notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vízimadarak etetése - Ezért ne etessük a vízimadarakat!

Hirdetés

Ne etessük a vízimadarakat!

Sz. F.
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A vízimadarak etetésével visszafordíthatatlan folyamatot indítunk el, minek hatására a madarak el is pusztulhatnak. Most elmondjuk nektek, miért ne etessétek a vízimadarakat! 

Vízimadarak etetése tilos

Mielőtt elkezded olvasni az alábbiakat, engedd meg, hogy kérjek valamit…..! Oszd meg légyszíves ezt a cikket, ha egy kicsit is szereted a madarakat, állatvédőnek tartod magad, hiszen egy olyen közhiedelem ellen küzdünk, mely nagyon veszélyes rájuk nézve! 

 

Mennyit ettetem én is a madarakat gyerekkoromban a Balatonon, hattyút, kacsát. Sőt, a lányomnak is azt mutattam, etesse őket, hoiszen jönnek, kérnek, aranyosak. Megdöbbenve olvastam a Magyar Madártani Egyesület felhívását, hogy mekkor kárt okozok ezzel…...Ezeknek az élőlényeknek az etetése nem csak teljesen felesleges, még ha ezt nehéz is elhinnünk, hanem egyenesen KÁROS!  A madarakat ezzel a tevékenységgel nem segítjük, sőt, tömegesen sodorjuk őket veszélybe, rengeteg állat betegszik meg emiatt, ráadásul halálra is ítéljük őket! 

Hirdetés

 

A vízimadarak etetése ellen a madár-, és a természetvédelmi hatóságok és szervezetek világserte küzdenek, ez ugyanis az egyik legrosszabb dolog, mit tehetünk a vadon élő állatokkal jó szándék néven. A 2016-2017-es téli időszak régen tapasztalt keménységű fagyokat hozott, ami tömeges madárelhullásokhoz vezetett.

 

Az alapelv minden vízimadár esetében ugyanaz: SOHA, SEHOL, SEMMIVEL NE ETESÜK ŐKET! A következő oldalon el is mondom nektek részletesen, miért érvényes ez az alapelv, mindenkinek érdemes lapoznia egyet, ezekkel a dolgokkatl tisztában kell lennetek! 

Hirdetés

 

Mit mondott erről a Magyar Madártani Egyesület közleménye? Íme! 

A harminc éve nem tapasztalt keménységű fagyokat hozó 2016/2017-es tél szomorú tapasztalatai, a tömeges madárelhullások és a közösségi fórumokon sajnálatos módon terjedő téves híresztelések rávilágítottak arra, hogy a madarak és az emberek védelme érdekében Magyarországon is beszélni kell a témáról.

 

A vízimadarakat SOHA NE ETESSÜK!

A tapasztalatok alapján az alapvetően jó szándékú emberek nincsenek tudatában annak, hogy a vízimadarak teljesen felesleges etetésének – bármennyire nem szeretnénk is ezt hallani – semmi köze a madarak segítéséhez. Éppen ellenkezőleg, tömegesen sodorja veszélybe, betegíti meg és ítéli pusztulásra az állatokat! Lapozz tovább a részéletekért! 

Forrás: www.mme.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
430 485
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 968 643
Közösség

defektus

állandó jellegű kóros alaki eltérés, amely gyakran -> fejlődési rendellenességből... Tovább

nyérc (Mustela lutreola)

a menyétfélék (Mustelidae) családjába tartozó ragadozó állat. A vadon élő ny. a sűrű... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 103

Átlagos értékelés: 4.7

Állatok