Ilyen finomat még nem ettél: vargánya pesto recept nagyon egyszerűen- őszi vargánya pesto elkészítése

hirdetes

Az ősz legfinomabb fogása: vargánya pesto recept

VN

Vannak dolgok, amik miatt igenis megéri várni az őszt, a színes falevelek, egy kicsit hűvösebb idő beköszöntése mellett a vargánya gomba szezon kezdete is határozottan egy ilyen dolog. Most egy nagyon finom dolgot készítünk belőle, amit ti is imádni fogtok: mutatjuk a legjobb vargányás pesto receptet. Tészta-, és húsételekhez is felhasználható.

Vargánya pesto recept

Hozzávalók a vargánya pestohoz

  • 10 g szárított vargányagomba
  • 30 g mandulafenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 ml hidegen sajtolt olívaolaj
  • 50 g frissen reszelt parmezán sajt
  • 1 csapott teáskanál zöldségleves
  • 1 borsmentaág
  • 125 ml forró víz
  • só, bors 

A vargánya pesto elkészítése

A vargánya pesto elkészítéséhez első lépésként vargányagombát forró vízzel leöntve, 20 percig áztatjuk. Eközben a mandulafenyőmagot zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd a fokhagymát apró kockára vágjuk. Az ázás után a gombát kivesszük a vízből, de a vizet nem öntjük ki, ugyanis a továbbiakban is szükségünk lesz rá a tökéletes eredmény eléréséhez: a vargányagomba áztatóvizét felforraljuk, és a gombát apróra vágjuk. Közben az olívaolajból egy evőkanálnyit felforrósítunk, és megpirítjuk belőle a felaprított fokhagymát, utána pedig hozzáadjuk a gombát és kis ideig pároljuk. Közben a borsmentát is összevágjuk. Majd minden összetevőnekt, azaz a gombát, borsmentalevelet, mandulafenyőmagot, sajtot, olívaolajat és a zöldséglevest keverőtálba tesszük és mixerrel lepépesítjük. Ízesítsük a vargányás pestot ízlés szerint sóval, borssal.

hirdetes

A vargánya pesto felhasználása

A pesztó vagy „pesto alla genovese” a liguriai konyha egyik jellegzetes összetevője,a mi eredeti recept szerint bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból és fenyőmagból előállított szósz, amit már az ókori római időkben is előszeretettel fogyasztottak. természetesen azóta már nagyon sokféle verzióban készítik, más-más különböző alapanyagokból, jellemzőek a paradicsomosos ízek is, de láthatjuk, hogy gomba alapú pestot is lehet készíteni. Olaszországban jellemzően különböző tésztaételekhez, esetleg burgonya, vagy zöldségek ízesítésére használatos, de nem ritka a pestoval ízesített húsos fogás sem. Sült húsokat is tökéletesen ki tudja egészíteni. Próbáld ki például, hogy sütőben sült csirkemellre teszed, majd egy kis mozzarellával dobod fel a tökéletes eredmény érdekében. De bátran használhatod a különböző tésztafélékhez is, hússal vagy a nélkül is megállja a helyét. Hidd el, az egész család imádni fogja! 

hirdetes
 

Próbáljátok ki ezt a vargánya paprikás receptet is!
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-12-07

Feladat lista decemberre – Ezt a 9 teendőt ne felejtsd a ház körül!

Mivel december nem a leghidegebb téli hónapunk, ezért bármilyen meglepő is bőven akad tennivaló a kertben ebben a hónapban is! 9 decemberi kerti teendő

2022-09-09

Így készíthetsz házi gyomirtót- mindössze 3 konyhai alapanyagra lesz szükséged

A gyomoktól megszabadulni tőlük nem könnyű, de te sem szeretnéd mindenféle vegyszerekkel telepermetezni az otthonodat? Készíts házi gyomirtót egyszerűen!

2022-12-06

Mennyei karácsonyi almalekvár receptek: narancsos és mákos almalekvár

Mutatunk kettő nagyon finom, és különleges karácsonyi almalekvár receptet, mákosat, valamint narancsosat, amit akár majd ajándékba is adhatsz karácsonykor!

2022-11-28

5 perces karácsonyi finomság, a legjobb adventi édesség: a kandírozott dió

A kandírozott diót percek alatt elkészítheted, és a család ugyanúgy imádni fogja, mintha egy teljes napot robotoltál volna a konyhában. Tökéletes ajándékba is!

2022-11-23

Te kidobod a banánhéjat? Pedig ez a legértékesebb kertészeti alapanyag!

Te is kidobod a banánhéjat? Tudtad, hogy ez a legértékesebb kertészeti alapanyag, főzéshez, és bőr tisztításához is tökéletes, ahogyan pattanások ellen is?

2022-11-25

Így illatosíthatod otthonodat egyszerűen a fenyő tűleveleinek kifőzésével

Ha meg akarod tölteni otthonodat a fenyő gazdag illatával, egyszerűen forralj fenyőtűt vízben a tűzhely tetején. Mutatjuk hogyan! nemcsak ünnepi illat!

2022-09-09

Miért olyan jó az édesburgonya? Az édesburgonya 5 meglepő pozitív hatása

Manapság egyre nagyobb divat az édesburgonya, de vajon tényleg olyan jó, vagy csak drága? Miért jobb az édesburgonya, mint a sima krumpli? Hogyan használható?

2022-10-14

Hogyan lehet felhasználni a sütőtök magját?

Szeretnéd felhasználnia sütőtök magját, és megmenteni a kidobástól? Rengeteg szuper ötletünk van a sütőtök magjának felhasználására, amit imádni fogtok!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

talajjavítás

a szokásos ->agrotechnikán túlmenő olyan beavatkozás, amely a kedvezőtlen fiz., kém. v.... Tovább

izzadás (verejtékezés)

a hőszabályozásban a hóleadás egyik módja. Magasabb hőmérsékleten a verejtékelválasztás... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Házi kert