húsvizsgálat, állatorvos, élelmiszer-higiénia, hús, állategészségügy, vágóhíd, feldolgozó üzem

húsvizsgálat

hirdetes

az állatorvos azon élelmiszer-higiéniai tevékenysége, amellyel a levágott állat húsának fogyasztásra való alkalmasságát bírálja el. A hús minősítése lehet: 1. fogyasztásra feltétlenül alkalmas; 2. fogyasztásra alkalmas, de csekélyebb táp- és élvezeti értékű; 3. fogyasztásra feltételesen alkalmas; 4. fogyasztásra alkalmatlan. A húsvizsgálat célja, hogy állategészségügyi szempontból kifogástalan, emberi fogyasztásra alkalmas, az egészségre veszélytelen hús kerüljön forgalomba. A korszerű húsvizsgálat kiterjed a vágóállatok életben való vizsgálatára (a gazdaságban és közvetlen a vágás előtt), a levágott állat vizsgálatára, a vágóüzem (vágóhíd és feldolgozó üzem) higiéniai vizsgálatára, azonfelül a húsvizsgálathoz kiegészítő vizsgálatok is tartoznak (bakteriológiai vizsgálat, maradékanyagok vizsgálata, húsminőség elbírálása stb.).
hirdetes

címkék:
Kapcsolódó cikkek
Tavirózsa tudnivalók

A tavirózsa ültetése, nevelése, gondozása

A tavasztól egészen ősz végéig virágzó csodanövényt mutatom be nektek, ami nem más, mint a tavirózsa! Ismerjétek meg a tavak legközkedveltebb virágát!

A paradicsom betegségei amiket muszáj tudnod

A paradicsom betegségei

Népszerű növény a paradicsom, amivel szinte minden hobbikertész megpróbálkozik élete során legalább egyszer. Előfordulhat azonban, hogy hiba csúszik a tökéletes és lédús...

Így készíts otthon csalánteát magadnak!

Így készíts otthon csalánteát

Ne csak az otthonodat, de a szervezetedet is készítsd fel a tavaszra! Készíts otthon csalán teát magadnak, és keszülj a tavaszra kívül belül megújulva! A csalánnak (urtica...

Szerencsebambusz

Egzotikus szobanövények – ismerd meg Te is a szerencsebambuszt

A szerencsebambusz közkedvelt növény, többek között virágcsokrokat díszítenek vele. Bár a személyes formában történő ballagás nem minden esetben történik meg, mint...

Zellertermesztési kisokos – Zellertermesztés

Tippek/trükkök a sikeres zellertermesztéshez – Így születnek a nagy gumók

A zeller rendkívül sokoldalú, egészséges és még finom is, ezért alapvető élelmiszernek kellene lennie mindenki számára. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a zeller...

Kovászos uborka recept

Kovászos uborka készítése tartósítószer nélkül!

Az év elején nagyon drága és sok helyen nem is lehet hozzájutni a kovászolni való uborkához, de azért nem árt, ha beszerezzük a legtökéletesebb receptet. Én nem tudom...

Legyek elleni trükkök

Űzzük el a legyeket filléres megoldásokkal!

Mindannyian szeretjük a tavaszt és a nyarat, de a velük együtt járó legyeket már kevésbé. A legyek kifejezetten zavaró jelenségek és minél többet csapkodunk a kezeinkkel, úgy...

Zöldike

Bemutatkozik a zöldike – ismerjétek meg ezt a csüngő. csíkos növényt

A trópusi éghajlatról származik, Dél-Afrika az őshazája. Eredetileg zöld színű, minták nélkül, viszont a csíkos változata sokkal elterjedtebbé, kedveltebbé vált....

Réztartalmú gombaölők bemutatása

Réztartalmú gombaölők - Mikor, mire, hogyan használjuk a kertben?

A rézalapú vagy réztartalmú gombaölő szerekről bizonyára te is hallottál már kertészként, és ha ezt a cikket olvasod, akkor bizonyára téged is érdekel, hogy egész pontosan...

Növényvédőszerek keverése – Miért és hogyan keverjük a növényvédőszereket

Növényvédőszerek keverhetősége – Mit, mivel, hogyan keverhetünk?

Nagyon sokszor felmerül a kérdés a házikerti tulajdonosok körében, hogy milyen növényvdédőszereket keverhetünk egymással. Régen könnyebb dolgunk volt, mivel a gyártók...

Ismerjétek meg a gyep káros hatásait

Amire senki sem gondol – Sokat ártunk a környezetnek a ház körüli gyeppel!

Mindenki arról álmodozik, hogy házából kilépve csodálatosan szép gyepet lát mindenhol. Arra viszont senki sem gondol, hogy a szépen művelt pázsit rengeteget árt a környezetnek...

Párnafű

Finom megjelenésű szobanövény – ismerd meg a párnafüvet!

A párnafű kedvelt szobanövényünk, apró zöld leveleivel, melyek szőnyeget képeznek, s melyek a kaspó szélén futnak lefelé. Finom megjelenésével a legtöbb szobában remekül...