Vetési naptár mindenkinek - Vetési naptár, ami segítséget nyújt a vetésben

hirdetes

Vetési naptár – Mit, mikor, hogyan, hova? - Letölthető vetési naptár mindenkinek!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A vetési időpontokkal eléggé sok embernek meggyűlik a baja, éppen ezért hoztam most nektek egy kis segítséget. Vetési naptárunkban szerepelnek a legfontosabb növények, fusd át te is nyugodtan, vagy nyomtasd ki és akaszd a falra! 

Vetési naptár minden házikerti embernek

Vetési naptár – Hasznos tanácsok a vetési naptárhoz

Vetési naptárunkban minden olyan növény szerepel, amit az emberek kedvelnek. Próbáltunk összegyűjteni minden hasznos gyógy-, fűszernövényt, valamint zöldségfélét. A vetési naptárt úgy készítettük el, hogy jól látható legyen rajta minden, mérete és formátuma pedig lehetővé teszi, hogy bármekkora papírra ki lehessen nyomtatni. Színeket muszáj volt használnunk, mert csak így lehet szemléltetni az időpontokat, ezért viszont fontos, hogy ne fekete-fehérben nyomtassátok ki. 

Vetési naptár – Szabályok a házikerti vetésekkel kapcsolatban

Az egyik legfontosabb szabály, hogy soha ne legyenek a házikertben üresjáratok. Ez annyit jelent, hogy a zöldségek, és fűszernövények vetését megelőzően se legyen kopasz a föld, és akkor se, amikor lekerülnek az ágyásról - A vetési naptár pedig ebben nyújt segítséget. Nekünk az a szuper, ha folyamatosan betakarítunk valamit, és kihasználunk minden egyes négyzetcentimétert a földterületünkön.

hirdetes

Ugyanakkor nemcsak nekünk tesz jót a folyamatos vetés, hanem a talajnak is. Ha megnézzük a természetet, láthatjuk, hogy nincsenek kopasz földterületek, valami mindig fedi a felszínt, mivel úgy tud élő maradni. A növények táplálják a talajt, a talaj pedig a földigilisztákat, valamint a különféle hasznos mikroorganizmusokat. 

Vetési naptár – Növénytársítások

Vetési naptárunk abban is nagy segítséget nyújt mindenkinek, hogy megtudjuk, mely növénytársításokat mikor alkalmazhatjuk. A növénytársításról és hasznosságáról már írtunk korábbi cikkünkben, ezt ide kattintva olvashatjátok el! 

hirdetes

Vetési naptár – Vetési tanácsok

Ha bármilyen kérdésetek felmerülne a vetéssel kapcsolatban, ajánlom figyelmetekbe magvetési kisokosunkat, melyben rengeteg hasznos információt megtudhattok. Most viszont térjünk rá a vetési naptárra – lentebb láthatjátok a különféle növények vetésének idejét. A vetésnaptárra kattintva letölthetitek a nyomtatható verziót, majd ki is nyomtathatjátok. Remélem, hogy sikerül segítenünk nektek ezzel a vetési naptárral, használjátok egészséggel és mutassátok meg ismerőseiteknek is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kalcium (Ca)

az —>alkáliföldfémekhez tartozó, eléggé puha fém. A talajban nagy mennyiségben,... Tovább

granulátumszóró

vetőgéphez csatlakozó v. vetőgépbe beépített, önálló, ill. adapterként használt,... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés