Wasabi termesztése sikeresen

hirdetes

Mar, mint a mustár – Termesszünk sikeresen wasabit!

Szélesi Ferenc
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Termessz te is wasabit

A wasabi gondozása

Trágyázás

Mivel a legtöbb wasabi fajtának 1-2 évre is szüksége van, hogy teljesen megérjen, így időnként gondoskodnod kell számukra a tápanyag utánpótlásáról. Készülj fel rá, hogy nagyon éhes növények! Adagolj nekik jó minőségű, 12-12-12-es szerves trágyát, ügyelve rá, hogy ne változtasd meg a talaj ideális (6,0-7,0) pH-értékét. Ha ládában vagy cserépben neveled őket, akkor használj kiegyensúlyozott összetételű, kifejezetten növénytartóban tartott növényeknek készült szerves trágyát.

Öntözés

Mivel a wasabi patakok vizében nő, így nem meglepő, hogy rendkívül szomjas növény, különösen, ha nincs a közelében ilyen jellegű vízforrás. Ha tehát sima talajban neveled palántáidat (akár egy ágyásban, akár egy növénytartóban), akkor fontos, hogy sose száradjon ki alattuk, és mindig nyirkos maradjon.

hirdetes

Gyomlálás

Fontos, hogy a wasabi körül rendszeresen gyomláld a talajt. Különösen a vad mustárt és más káposztaféléket tartsd távol tőlük, mert ezek könnyebben átadják betegségeiket a wasabiknak.

Társültetés

A wasabik nem igazán jönnek ki jól más növényekkel a közelükben (különösen a családtagjaikkal), ezért lehetőleg ne ültess semmit a közelükbe más wasabikon kívül.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-16

Az esővíz gyűjtése jót tesz a növényeknek, a környezetnek és a pénztárcádnak – így készíthetsz esővíz hordót

Az esőhordó otthoni elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és több okból is kifizetődő. Nagyszerű módja, hogy fenntarthatóbbá válj, és csökkentsd a vízszámlát

2023-03-16

Hagymatermesztési hibák – Ezt 8 gyakori hibát követjük el hagymatermesztés során

Ha azon tűnődsz, hogy miért nem nő a hagymád, akkor ez az egyik ilyen gyakori probléma eredménye lehet! Milyen hibákat követhetünk el hagymatermesztés során?

2023-03-16

Hogyan lehet megszabadulni a rojtosszárnyúaktól? – Gyors és egyszerű módszerek a kártevőkkel szemben

Szakértői módszerek, amelyek megmentik a beltéri, üvegházi és kerti növényeket ezektől a kártevőktől! Hogyan írtsuk ki a rojtosszárnyú kártevő rovarokat?

2023-03-16

Mikor kell átültetni a paradicsompalántákat – tippek a palánták kiültetésének megfelelő időzítéséhez

Tudod, mikor kell kiültetni a paradicsompalántákat, hogy erős és egészséges növényeid legyenek? Ha nem vagy benne biztos, akkor most eláruljuk cikkünkben!

2023-03-20

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet!

2022-03-29

8 egyszerű talajteszt, amit érdemes elvégezned kertedben

Az alábbiakban néhány egyszerűen elvégezhető talajtesztről olvashatsz, amik segítenek megállapítani kerted talajának különböző adottságait, és hatékonyabbá tenni.

2022-10-18

Hogyan készítsd fel a kertedet a fagyokra?

Hogyan készítsd fel a kertedet a hidegre? Mit csinálj az évelő növényekkel, egynyári növényeiddel, cserjéiddel, fáiddal télen? Mutatjuk hogyan készítsd fel őket!

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bendőmetszés

az a ->műtéti eljárás, amikor a bal horpasz tájékán a hasfal és a bendő (->gyomor) falának... Tovább

flóra

egy adott területen egy adott időpontban meglevő növényi populációk összessége. Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés