Zöld dióból egészséges és finom lekvár

Zöld dió lekvár saját kezűleg

Szélesi Ferenc
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A zöld diónak számos jótékony hatása van, amit sokan nem is tudnak. Éppen ezért most bemutatom nektek egy kicsit ezt a növényt, majd megosztok veletek egy nagyon szuper receptet, amit bárki elkészíthet otthon. Épp aktuális, bátran ajánlom mindenkinek! 

Szuper finom és egészséges zöld dió lekvár

Röviden a zöld dióról, hatásairól, felhasználásáról

A zöld diót rengeteg országban tartják számon, mint a legmagasabb minőségű dió, rendkívül egészséges, sok helyen használják étel kiegészítőként is. A diófa Hazánkban az egyik legősibb növénynek számít, már honfoglaló őseink is fogyasztották termését, éppen ezért a hasznosítása is több évszázados múltba nyúlik vissza.

 

Zöld diónak a még ki nem fejlődött, fiatal zöld termést nevezzük, csak akkor fogyaszthatjuk, ha belül puha. A zöld diót elsősorban nem egészségügyi okokból gyűjtik, de azért nem mellékes jótékony hatása sem. A zöld dió elég magas C-vitamin, illetve vastartalommal bír, többek között máj-, gyomor-, illetve vértisztító hatású, gyomorerősítő, kiváló fertőtlenítés céljára, és segít a vérszegénység, és a levertség ellen is.

Hirdetés

 

Gyógynövényként a zöld burkot sőt magát a termést is használják, gyógyteát azonban a levélből készítünk. A dió termésében számos vitamin és ásványi só található: magnézium, foszfor, vas, kálcium, cink, B9, B6, E és A vitamin.

Hirdetés

 

Mikor kell szedni a zöld diót?

A nagy öregek azt mondják, hogy a legjobb időpont a virágba borulástól számított negyvenedik nap, a néphagyomány szerint egész pontosan június 24.-e, nem sok idő, összesen 7-10 nap áll a rendelkezésünkre addig, amíg elkezdődik a csonthéjasodás. Akkor a legjobb a zöld dió, hogyha át tudunk szúrni rajta egy fogpiszkálót, viszont a termések már megfelelő méretűek. És akkor most jöjjenek a receptek, a következő oldalon folytatom! 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-01-18

A póréhagyma termesztése, fogyasztásának jelentősége

A póréhagymának számtalan élettani hatása van, éppen ezért lenne fontos mindenkinek fogyasztani. Most elmondjuk, miért olyan fantasztikus finomság a póréhagyma!

2019-01-19

A téli hónapok színpompás virága, a klívia

A téli hónapok egyik sztárnövényét mutatom most be nektek, ami pedig nem más, mint a csodálatos klívia! A cikkből kiderül, mit tehetsz azért, hogy minél hamarabb virágba boruljon.

2019-01-17

Gyógyír mindenre – Fogyasszuk egészséggel a téli retket!

A téli retek valódi gyógyír minden bajra, legfőképpen az influenzára, megfázásra, torokfájásra! Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a téli retekről, többek között megtudhatjátok azt is, miért érdemes fogyasztanotok minden nap!

2019-01-14

Hamarosan virágba borulnak a tél legszebb növényei, a bangiták

A bangiták minden bizonnyal a tél legszebb növényei, és van egy jó hírem mindenki számára, ugyanis hamarosan virágba fognak borulni, és szebbé teszik a telet!

2019-01-12

Te is nevelhetsz licsit magról, mutatom, hogyan! - Minden a licsiről!

Nevelj te is saját kertedben licsifát, mostani cikkemben mindent elmondok a licsiről, a licsi felhasználásáról és nem utolsósorban a licsi neveléséről, gondozásáról!

2019-01-12

Trópusi hangulat kertünkben – Nevelj te is télálló pálmát!

Csempéssz te is egy kis trópusi hangulatot a kertedbe, mostani cikkemben bemutatom a kínai kenderpálmát, ami egy télálló pálmaféle, így Magyarországon is képes megélni!

2019-01-16

100. életévébe lépett az ország Bálint gazdája!

A 100. életévébe is belépett az egész országon híressé vált Bálint gazda, bízunk benne, hogy nagyon sokáig hallgathatjuk még szavait, nem régen előadást tartott, ahol az önellátás fontosságára hívta fel a figyelmet.

2019-01-16

Te is szereted a virslit? Akkor nézd meg, miből és hogyan készül…

Sajnos nagyon sokan nem tudják, hogy miből készül a virsli, ez a cikk éppen ezért íródott! Most lerántjuk a leplet erről a finomnak látszó valamiről...Ezután te is meg fogod gondolni, hogy egyél-e belőle!

További cikkek ebben a témában
Érdekességek Növénytermesztés Növényvédelem

fluor (F)

a —>halogénelemekhez tartozó halvány zöldessárga színű, mérgező gáz. Elemi... Tovább

Hajdúböszörményi Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Hajdúböszörmény Bocskai tér 2. 4220 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés