Ha meglátod, miért ültette így a virághagymákat, azonnal követed a példáját!

Nem mindennapi módon ültette el a virághagymákat, ha meglátod, miért, azonnal követed a példáját!

Szélesi Ferenc
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Mindenkinek tetszeni fog ez a nem mindennapi módszer, egy kertész furcsa módon ültette el a virághagymákat, de ha meglátod, miért, te is azonnal követni fogod a példáját!

Virághagyma ültetése

Hamarosan elültethetjük a virághagymákat, ugyanis egyre jobban melegszik az idő. Bevallom, hogy én már nagyon várom, szeretnék kimozdulni a kertbe és szeretnék valami újat létrehozni, amilyen eddig még nem volt. Egész télen bújtam az internetet, kerestem olyan ötleteket, amik újdonságnak számítanak.

Így találtam rá egy kertész nem mindennapi ültetési módszerére. Az ötlet segítségével valóban egyedi kertet hozhatunk létre, csodálatosan szép virágokban gyönyörködhetünk, a legjobb pedig az benne, hogy nem is kell sok mindent tennünk ezért!

Ezt az ültetési módszert szendvics módszerként emlegetik a kertészek. A lényege az, hogy megfelelő mélységbe tudjuk leszúrni segítségével a virághagymákat, ha pedig jól dolgozunk, akkor csodálatosan szép tavaszi kertet hozhatunk létre, ahol egyszerre lesz jelen a jácint, a tulipán, valamint a krókusz!

A virághagymák elültetésének trükkje

Az alábbi videón látható, hogy először a nagyobb, méretesebb gumókat ássuk be, nagyjából 15-20 centiméteres mélységbe, majd rájuk, 3-5 centiméternyi földréteget töltünk, és jöhetnek a köpezesebb méretű gumók, és ismét pár centiméternyi földréteg, a legvégén pedig a kisméretű gumók kerülnek a virágágyásba.

Érdemes elhelyeznünk cikk-cakk alakban egymás felett a hagymákat, hogy ne akadályozzák egymást a növekedésben. Mielőtt elültetjük a gumókat, tervezzük meg, milyen színkombinációt szeretnénk kialakítani, ez alapján válasszuk majd ki a tulipánok, jácintok, krókuszok színeit! Próbáljátok ki mindenképp, szerintem nagyon szuper módszer! 

A világ legszebb kertje nem annyira meglepő módon Hollandiában található, hihetetlenül csodálatos ez a virágoskert! Ha Hollandiában jártok, akkor érdemes Amszterdamban megszállnotok, hiszen ez a város magában csodaszép, és a világ legszebb kertje innen csak 35 kilométerre található. Keukenhof tele van hagymás növényekkel, meseszép látvány! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bárányok utónevelése

célja, hogy a korán elválasztott, tenyésztésre szánt bárányok fiatalkori fejl. erélyét... Tovább

káros N-asszimiláció

a talajmikrobáknak szervesanyag-bontó tevékenységükhöz nitrogénre van szükségük. Ha a... Tovább

Tovább a lexikonra
virág