Így védjük állatainkat a legyektől

hirdetes

Védekezzünk a rovarok ellen!

Petra
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Bár mi se rajongunk különösebben a nyári meleg beköszöntével érkező legyekért és bögölyökért, viszont ezzel az állataink sincsenek másképp. Ezek a bosszantó rovarok ráadásul hátráltathatják az állatok fejlődését is.

Védekezés

A nyári legyek nemcsak nekünk okoznak sok bosszúságot, de az állatokra sincsenek valami jó hatással, különösen a haszonállatokra nem. Ez azt jelenti, hogyha az állatok nem érzik jól magukat abban a környezetben, amiben élnek, sokkal lassabban fejlődnek. Ráadásul a rossz komfortérzet még a tehenek tejtermelésére is kihatással lehet, így az egész gazdaságra. Erről legtöbbször a nyári hőségben felbukkanó bosszantó rovarok tehetnek, akik remekül eléldegélnek a fülledt és dohos levegőben. Ezért érdemes néhány óvintézkedést végrehajtani annak érdekében, hogy ne keserítsék meg az állatok és a mi életünket is ezek a kártevő és élősködő rovarok.

Védekezés

Ha szarvasmarhát, vagy lovakat tartunk, érdemes mindig jól kiszellőztetni a csűrt. A legyek imádják a meleg, dohos levegőt, viszont egy kis szellővel el lehet őket üldözni. Érdemes úgy kialakítani az istállót, hogy mindig mozogjon a levegő, így az állatok is sokkal kényelmesebben érzik magukat. Viszont amikor kezdődnek a nyári melegek, sajnos sok esetben nem elég, ha csak kiszellőztetünk, hanem érdemes valamilyen formában rovarirtót is beszerezni. De az a szerencse, hogy erre több megoldás is létezik, így válogathatunk a módszerek között.

Védekezés

Ha minden reggel lefújjuk az állatokat egy kis vízpermettel, amibe rovarirtó szert teszünk, az a legtöbb esetben távol tartja a legyeket. Ráadásul az állatoknak is jól esik a nyári hőségben a víz ebben a nagy melegben és valószínű, hogy ettől a kis reggeli ébresztőtől egész nap kényelmesebben fogják érezni magukat. A rovarirtó szerek általában hatásosak és mint ahogy a szúnyogirtó távol tartja a szúnyogokat, ez is elriasztja ezeket a nyári betolakodókat a csűrből. Ezt a műveletet érdemes minden reggel megismételni.

Védekezés

Ma már léteznek olyan rovarölő füljelzők és nyakörvek, amik sikeresen távol tartják az állatok körül ólálkodó legyeket. Ez a találmány azért is jó, mert az állatoknak a fejét szokták megtámadni a rovarok és ez az, ami nagyon rossz befolyással lehet az állatok fejlődésére. De ez a módszer legalább olyan hatásos, mint a reggeli permet. Végül is a lényeg az, hogy a rovarok ne zavarják meg az állatok nyugalmát. Viszont ezeket a rovarirtó füljelzőket csak nyáron ajánlott használni és ősszel érdemes őket lecserélni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Rovarölo Basudin 5 G

Jól ismert talajfertőtlenítő szer pajorok, drótférgek és egyéb talajlakó kártevők... Tovább

frissítő öntözés

kis vízmennyiséggel, rövid megszakításokkal és kis intenzitású szórófejekkel végzett... Tovább

Tovább a lexikonra
Állattenyésztés