Hogyan kell gondozni a húsevő növényeket? Ismerd meg Te is a Vénusz légycsapóját

hirdetes

Ismerd meg Te is a húsevő növények királynőjét – bemutatkozik a Vénusz légycsapója!

TK, SFV
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Vénusz légycsapója

Hogyan gondozd a Vénusz légycsapóját?


A Vénusz légycsapójának nincsenek túlzottan nagy igényei, mégis egy-két dologra érdemes odafigyelni nevelése kapcsán – amik általában évszakhoz köthetőek.


Növényünk fényigényes, a világos, napos helyet kedveli, amennyiben beköszönt a nyári időszak, érdemes minél több közvetlen napfényt biztosítanunk számára, ugyanis ez létfontosságú a megfelelő fejlődéséhez. Ezzel ellenben, kánikula esetén, ha félárnyékos helyet keresünk számára sem gátoljuk meg fejlődésében – legfeljebb színeik lesznek kissé fakóbbak. 


A túlzott UV sugárzás viszont káros lehet számára, attól érdemes megóvnod. Amennyiben biztosítjuk számára a megfelelő napsütést, akkor a növényünk belseje szépen be fog majd pirosodni.

hirdetes


Megfelelő tartásához párás környezetre van szüksége – ehhez a legjobb megoldás egy florárium, de akár egy vízzel teli tálka is remek megoldás lehet, ha azt közelbe helyezzük. Előbbihez használhatunk egy régi akváriumot vagy terráriumot. Öntözéséhez szigorúan csak lágy vizet használjunk, a szimpla csapvíztől a növény rosszabb esetben elpusztulhat. Öntözése csak alulról történjen, valamint a nyári időszakban nyáron célszerű cserepe alá 1-2 cm vizet állni hagyni. Kirohasztani egyáltalán nem lehet, ugyanis természetes élőhelyén akár hetekig él állóvízben.


Télen, nyugalmi állapotban fejlődése lelassul, egyesek vissza is pusztulnak – ebben az időszakban elég annyira locsolni, hogy földje éppen, hogy nyirkos legyen.

hirdetes


Milyen betegségei vannak?


A levéltetűk megtámadhatják, de ez egyáltalán nem végleges a növény számára – viszont kártevőkkel földjében is találkozhatunk. Amivel érdemes vigyáznunk, az a gombalégy, és annak lárvája – ezeket a fehér pici lényeket szabad szemmel s lehet látni. Ahhoz, hogy megszabaduljunk tőlük, érdemes a vízbe merítős módszert alkalmaznunk – ekkor helyezzük növényünket 2 – 3 napig teljes egészében víz alá. Amennyiben ez nem segít rajta, érdemes vegyszeres kezeléshez folyamodnunk.

Neked megtalálható már ez a növény lakásodban?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-24

Túl árnyékos a kerted? - ezek a kültéri növények imádják az árnyékot

Ha túl árnyékos a kerted, akkor se búsulj, mert ezek a növények imádják az árnyékot, ezért érdemes a listából legalább egyet elültetned az árnyékos kertedbe!

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-27

5 egyszerű lépés, ami segít abban, hogy a tulipánok tovább maradjanak szépek és egyenesek a vázában

A tavasz legszebb arcai a tulipánok, viszont ha vázában tartjuk őket, hamar lekókadnak: kivéve, ha követed ezeket a trükköket! A tulipánok így csodásak maradnak!

2023-03-23

Nő nem marad szárazon a Hollókői Húsvéti Fesztiválon idén sem! – Mutatjuk a gazdag 4 napos folklór programot!

Ha húsvét, akkor Hollókői Húsvéti Fesztivál, ami az életöröm és a hagyományok ünnepe! Nincs más hely Magyarországon, ahol a hagyományok így életre kelnének!

2023-03-27

Mi a legjobb idő a fák ültetéséhez?

Fát ültetni nem nehéz dolog, de figyelni kell néhány alapvető szabályra. Kövesd fa ültetési tippjeinket, hogy megtudd, mikor érdemes elültetni a fádat a kertben!

2023-03-22

Húsvétozás Noszvajon – 2 napos ingyenes gyerekprogram a Noszvaji gazdaházban

Ha húsvétra keresel egy remek programot az egész családnak és a gyerekeknek, akkor nem is kell messzebb utaznotok 2023. húsvét hétvégéjén! Húsvét Noszvajon!

2023-03-24

Így termeszd a húsvét hivatalos virágát, a káprázatos húsvéti liliomot

A húsvétnak is van hivatalos virága, ami a megújulást szimbolizálja, ez pedig a húsvéti liliom. Így termeszd te is a kertedben a csodálatos húsvéti liliomot!

2023-03-22

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

Szeretjük a kreatív, egyedi kerti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is, a raklapkert ilyen!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

burgonya növényvédelme és vegyszeres gyomirtása

a burgonya sikeres termelése már a vetőgumó előállításánál kezdődik. Egészséges,... Tovább

fejlesztési terv

a mg. vállalatok gazd. fejl.-ének, a fejlesztés irányának, a beruházások megvalósításának... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek