Wasabi termesztése sikeresen

hirdetes

Mar, mint a mustár – Termesszünk sikeresen wasabit!

Bohács Ádám - Kertépítő Technikus
Termessz te is wasabit

A wasabi gondozása

Trágyázás

Mivel a legtöbb wasabi fajtának 1-2 évre is szüksége van, hogy teljesen megérjen, így időnként gondoskodnod kell számukra a tápanyag utánpótlásáról. Készülj fel rá, hogy nagyon éhes növények! Adagolj nekik jó minőségű, 12-12-12-es szerves trágyát, ügyelve rá, hogy ne változtasd meg a talaj ideális (6,0-7,0) pH-értékét. Ha ládában vagy cserépben neveled őket, akkor használj kiegyensúlyozott összetételű, kifejezetten növénytartóban tartott növényeknek készült szerves trágyát.

Öntözés

Mivel a wasabi patakok vizében nő, így nem meglepő, hogy rendkívül szomjas növény, különösen, ha nincs a közelében ilyen jellegű vízforrás. Ha tehát sima talajban neveled palántáidat (akár egy ágyásban, akár egy növénytartóban), akkor fontos, hogy sose száradjon ki alattuk, és mindig nyirkos maradjon.

hirdetes

Gyomlálás

Fontos, hogy a wasabi körül rendszeresen gyomláld a talajt. Különösen a vad mustárt és más káposztaféléket tartsd távol tőlük, mert ezek könnyebben átadják betegségeiket a wasabiknak.

Társültetés

A wasabik nem igazán jönnek ki jól más növényekkel a közelükben (különösen a családtagjaikkal), ezért lehetőleg ne ültess semmit a közelükbe más wasabikon kívül.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-07-31

Minden, amit a hortenzia neveléséről tudni érdemes

Ha nem virágoznak a hortenziáid, vagy csak néhol szárad a lebvelük, nem reménytelen a helyzet. Még Neked is lehetnek gyönyörű hortenziáid! Mutatjuk, hogyan!

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-02-17

A csodálatos csicseriboróból: a tökéletes hummusz recept, 4 ízesítésben

Az alábbiakban eláruljuk, hogy hogy készül a tökéletes „alap hummusz”, és hogy hogyan teheted még érdekesebbé 3 extra variációval! Íme a tökéletes humusz receptje.

2022-03-29

8 egyszerű talajteszt, amit érdemes elvégezned kertedben

Az alábbiakban néhány egyszerűen elvégezhető talajtesztről olvashatsz, amik segítenek megállapítani kerted talajának különböző adottságait, és hatékonyabbá tenni.

2022-03-08

A tavasz hírnökei – 4 tavaszköszöntő virág kertünkben

Ki ne várná, hogy a zord időjárásnak búcsút intsen? A tavasz beköszöntével egyre több virág bújik elő a földből. De milyen növények jelzik a tavasz elérkeztét?

További cikkek ebben a témában


koca tejtermelése

a koca laktációja az elléstől a malacok elválasztásáig (30-70 napig) tart. Az elválasztott... Tovább

Determinált növekedés

Ezek sajátossága, hogy a növény növekedése leáll, amikor a fajtára jellemző magasságot... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés