Hogyan kell gondozni a húsevő növényeket? Ismerd meg Te is a Vénusz légycsapóját

Ismerd meg Te is a húsevő növények királynőjét – bemutatkozik a Vénusz légycsapója!

TK, SFV
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Vénusz légycsapója

Hogyan gondozd a Vénusz légycsapóját?


A Vénusz légycsapójának nincsenek túlzottan nagy igényei, mégis egy-két dologra érdemes odafigyelni nevelése kapcsán – amik általában évszakhoz köthetőek.


Növényünk fényigényes, a világos, napos helyet kedveli, amennyiben beköszönt a nyári időszak, érdemes minél több közvetlen napfényt biztosítanunk számára, ugyanis ez létfontosságú a megfelelő fejlődéséhez. Ezzel ellenben, kánikula esetén, ha félárnyékos helyet keresünk számára sem gátoljuk meg fejlődésében – legfeljebb színeik lesznek kissé fakóbbak. 


A túlzott UV sugárzás viszont káros lehet számára, attól érdemes megóvnod. Amennyiben biztosítjuk számára a megfelelő napsütést, akkor a növényünk belseje szépen be fog majd pirosodni.


Megfelelő tartásához párás környezetre van szüksége – ehhez a legjobb megoldás egy florárium, de akár egy vízzel teli tálka is remek megoldás lehet, ha azt közelbe helyezzük. Előbbihez használhatunk egy régi akváriumot vagy terráriumot. Öntözéséhez szigorúan csak lágy vizet használjunk, a szimpla csapvíztől a növény rosszabb esetben elpusztulhat. Öntözése csak alulról történjen, valamint a nyári időszakban nyáron célszerű cserepe alá 1-2 cm vizet állni hagyni. Kirohasztani egyáltalán nem lehet, ugyanis természetes élőhelyén akár hetekig él állóvízben.


Télen, nyugalmi állapotban fejlődése lelassul, egyesek vissza is pusztulnak – ebben az időszakban elég annyira locsolni, hogy földje éppen, hogy nyirkos legyen.


Milyen betegségei vannak?


A levéltetűk megtámadhatják, de ez egyáltalán nem végleges a növény számára – viszont kártevőkkel földjében is találkozhatunk. Amivel érdemes vigyáznunk, az a gombalégy, és annak lárvája – ezeket a fehér pici lényeket szabad szemmel s lehet látni. Ahhoz, hogy megszabaduljunk tőlük, érdemes a vízbe merítős módszert alkalmaznunk – ekkor helyezzük növényünket 2 – 3 napig teljes egészében víz alá. Amennyiben ez nem segít rajta, érdemes vegyszeres kezeléshez folyamodnunk.

Neked megtalálható már ez a növény lakásodban?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-21

Ez az a virág, amitől az összes méh bezsong

A varjúháj, különösen a sárga, igazi méh-mágnes, amely nemcsak a kert szépségét növeli, hanem könnyen gondozható is. Ismerd meg, miért imádják a kertészek!

2024-06-21

Hogyan használjuk a metélőhagymát - A kertben és a konyhában

Fedezd fel, hogyan használhatod a metélőhagymát a kertben és a konyhában. Ismerd meg termesztési tippeket és finom recepteket, amelyekkel feldobhatod ételeidet!

2024-06-21

Így védd a kerted a katicabogarak segítségével

Fedezd fel, hogyan védd meg kerted természetes módon katicabogarak segítségével! Tanuld meg, hogyan vonzd be és tartsd meg ezeket a hasznos rovarokat.

2024-06-21

Kullancs a bőr alatt: így vedd észre a leghamarabb!

A kullancscsípés felismerése sajnos nem egyszerű, mivel nem okoz azonnali viszketést. Ismerd fel a jeleket időben és tudd meg, mit tehetsz a csípés ellen!

2024-06-22

Meglepő tények a régi idők kerti munkáiról - te hallottál már ezekről?

Amióta világ a világ a földművelés fontos része az emberek életének. Ebben a cikkben 10 érdekes és meglepő tényt tárok fel a régi idők kerti munkáiról.

2024-06-04

Titkos trükk a csigák ellen, amit sokan nem ismernek: Sörös csigariasztó

A csigák jelentős károkat okozhatnak a kertekben különösen esős időben. A sörcsapdák használata egyszerű, és környezetbarát megoldást kínál a csigák ellen.

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-06-11

Tippek a cserepes növények kertbe ültetéséhez egy kertésztől

Tippek cserepes növények kiültetéséhez: tudd meg, mikor és hogyan ültesd át növényeidet szakszerűen, a megfelelő cserép kiválasztásától a gondozásig.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

előregyártás

rúd-, sík- v. térelemek leszabása, előkészítése és előre összeállítása épületek v.... Tovább

talajporhanyítás

a ->talajművelés egyik eleme; az összeállt feltalaj (rögök, hantok, felszíni kéreg, cserepek... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek