notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Minden nap átvernek a paradicsomokkal

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Minden nap átvernek – Így lesz piros a zöld paradicsomból egy éjszaka alatt…

Szélesi Ferenc - Főkertész

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy a hipermarketekben vásárolt „friss” paradicsom tökéletesen néz ki, mégis ízetlen. Gondolkoztál már azon, hogy ez miért lehet? Az Agrártudományi Egyetem rektora elmondja a megdöbbentő és pofátlan okot! 

Így vernek át a paradicsomokkal

Minden gyümölcsnek és zöldségnek meg van a szezonja, a paradicsomé pedig egyáltalán nem a tél. Én ilyenkor csak nagyon ritkán vásárolok paradicsomot, és akkor is csak megbízható embertől veszek, többnyire a piacon. Ennek egyszerű oka van, tudom, hogy ilyenkor nem a legfinomabb a paradicsom, szerencsére vannak alternatívák, én télen például a savanyú káposztát, a téli retket, vagy éppen a lilahagymát részesítem előnyben. Tegyetek ti is így, és akkor nem fogtok csalódni, most pedig nézzük, mitől olyan csodaszépek ezek a tegnap még zöld paradicsomok…

Cosmin Popescu, a temesvári Agrártudományi és Állategészségügyi Egyetem rektora elmondta, hogy miért annyira ízetlenek a romániai boltokban kapható paradicsomok. Igen, Romániáról van szó, de nem kell félni, Magyarországon is lehet kapni ezekből a paradicsomokból bőségesen! A rektor úgy fogalmazott, hogy ezek a zöldségek teljesen másképpen nőnek, mint a rendes, hagyományos fajták, sokkal inkább hasonlítanak egy sci-fi film helyszínéhez a termelő melegházak, mint egy élelmiszer-előállító helyez. A boltokba kerülő paradicsomoknak azért nincs ízük, mert más technológiát használnak a fejlődéshez, ezek a zöldségek vízfelületen teremnek, vagyis a vízből szívják fel a növények gyökerei a rendkívül precízen, számítógépek által kiszámolt és adagolt tápanyagokat.

hirdetes

Mi pedig tudjuk, hogy ez nem elegendő, ugyanis a jóízű, isteni paradicsomhoz elengedhetetlen a napsütés, ugyanis a növények a nap sugarait kellene, hogy felhasználják a növekedéshez. A szupermarketek egy nappal azelőtt adják le rendelésüket, hogy az áru a polcra kerülne, éppen ezért a melegházakban a vízhez hozzáadnak olyan szintetikus anyagot, aminek a hatására megszépül, megpirosodik egyetlen éjszaka alatt a paradicsom. Ennek a szernek a neve Ethrel, amit Magyarországon is meg lehet kapni a gazdaboltokban.

hirdetes

Ez a szer egy jól bevált növekedés-, és érésszabályozó készítmény, amit használnak paradicsom, cseresznye, meggy betakarításának elősegítésére. A szert egyébként már számos országban betiltották, illetve korlátozták a használhatóságát, Magyarországon II. kategóriába sorolták, szóval nem juthat hozzá csak az, aki rendelkezik (legalább) Növényvédelmi Zöld Könyvvel. 

Az Ethrelben található kémiai hormon aktiválja a zöldségekben természetes módon megtalálható anyagot, ami az érés során keletkezik. Ami még rosszabb az egészben, hogy legalább tíz napot kellene hagyni, hogy a zöldségekből kitisztuljon ez a mérgező hatású szer, viszont idő hiányában ezek a zöldségek, ha tetszik, ha nem, sajnos ezzel a szintetikus anyaggal együtt kerülnek a boltok polcaira, onnan pedig a fogyasztók asztalára.

Ezek a paradicsomok szépek, viszont egyrészt íztelenek, másrészt nagyon rossz hatással vannak a szervezetünkre, ha tehetitek, ne vásároljatok ilyenkor paradicsomot, várjátok meg inkább a tavaszt, vagy még inkább a nyarat, olyankor esik a legjobban elfogyasztani egy valóban jól kinézetű, és isteni finom paradicsomot! Megkérlek még arra is titeket, hogy mutassátok meg ezt a cikket ismerőseiteknek, nem árt, ha mindenki tudja az igazságot! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-06-22

11 féltve őrzött titok az ízletesebb és szebb paradicsomok termesztéséhez!

Hogy lehet sokkal szebb és ízletesebb paradicsomot termeszteni? Biztosan nagyon sokan feltették már ezt a kérdést, mostani cikkemben pedig megadom a választ is!

2019-05-06

A legfontosabb hónap az évben – Májusi teendők a kiskertben

Májusban nagyon sok dolgunk van a kertben, ilyenkor kell mindent megtennünk azért, hogy növényeink egészséges, szépek legyenek, és ekkor biztosíthatjuk nagyobb terméshozamot is!

2020-07-15

Tudtad? Cserépben is termeszthetünk isteni sárgarépát!

Cserépben is van lehetőségünk sárgarépát termeszteni, mostani cikkemben elmondok nektek mindent a sárgarépa cserépben való termesztéséről!

2020-07-03

Cserépben is termeszthető padlizsán – Tippek/trükkök mindenkinek!

Padlizsán termesztése cserépben, cserépben is termeszthetünk padlizsánt, nézzük, hogyan lehet padlizsánt termeszteni cserépben, próbáljátok ki ti is ezt a szuper módszert!

2020-06-20

Zsengetökök termesztése - A teljes útmutató mindenkinek!

Zsengetökök termesztése, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a zsengetökökről, valamint a zsengetökök termesztéséről, ismerjétek meg a zsengetököket közelebbről!

2020-06-20

Föld sem kell hozzá - Így termeszthetsz salátát vízben!

Még föld sem kell hozzá, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a salátatermesztésről, nézzétek meg, hogy lehet vízben termeszteni salátát!

2019-07-23

A leggyakoribb kerti kártevők (és hogyan védekezz ellenük)

Mostani cikkünket mindenkinek merem ajánlani, bemutatjuk azokat a kerti kártevőket, amik a legtöbbször előfordulnak a házikertekben, és természetesen az ellenük való védekezési módokat is megtalálhatjátok!

2020-05-04

Növényvédőszerek keverhetősége – Mit, mivel, hogyan keverhetünk?

Növényvédőszerek keverése, cikkünkben mindent elmondunk nektek a növényvédőszerek keveréséről, nézzük, mit kell tudnunk a növényvédőszerek keveréséről.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
290 094
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 607 553

általános forgalmi adó (ÁFA)

olyan -> hozzáadott érték típusú közvetett —>adó, amely az egyes termelési fázisokban... Tovább

zsíralkoholok

a nagy szénatomszámú (C10 — C18), egyenes szénláncú alkoholok gyűjtőneve. Ált.... Tovább

Tovább a lexikonra
Paradicsom permetezés Zöldség