Vörösbor Fesztivál Villányban - Három napos mulatság!

hirdetes

Hétvégén jön az év legnagyobb vörösboros eseménye Villányban!

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Villányt hogyan is ismerhetnénk másképp, mint az egyik legjobb vörös borvidékünket, és szeptemberben a szüreti időszak beköszöntével a leghíresebb borászati-kulturális rendezvénynek is otthont adnak ezen a hétvégén!

Villányi vörösbor fesztivál

35. VörösBor Fesztivál Villányban 2023.10.06.-10.08.

Az év legnagyobb vörösboros rendezvényét szervezik a szüreti időszakban a méltán egyik leghíresebb borvidékünkön Villányban. Közel 100 kulturális programmal, gigantikus fesztivál hangulattal és a régió legjobb vörösboraival várják idén is a rendezvény szervezői a borvidékre látogatókat. A fesztiválon természetesen több koncert ügyel majd a jó hangulatról, de szervezett borospince túrákon, borbarangolásokon is részt vehetünk, lesz szüreti felvonulás, táncház és rengeteg gyerekprogram a háromnapos vörösbor ünnep ideje alatt.
 

Villányi Vörösbor Fesztivál 2023


Az ország egyik leghíresebb borászati-kulturális rendezvényének is számít a Vörösbor Fesztivál, amit 2023-ban már 35. alkalommal rendeznek meg és évente többezer látogató érkezik a jeles napokra Villányba, a bor városába.


A rendezvényért a Villányi Önkormányzat a felelős, akik minden évben összeboronálják a helyi borászatokat és pincészeteket, hogy a háromnapos fesztivál keretein belül elbúcsúztathassuk a nyarat és köszönthessük az őszt október első hétvégéjén. Ebben a szellemben várja idén is Villány a bor-, a gasztro-kultúra, a hagyományőrzés és a művészetek iránt érdeklődő vendégeket.

hirdetes

Az év legnagyobb boros fesztiválja


Közel 30 borászat és számos neves pincészet települ ki idén is a három napos ünnepi hétvégére a Rendezvénytérre, ahol a legjobb vörösboraikból kóstolhatunk, valamint a legendás Pincesoron a borok mellett koncertek és különböző gazstronómiai különlegességek várják majd a fesztiválozókat.  A Diófás téren és a Fő téren is lesznek különböző koncertek, rengeteg gyerekprogram és számos ismeretterjesztő előadás várja az idelátogatókat. 
 

hirdetes

Ismerd meg a magyar borászatokat


A háromnapos rendezvény keretein belül lehetőségünk nyílik közelebbről is megismerkedni a borászat izgalmas világával és betekintést nyerhetünk a magyar borászatok és pincészetek mindennapi életébe is. A programok között szerepel a szőlőfeldolgozás, a borkészítés gépeinek megismerése és bemutatása, a borászati munkafolyamatokkal való megismerkedés, a borbírálat alapjainak megismerése, a borbirtokok kertészeti folyamatainak elsajátítása, szőlő- és gyümölcs kóstolás, valamint a régi boroscímkéket is megnézhetjük egy kiállítás keretei között.
 

A Villányi Bormúzeum is várja az érdeklődőket

Nem csak a pincészetek, de a Villányi Bormúzeum is várja a látogatókat a Vörösbor Fesztivál ideje alatt, akik szeretnének megismerkedni a Villányi Borvidék történetével, a szőlő- és a bortermelés kialakulásával.


Koncertek a Villányi Vörösbor Fesztiválon


Mintahogy már említettük rengeteg koncert fogja színesíteni a programlistát, többek között fellép Rúzsa Magdi, a Kozmix, Varga Viktor, Szikora Robi és az RGO, valamint Kozsó is! További részletekért keresd fel az esemény Facebook oldalát!


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

juh elnevezései

az ivar és kor szerint való megkülönböztetést szolgálják. így a hímivarú egyed a kos, a... Tovább

arzénmérgezés

főként arzéntartalmú növényvédő, esetleg rágcsálóirtó szerek felvételekor alakul ki.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek