Így pezsdítsd fel környezeted - virághagymákkal

hirdetes

Virághagymák a tél felpezsdítésére

TK

Mindenekelőtt a környezetednek megfelelő virághagymákat válaszd ki, azokat, akik nem félik a hideget! Illetve az ültetésük kapcsán egy szabályt kövess; a kiásott lyukak mélységét.

Krókusz

A krókusz, a legkorábbi mind közül


A sáfrányok nagy nemzetségének egy nagy része tavasszal virágzok, a maradék csak ősszel. 


Mindenképpen száraz talajba ültesd, ahol nagy mennyiségű napfényt kap. 


Ez egy olyan virághagyma, mely remek barátságot fog ápolni pázsitoddal. Ez azért is ideális, mert mikor ő virágzik, a fűnyíródra még nem lesz szükség.


Hóvirág, ahogy a neve is mutatja…


A virág, a maga kis növényével, hagymájából tavasszal virágzik. Mindegyik virághagymából egyedi növény fog kifejlődni, trombitaszerű virággal.


Minden környezetben képes fejlődni és virágba borulni, még a takaró alatt is kinyílik.


Tudományos nevén „Galanthus”. A majdnem 20 féle virág közül a „Galanthus caucasicus” és a „Galanthus nivalis” az a kettő, amely januárban virágzik.

hirdetes


A virágok mikor megjelennek, mézes illatával ajándékozzák meg környezetüket.


Hogyan ültessük el őket helyesen?


Az említett téli virághagymákat saját magasságuknál minimum kétszer akkora mélységben kell elültetnünk.


Mindenképp helyezzünk egy réteg homokot (2cm-t) a kiásott gödröcskék aljára, a sikeresebb vízelvezetés érdekében, amennyiben nem szeretnénk problémát a véletlenszerű esőzésekből adódóan. Ez a tanács minden virághagymánál segíthet, de ezeknél mégis fontosabb.


Mindig nagyobb csoportokban ültesd e növényeket, így szebb környezetet teremtve; színeik is feltűnőbbek lesznek. Egy társulás, mely 25 – 50 hagymából adódik, mindenképpen meseszép lesz!

hirdetes


Virághagymák a lakásban


Megtalálhatóak például nárcisz, jácint, tulipán és amarillisz virághagymák is, melyek már készen állnak a virágzásukra. Ezek bár segítséggel, de szintén képesek ebben az időszakban virágba borulni. 


Ahogy ez az időszaka véget ért, újra ültetheted őket kertedben, vagy megőrizheted őket cserepeikben, a legközelebbi virágzást várva, mely majd a következő évben valósul meg.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2022-06-29

Ezért kell visszametszeni a paradicsomot! – Trükkök a tökéletes terméshez

Miért hasznos rendszeresen visszametszeni a paradicsomot? A paradicsomok visszametszése igazán fontos, a növény fejlődésének érdekében, tudd meg miért!

2022-06-27

„A szomszéd kertje mindig zöldebb” – De miért lesz gyomos a fű a kertedben?

A gyönyörű tiszta szép fű nem kell, hogy csak álom maradjon, ha neked is megkeserítik a mindennapjaidat a fűben kinövő gyomnövények,tudd meg, hogy mi okozza!

2022-06-23

Kezdő kertész vagy? – Mutatjuk a 10 legkönnyebben termeszthető zöldségféléket!

Nem árt tudnod kezdő kertészként, hogy a zöldségféléket a legegyszerűbb magról vetni, ami ráadásul olcsóbb is, változatosabb és még nagyobb sikerélményt is ad

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-22

Mit ültessünk júliusban?

Most jutott eszedbe hogy kertészkedj? Júliusban is van értelme ülteni, sőt, vannak olyan virágok, és zöldségek, amiket júliusban a legérdemesebb elültetni!

2022-06-29

Milyen gyakran öntözzem a gyepet nyáron?

Szóval milyen gyakran és hogyan kell öntözni a gyepet a nyári hónapokban? Ez egy igen kényes téma, mert ha valami nem jó, akkor nem lesz zöld a fű. Lássuk!

További cikkek ebben a témában


benőttség

a juhok azon jellemzője, hogy a fejük, a lábuk és a hasuk ->gyapjúval milyen mértékben... Tovább

zömökségi index

A testtömeg jellemzője; az övméret és a ferde törzshossz százalékos aránya:... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert Kertészet