Így készíts saját kezűleg virágtornyot! Gyönyörű virágtorony DIY!

Légy kreatív, készíts te is gyönyörű virágtornyot! – 2 DIY ötlet

KC
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Természetesen a virágok szépségét nem az ültetési mód és nem is a virágcserép adja. Egy egyszerű virágos dézsában is éppoly gyönyörűek, ugyanakkor, ha tehetjük miért is ne kreatívkodnánk kicsit az elültetésükkel? Egy korábbi cikkemben már hoztam nektek szuper ültetési ötleteket, most viszont megmutatom, hogyan tudtok elkészíteni 2 különböző féle virágtornyot. Ez az módszer nemcsak, hogy mesésen mutat, de még praktikus is, hiszen hosszúkás alakjának köszönhetően helytakarékos. Csodás eleme lehet a kertnek, az erkélynek és a terasznak is. Lássunk is neki!

Virágtorony DIY

1.Dróthálós virágtorony

Amire szükséged lesz az elkészítéséhez:

 • drótháló
 • tetszőleges virágok
 • virágföld
 • növény táprúd a virágnak megfelelően
 • kézi lapát
 • sniccer
 • drótvágó olló
 • olló
 • kerti locsolócső
 • talajtakaró fólia
 • virágcserép
 • gyorskötöző/ kábelkötegelő 
 • kertészkesztyű

Így készítsd:

1.Lépés

Először a torony alakját biztosító dróthálót fogjuk megfelelően előkészíteni. Válaszd ki a virágcserepet, melybe az egészet bele szeretnéd majd állítani. Fordítsd fejjel lefelé és az aljához alakítva, hogy azonos átmérőjűek legyenek készíts egy henger alakot a dróthálóból. A vágáshoz használd a drótvágó ollót. Amikor készen vagy, a gyorskötöző segítségével érheted el, hogy egyben maradjon a henger. Mindenképp több gyorskötözőt használj, hogy jól összetartsa a dróthálót, minél magasabbat készítesz, annál többet.

2.Lépés

Ha már készen van a drótháló tornyunk, elővesszük a talajtakaró fóliát és az olló segítségével méretre vágjuk. Ez majd a torony belsejébe fog kerülni, de, hogy egyszerűsítsük a dolgunkat elég, ha kívülről körbe tekerjük a dróthálón és úgy állapítjuk meg a szükséges anyagmennyiséget. A biztonság kedvéért vágjunk le egy kicsivel többet, főleg hosszában. Ezután belehelyezzük a torony belsejébe a talajtakaró fóliát, ugyanis ez fogja odabent tartani a virágföldet. A tetején hajtsuk vissza, kifelé a fóliát, majd az ollóval vágjunk rá lyukakat, a gyorskötözők segítségével pedig rögzítsük az anyagot a dróthoz.

3.Lépés

A tornyot állítsuk bele a kiválasztott cserépbe, majd tegyük körbe virágfölddel, hogy ne dőljön el. Elkezdhetjük megtölteni a tornyot is a virágfölddel. Először csak az 1/3-ig rakd tele, majd a locsolócső segítségével locsold meg egy kis vízzel. Tegyél ugyanígy a 2/3-nál, majd a tetejénél is.

4.Lépés

Minden második négyzetben lyukakat vágunk a fóliába, ugyanis ide ültetjük majd a virágokat.

5.Lépés

Kezd el elültetni a virágokat, amikor a torony oldalai tele vannak, ne felejtsd el a tetejét is beültetni. Amennyiben túl hiányosnak találod vágj több lyukat a fóliába és ültess több virágot. Szépítgesd addig, amíg elnyeri a tetszésedet.

6.Lépés

Szurkáld bele a földbe a táprudakat és ne felejtsd el havonta megismételni.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Gombaölo Ridomil Gold MZ 68 WG

Peronoszpórafélék ellen megújulva, csak tiszta, aktív hatóanyaggal.Hatóanyag: 4% mefenoxam +... Tovább

Gombaölo Folicur Plus WG

Folicur 25 WG + Merpan 80 WDG gombaölő permetezőszerek az almatermésűek lisztharmat és... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény