notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Minden nap átvernek a paradicsomokkal

Hirdetés

Minden nap átvernek – Így lesz piros a zöld paradicsomból egy éjszaka alatt…

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy a hipermarketekben vásárolt „friss” paradicsom tökéletesen néz ki, mégis ízetlen. Gondolkoztál már azon, hogy ez miért lehet? Az Agrártudományi Egyetem rektora elmondja a megdöbbentő és pofátlan okot! 

Így vernek át a paradicsomokkal

Minden gyümölcsnek és zöldségnek meg van a szezonja, a paradicsomé pedig egyáltalán nem a tél. Én ilyenkor csak nagyon ritkán vásárolok paradicsomot, és akkor is csak megbízható embertől veszek, többnyire a piacon. Ennek egyszerű oka van, tudom, hogy ilyenkor nem a legfinomabb a paradicsom, szerencsére vannak alternatívák, én télen például a savanyú káposztát, a téli retket, vagy éppen a lilahagymát részesítem előnyben. Tegyetek ti is így, és akkor nem fogtok csalódni, most pedig nézzük, mitől olyan csodaszépek ezek a tegnap még zöld paradicsomok…

 

Cosmin Popescu, a temesvári Agrártudományi és Állategészségügyi Egyetem rektora elmondta, hogy miért annyira ízetlenek a romániai boltokban kapható paradicsomok. Igen, Romániáról van szó, de nem kell félni, Magyarországon is lehet kapni ezekből a paradicsomokból bőségesen! A rektor úgy fogalmazott, hogy ezek a zöldségek teljesen másképpen nőnek, mint a rendes, hagyományos fajták, sokkal inkább hasonlítanak egy sci-fi film helyszínéhez a termelő melegházak, mint egy élelmiszer-előállító helyez. A boltokba kerülő paradicsomoknak azért nincs ízük, mert más technológiát használnak a fejlődéshez, ezek a zöldségek vízfelületen teremnek, vagyis a vízből szívják fel a növények gyökerei a rendkívül precízen, számítógépek által kiszámolt és adagolt tápanyagokat.

Hirdetés

 

Mi pedig tudjuk, hogy ez nem elegendő, ugyanis a jóízű, isteni paradicsomhoz elengedhetetlen a napsütés, ugyanis a növények a nap sugarait kellene, hogy felhasználják a növekedéshez. A szupermarketek egy nappal azelőtt adják le rendelésüket, hogy az áru a polcra kerülne, éppen ezért a melegházakban a vízhez hozzáadnak olyan szintetikus anyagot, aminek a hatására megszépül, megpirosodik egyetlen éjszaka alatt a paradicsom. Ennek a szernek a neve Ethrel, amit Magyarországon is meg lehet kapni a gazdaboltokban.

 

Hirdetés

Ez a szer egy jól bevált növekedés-, és érésszabályozó készítmény, amit használnak paradicsom, cseresznye, meggy betakarításának elősegítésére. A szert egyébként már számos országban betiltották, illetve korlátozták a használhatóságát, Magyarországon II. kategóriába sorolták, szóval nem juthat hozzá csak az, aki rendelkezik (legalább) Növényvédelmi Zöld Könyvvel. 

 

Az Ethrelben található kémiai hormon aktiválja a zöldségekben természetes módon megtalálható anyagot, ami az érés során keletkezik. Ami még rosszabb az egészben, hogy legalább tíz napot kellene hagyni, hogy a zöldségekből kitisztuljon ez a mérgező hatású szer, viszont idő hiányában ezek a zöldségek, ha tetszik, ha nem, sajnos ezzel a szintetikus anyaggal együtt kerülnek a boltok polcaira, onnan pedig a fogyasztók asztalára.

 

Ezek a paradicsomok szépek, viszont egyrészt íztelenek, másrészt nagyon rossz hatással vannak a szervezetünkre, ha tehetitek, ne vásároljatok ilyenkor paradicsomot, várjátok meg inkább a tavaszt, vagy még inkább a nyarat, olyankor esik a legjobban elfogyasztani egy valóban jól kinézetű, és isteni finom paradicsomot! Megkérlek még arra is titeket, hogy mutassátok meg ezt a cikket ismerőseiteknek, nem árt, ha mindenki tudja az igazságot! 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-08-09

A gyümölcs- és zöldséglevek elképesztő előnyei (receptekkel)

A gyümölcs-, illetve a zöldségleveknek is számtalan előnyük van, érdemes minden nap fogyasztani belőlük. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a gyümölcs-, és a zöldséglevekről!

2019-02-07

A leggyakrabban előforduló betegségek palántanevelés során

Sajnos nagyon sok kártevővel és kórokozóval kell megküzdenünk palántanevelés során, most azokat mutatjuk be nektek, amik a leggyakoribbak, cikkünkben az ellenük való védekezési lehetőségeket is megtalálhatjátok!

2019-08-01

Mik azok a mikrozöldek (és mit érdemes tudnod róluk)?

A mikrozöldségek az újkor csodái közé tartoznak, cikkünkben most mindent elmondunk nektek róluk. Olvassátok el írásunkat, és termesszétek sikeresen ti is a mikrozöldeket!

2019-07-31

Minden, amit egy kertésznek a cikória termesztéséről tudnia kell

A cikória egy olyan növény, aminek a termesztésétől mindenki tart, ez azonban nagy hiba. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a cikória termesztéséről!

2019-07-16

Őseink bevált módszerei – A földalatti tartósítás

Őseink is ezt a módszert alkalmazták a leggyakrabban, nem véletlenül! A földalatti tartósítás, vagyis a vermelés egy nagyon olcsó, ugyanakkor praktikus megoldás, most mindent megtudhatsz róla te is!

2019-07-30

Kell metszeni a paprikát, és ha igen, hogy? Szakértőnk válaszol!

Paprika metszése – Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a paprika szakszerű metszéséről. Ezeket a dolgokat kell elvégeznetek a parika metszése esetén.

2019-03-06

Kertünk legnagyobb ellensége – Védekezés a pajorok ellen

Sajnos nagyon sok gondot okoznak a pajorok a kertekben, elpusztítják a pázsitot, de még a gyümölcsfákat is. Mostani cikkemben elmondom nektek, mit tehettek a pajorok ellen!

2019-05-06

A legfontosabb hónap az évben – Májusi teendők a kiskertben

Májusban nagyon sok dolgunk van a kertben, ilyenkor kell mindent megtennünk azért, hogy növényeink egészséges, szépek legyenek, és ekkor biztosíthatjuk nagyobb terméshozamot is!

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
289 265
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 462 712
Közösség

Luca (Liza)

Burgonya Cél: Téli tárolású étkezési burgonya Leírás:A növény közepes-magas, lomb... Tovább

Állattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézet (ÁTK)

Kutatóintézet Az Állattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézet (ÁTK), illetve annak... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 160

Átlagos értékelés: 5.0

Paradicsom permetezés Zöldség