Vízimadarak etetése - Ezért ne etessük a vízimadarakat!

Ne etessük a vízimadarakat!

Sz. F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Vízimadarak etetése tilos

Miért ne etessük a vízimadarakat? 

A hosszú időn át tartó, egyoldalú kenyér és egyéb értéktelen táplálék megbetegíti a madarakat, ez a betegség az úgynevezett angyalszárny-betegség. Legfőképpen a fehér kenyér tele van kalóriával, tápértéke viszont szinte semmi, a madarakat eltelíti, így nem fognak keresni hasznos táplálékot. Ha pedig rendszeresen ezt eszik, függővé és alultáplálttá válnak. Ezt nagyjából úgy kell elképzelni, mintha mi is csak chipset ennénk minden nap. A betegség arról kapta a nevét, hogy a madarak szárnya eldeformálódik.

Hirdetés

 

A függőség mellett ezzel az etetéssel kikapcsoljuk a téli túléléshez szükséges vonulási viselkedést is, ezzel növeljük a zsúfoltságot, ami a madarak közt agressziót szül, ebből pedig veszélyes sérülések keletkeznek. 

 

Az etetéssel elősegítjük a fertőző betegségek terjedését, ami óriási kockázatot jelent, különösen a madárinfluenzával kapcsolatban. Ráadásul a környezetet is szennyezzük, a vizek szervesanyag-terhelését növeljük, ebből következően még nagyobb lesz az elmocsarasodás. 

Hirdetés

 

Ha ez még nem lenne elég, elmondom azt is, hogy a madarakkal való érintkezés az emberekre nézve is veszélyt jelent. Egy szó, mint száz, ideje lenne végre, ha mindenkiben tudatosulna ez a dolog: a vadon élő állatokra nem a szeretetünkre, hanem értő, a saját szabályaik szerint élni hagyó, szemlélődő tiszteletünkre van, lenne szükségük! Éppen ezért az alapelv: SOHA, SEHOL, SEMMIVEL NE ETESSÜK a vízimadarakat! 

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Állat Állatok

kártétel-előrejelzés

az előrejelzésnek az a formája, amely a növényvédelmi beavatkozások gazdaságosságának... Tovább

aeroplankton

a levegőben lebegő, főként ->baktériumokból álló, viszonylag laza életközösség. Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés