Mikulásvirág és ciklámen - Neked melyik ünnepi növény a kedvenced?

Népszerű Ünnepi szezon szobanövények - Kedvenc ünnepi szobanövényeink

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ezek a vidám, ünnepi szezon szobanövényei tökéletesíthetik belső teret, és vidám ünnepi hangulatot varázsolhatnak otthonodba. Hogy tökéletessé tedd az ünnepek előtti előkészületeket és a közelgő ünnepi dekorációt, fontold meg a legnépszerűbb téli, ünnepi szezon kedvenc növényeit!

Kedvenc szobanövényeink az ünnepi szezonra

Kedvenc szobanövényeink az ünnepi szezonra

1. Mikulásvirág

Botanikai név: Euphorbia pulcherrima

Színes felleveleit gyakran az ünnepi szezonhoz kötik, mivel az élénkvörös módosított levelek gyönyörű kontrasztot alkotnak a zöld lombozattal. A Mikulásvirág a karácsonyi dekoráció vonzáskörzete is. Részleges napfényben virágzik a legjobban, rövid napokon.
 

2. Húsvéti kaktusz


Botanikai név: Schlumbergera gaertneri (Rhipsalidopsis gaertneri)

Tavaszi kaktusz néven is ismert, késő téltől kora tavaszig virágzik. A virágok a vöröstől a fehérig, őszibarackig, rózsaszínig, levendula és narancssárga színűek a szegmentált zöld száron, amelyek valójában a növény levelei.
 

3. Ciklámen

Botanikai név: Cyclamen persicum

A ciklámen az ünnepi hangulat legkedveltebb szobanövénye. Ezüstfehér mintázatú, tarka szív alakú levelei és a gyönyörű pillangószerű tiszta fehértől a mélyvörösig tartó virágok okot adnak az ünneplésre!
 

4. Karácsonyi kaktusz


Botanikai név: Schlumbergera bridgesii

A legnépszerűbb ünnepi szobanövény, a karácsonyi kaktusz virágai a piros, sárga, rózsaszín, lila és fehér feltűnő árnyalataiban, amelyek tökéletesen passzolnak fényes zöld függő ágaihoz. Kedvező körülmények között sok napig eláll.
 

5. Norfolk-szigeti fenyő

Botanikai név: Araucaria heterophylla

A Norfolk-szigeti fenyő az egyik legszebb szobanövény. Kis díszekkel, talmival, masnikkal díszítheted karácsonykor. Beltéri használatra biztosítson sok fényt és vizet, amikor a felső talaj száraznak tűnik.
 

6. Karácsonyi bogyó

Botanikai név: Ardisia crenata

A kerek piros gyümölcsök úgy néznek ki, mint a karácsonyi harangok, amelyek a fényes sötétzöld levelek között lógnak. Növelje a növényt enyhén savas talajban, távol a közvetlen napsugárzástól, a bokros növekedés érdekében, sok bogyóval.
 

7. Karácsonyi bokor

Botanikai név: Ceratopetalum gummiferum

A növény tüzes és vibráló csészelevelei bárkit elvarázsolnak, hú! A legjobb szín érdekében ügyeljen arra, hogy sok erős fényt kapjon. Könnyen karbantartható, és szabadban is termeszthető a lepkék vonzására.
 

8. Fagyos páfrány

Botanikai név: Selaginella kraussiana

Ha olyan növényt szeretnél, amely feldobja a karácsonyi hangulatot, akkor ezt kell termesztened! Inkább mohára hasonlít, lombozata pedig a tűlevelűekéhez hasonlít. Adjon hozzá színes golyókat, hogy vonzóbb legyen!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

generálkivitelezés

olyan tevékenység, amelynél a generál- v. fővállalkozó felelős az építéssel kapcsolatos... Tovább

Balkányi keserû

Csillagfürt Cél: kettõs hasznosítási fajta: zöldtrágya és abraktakarmány Leírás:A... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény