Wasabi termesztése sikeresen

Mar, mint a mustár – Termesszünk sikeresen wasabit!

Szélesi Ferenc
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Termessz te is wasabit

A wasabi gondozása

Trágyázás

Mivel a legtöbb wasabi fajtának 1-2 évre is szüksége van, hogy teljesen megérjen, így időnként gondoskodnod kell számukra a tápanyag utánpótlásáról. Készülj fel rá, hogy nagyon éhes növények! Adagolj nekik jó minőségű, 12-12-12-es szerves trágyát, ügyelve rá, hogy ne változtasd meg a talaj ideális (6,0-7,0) pH-értékét. Ha ládában vagy cserépben neveled őket, akkor használj kiegyensúlyozott összetételű, kifejezetten növénytartóban tartott növényeknek készült szerves trágyát.

Öntözés

Mivel a wasabi patakok vizében nő, így nem meglepő, hogy rendkívül szomjas növény, különösen, ha nincs a közelében ilyen jellegű vízforrás. Ha tehát sima talajban neveled palántáidat (akár egy ágyásban, akár egy növénytartóban), akkor fontos, hogy sose száradjon ki alattuk, és mindig nyirkos maradjon.

Gyomlálás

Fontos, hogy a wasabi körül rendszeresen gyomláld a talajt. Különösen a vad mustárt és más káposztaféléket tartsd távol tőlük, mert ezek könnyebben átadják betegségeiket a wasabiknak.

Társültetés

A wasabik nem igazán jönnek ki jól más növényekkel a közelükben (különösen a családtagjaikkal), ezért lehetőleg ne ültess semmit a közelükbe más wasabikon kívül.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-13

Az öntözés 7 aranyszabálya - Öntözési stratégiák és szabályok

Ne küzdj tovább a kókadozó levelekkel! Tanulj meg helyesen öntözni. Itt megtalálod az öntözés 7 aranyszabályát, amiket ha ismersz, hálásak lesznek növényeid.

2024-06-12

A mezőgazdaság jövője itt van: Drónokkal a sikeres termesztésért

A drónok és a mezőgazdaság találkozása forradalmi technológiák megjelenését jelenti a földeken. A drónok használata a mezőgazdaságban rendkívül jövedelmező.

2024-06-11

Hogyan védekezz a kukorica baktériumos megbetegedései ellen

Amikor a kukoricatermést jégverés, erős szél vagy heves esők károsítják, a kukorica baktériumos megbetegedései könnyen kialakulhatnak. Íme mit tehetsz ez ellen.

2024-05-31

Ismerd meg a méhek kedvencét, az orvosi angyalgyökeret

Fedezd fel az orvosi angyalgyökér varázsát a saját kertedben! Ültess egy növényt, amely nemcsak a méhek kedvence, hanem számos gyógyhatással is bír.

2024-06-14

Fűszernövény kisokos - Pezsdítsd fel a konyhád ízet!

Fűszernövényeket ültetni nemcsak egyszerű, de nagyon hasznos is. Élénk ízükkel felpezsdítheted a konyhád ízeit, miközben élvezheted, hogy saját termésedet eszed.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

terelőgát

Olyan 10-15 cm magas,40-60 cm széles, géppel készített földtöltés,amely a sávos... Tovább

jégkár

az egyes tájkörzetekben gyakori, nyári jégeső okozta kártétel (a növényzet ledöntése, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés