5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el! Ültetési hibák kezdő kertészeknek, tavaszi ültetési tippek

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet! A legtöbben egy gyönyörű kertre vágyunk, amelyre büszkék lehetünk. Ha a múltban próbálkoztál virágok, zöldségek vagy más magvak elültetésével, de nem jártál sikerrel, előfordulhat, hogy gyakori hibát követtél el. Mutatjuk, mikre figyelj oda fokozottan most, milyen gyakori ültetési hibát ne kövess le!

5 virágültetési hiba

#1. Tipikus tavaszi ültetési hiba: Rossz növények ültetése

Van egyáltalán olyan, hogy rossz növény? Hát, van bizony, ha nem is szigorú értelemben vett rossz, de olyan, ami nem kompatibilis a kerteddel. A magazinokat lapozgatva, kertészeteket járva nagyon mesés, csoda szebbnél is szebb, vásárlásra csábító növényeket lehet találni, de minidig van de…. Nem minden növénynek megfelelő a te kerted. Mielőtt egy növényt a kosaradba teszel, győződj meg róla, hogy kompatibilis-e azzal a területtel, ahová szánod majd- Számos tényezőt figyelembe kell vennie, beleértve a talaj típusát, a napfényt és az éghajlatot. Járj utána, hogy milyen növények vagy virágok nőnek a legjobban ott, ahol élsz, és ne rakj mindent kosárba, amit az interneten látsz! 

#2. Tipikus tavaszi ültetési hiba: Rossz időzítés

Az időzítés kulcsfontosságú, ha sikeres kertészkedésről, szép kertről van szó.  A túl korai ültetés a magvak megfagyását és elhalását okozhatja. A késői ültetés azt eredményezheti, hogy a virágoknak vagy a növényeknek soha nem lesz elég ideje teljesen kifejlődni. Ezért bármilyen növényt is ültetsz, nézz utána, hogy mikor kell elültetni. Ez annak a függvénye is, hogy milyen növényről van szó, de az sem mindegy, hogy hol élsz- tehát alaposan utána kell járni, mielőtt egy növényt a földbe helyezel.

#3. Tipikus tavaszi ültetési hiba: Túl sok ültetés

Igen a tavaszi napsugár minket is azonnal kiinvitál a kertbe, és legszívesebben az egészet teleültetnénk, de nemcsak hogy várnunk kell még vele egy kicsit, hanem mohónak sem szabad lennünk az ültetéssel. Egy másik gyakori hiba, amit az emberek elkövetnek, hogy sokféle virágot és növényt próbálnak ültetni egy hatalmas területen. Ez valószínűleg túl sok ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Ha kezdő vagy, akkor kisebb területtel, kevesebb növénnyel kezd mindenképpen! A kertészkedés nem csupán az ültetésről szól. Ez sok munkával jár, és gyakori gyomlálást és öntözést igényel. Egy nagy kert több időt és erőfeszítést igényel.

#4. Tipikus tavaszi ültetési hiba: Rossz gyomirtás

Ha szép kertet szeretnél, akkor minden bizonnyal elkerülnéd, hogy gyomok tarkítsák a megjelenést. Ezzel a vággyal ellentétben sokan elfelejtenek gyomlálni, vagy legalább is folyamatosan halogatják. pedig stressz oldó is tud ám lenni…. A tavaszi nagy ültetések előtt mindenképpen szánj időt kerted rendbetételére, karbantartására, és ebbe beletartozik a gyomlálás is! Gereblyézd fel a talajt, és távolítsd el a gyökereket, sziklákat és bármi mást, amit nem szeretnél a kertben. A virágok vagy növények elültetése után minden héten távolítsd el a gyomnövényeket, hogy biztosítsd a növények általános egészségi állapotát.

#5. Tipikus tavaszi ültetési hiba: Ugyanolyan növények ültetése

Egy kert úgy szép, ha sokszínű, ezerféle színben, és formában pompázik. A növényeknek sokféleségre van szükségük. Sokan ugyanazokat a magokat vagy növényeket ültetik el a kertben. Te legyél kreatívabb! Tervezd meg előre, hogy hova milyen növényt ültetsz, vedd figyelembe az árnyékos, napos helyek arányát, és ennek megfelelően válogass. Minden növénytípus más-más tápanyagot vesz fel a talajból. A különböző növények segíthetnek az egészséges talaj és az egészségesebb kerthelyiségek biztosításában.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-22

Magvetés gond nélkül: fedezd fel a titkos trükköt a tökéletes magvetéshez

Vessünk magot egyszerűbben, mint valaha! Mutatom a magvetés egyik könnyítését, a földkocka készítő csodás lehetőségét, használd te is bátran, segítek tippekkel!

2024-04-16

Kezdő kertészeknek is - 3 zöldség, ami garantáltan sikerül

Kertészkedni szeretnél, de nem tudod, hol kezd? Fedezd fel a 3 ideális zöldséget kezdőknek! Gyorsan növőek, ízletesek és minimális erőfeszítéssel termeszthetők.

2024-03-19

5 tipp a kora tavaszi vetések sikeréhez

A kora tavaszi vetés tartogat veszélyeket, de vannak tippek, melyek segítségével legyőzhetjük ezeket: most 5 tippet mutatunk a sikeres, kora tavasziv etéshez!

2024-03-27

Így szaporíthatod a leandert akár egyetlen ágról is

Tudtad, hogy a csodaszép mediterrán eredetű leandert egyetlen kis ágacska segítségével is könnyedén szaporíthatod? Részletes útmutatóhoz kattints!

2024-04-22

Miért sárgul az aloe vera? Íme a leggyakoribb okok

Miért sárgul az aloe vera? Mutatunk néhány lehetséges okot, valamint javasolt megoldás, amely segíthet helyreállítani a növény egészségét egy szempillantás alatt!

2024-04-22

Itt az idő: Így alakítsd ki a tökéletes veteményeskertet!

Már egy ideje tervezgeted a veteményeskertet? Itt a tökéletes idő, alakítsunk ki együtt egy a tökéletes veteményeskertet! Hoztunk ehhez szakértői tippeket.

2024-01-18

Mikor kezdjük el a gyümölcsfák lemosó permetezését?

A gyümölcsfák lemosó permetezése a tél végén egy fontos feladat, ezért összegyűjtöttük nektek, mik a lépései ennek a tél végi tevékenységnek!

2024-03-05

Ezért jobb tavasszal elültetni a levendulát, mint ősszel

Levendula ültetés márciusban? Naná, hiszen ez a legjobb és legalkalmasabb időpont több okból kifolyólag is egy kertész szerint, mutatjuk mire figyelj kifejezetten!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

felnevelés

az újszülött állatok teljes kifejl.-éig alkalmazott tartási, takarmányozási eljárások,... Tovább

juhok tenyészki választása

végezhető csupán az egyedek főbb értékmérő tulajdonságainak elbírálása alapján, de... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet Növénytermesztés Növényvédelem