5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el! Ültetési hibák kezdő kertészeknek, tavaszi ültetési tippek

hirdetes

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet! A legtöbben egy gyönyörű kertre vágyunk, amelyre büszkék lehetünk. Ha a múltban próbálkoztál virágok, zöldségek vagy más magvak elültetésével, de nem jártál sikerrel, előfordulhat, hogy gyakori hibát követtél el. Mutatjuk, mikre figyelj oda fokozottan most, milyen gyakori ültetési hibát ne kövess le!

5 virágültetési hiba

#1. Tipikus tavaszi ültetési hiba: Rossz növények ültetése

Van egyáltalán olyan, hogy rossz növény? Hát, van bizony, ha nem is szigorú értelemben vett rossz, de olyan, ami nem kompatibilis a kerteddel. A magazinokat lapozgatva, kertészeteket járva nagyon mesés, csoda szebbnél is szebb, vásárlásra csábító növényeket lehet találni, de minidig van de…. Nem minden növénynek megfelelő a te kerted. Mielőtt egy növényt a kosaradba teszel, győződj meg róla, hogy kompatibilis-e azzal a területtel, ahová szánod majd- Számos tényezőt figyelembe kell vennie, beleértve a talaj típusát, a napfényt és az éghajlatot. Járj utána, hogy milyen növények vagy virágok nőnek a legjobban ott, ahol élsz, és ne rakj mindent kosárba, amit az interneten látsz! 

#2. Tipikus tavaszi ültetési hiba: Rossz időzítés

Az időzítés kulcsfontosságú, ha sikeres kertészkedésről, szép kertről van szó.  A túl korai ültetés a magvak megfagyását és elhalását okozhatja. A késői ültetés azt eredményezheti, hogy a virágoknak vagy a növényeknek soha nem lesz elég ideje teljesen kifejlődni. Ezért bármilyen növényt is ültetsz, nézz utána, hogy mikor kell elültetni. Ez annak a függvénye is, hogy milyen növényről van szó, de az sem mindegy, hogy hol élsz- tehát alaposan utána kell járni, mielőtt egy növényt a földbe helyezel.

hirdetes

#3. Tipikus tavaszi ültetési hiba: Túl sok ültetés

Igen a tavaszi napsugár minket is azonnal kiinvitál a kertbe, és legszívesebben az egészet teleültetnénk, de nemcsak hogy várnunk kell még vele egy kicsit, hanem mohónak sem szabad lennünk az ültetéssel. Egy másik gyakori hiba, amit az emberek elkövetnek, hogy sokféle virágot és növényt próbálnak ültetni egy hatalmas területen. Ez valószínűleg túl sok ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Ha kezdő vagy, akkor kisebb területtel, kevesebb növénnyel kezd mindenképpen! A kertészkedés nem csupán az ültetésről szól. Ez sok munkával jár, és gyakori gyomlálást és öntözést igényel. Egy nagy kert több időt és erőfeszítést igényel.

hirdetes

#4. Tipikus tavaszi ültetési hiba: Rossz gyomirtás

Ha szép kertet szeretnél, akkor minden bizonnyal elkerülnéd, hogy gyomok tarkítsák a megjelenést. Ezzel a vággyal ellentétben sokan elfelejtenek gyomlálni, vagy legalább is folyamatosan halogatják. pedig stressz oldó is tud ám lenni…. A tavaszi nagy ültetések előtt mindenképpen szánj időt kerted rendbetételére, karbantartására, és ebbe beletartozik a gyomlálás is! Gereblyézd fel a talajt, és távolítsd el a gyökereket, sziklákat és bármi mást, amit nem szeretnél a kertben. A virágok vagy növények elültetése után minden héten távolítsd el a gyomnövényeket, hogy biztosítsd a növények általános egészségi állapotát.

#5. Tipikus tavaszi ültetési hiba: Ugyanolyan növények ültetése

Egy kert úgy szép, ha sokszínű, ezerféle színben, és formában pompázik. A növényeknek sokféleségre van szükségük. Sokan ugyanazokat a magokat vagy növényeket ültetik el a kertben. Te legyél kreatívabb! Tervezd meg előre, hogy hova milyen növényt ültetsz, vedd figyelembe az árnyékos, napos helyek arányát, és ennek megfelelően válogass. Minden növénytípus más-más tápanyagot vesz fel a talajból. A különböző növények segíthetnek az egészséges talaj és az egészségesebb kerthelyiségek biztosításában.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-05-31

Az 5 legszebb Dália fajta – Ha igazi különlegességet szeretnél a kertedbe

Ha érdekelnek a dáliák és szeretnéd megismerni az öt legszebb fajtájukat, akkor olvasd tovább ezt a cikket. Összegyűjtöttük az öt legszebb dáliafajtát!

2023-06-02

A zsálya pozitív hatásai, nem is hinnéd mennyi mindenre jó

A zsálya sokoldalú, egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak. Mutatjuk is a zsálya pozitív hatásait az egészségre!

2023-05-31

Levendulatermesztési hibák – a 6 legnagyobb elkerülendő hiba a kertészek szerint

Ebben a cikkben felsorolunk hat olyan gyakori hibát, amelyeket érdemes elkerülni a levendulatermesztés során, ahogy egy kertészeti szakértő javasolja.

2023-05-27

Ismerd meg a kerti Holdviolát – Nem csak a neve miatt olyan különleges

A holdviola (Lunaria annua), más néven ezüstvirág vagy pénzvirág, egy varázslatos növény, amely különleges és megkapó szépséggel bír. Ismerd meg közelebbről!

2023-05-31

A tereprendezési sziklák tisztítása – egyszerű módszerek, hogy újra jól nézzen ki a sziklakert

A sziklakert sziklái könnyen bevonódhatnak mohával vagy szennyeződésekkel, aminek következtében elveszítik eredeti megjelenésüket, viszont egyszerű tisztítani!

2023-05-31

Az orchideák szaporítása – Három szakértői módszer

Ezzel a három szakértői módszerrel viszont rájössz, hogy könnyedén lehet egy orchideából több orchideád! Orchidea szaporítási módszerek kertészeink ajánlása

2023-04-24

Mit ültessek májusban? 6 zöldség, amit mindenképpen el kell ültetned májusban!

Mit ültess májusban? Milyen zöldségeket kell májusban ültetni? Uborka, paradicsom, hagyma, és a lista itt még nem ért véget, mutatjuk a teljes listát!

2023-04-18

Nagyon veszélyes most fákat, bokrokat kivágni!- Erre figyelj oda!

A költési időszakban végzett fa- és bokroskivágások veszélyeire hívja fel a figyelmet az MME az MTI közleményében. Szerintünk is nagyon fontos ez a téma!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

utak

a közlekedés és a forgalom lebonyolítására épített, kijelölt v. fenntartott köz-, ill.... Tovább

koplaltatás

gyógykezelés céljából az állatoktól a létfenntartáshoz szükséges táplálékmennyiség... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet Növénytermesztés Növényvédelem