notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen ötletesen is fel lehet használni az újságpapírt

Hirdetés

Használd fel te is az újságpapírt, megmutatom, hogyan

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Minden nap lehet tanulni valamit. Én soha nem gondoltam arra, hogy újrahasznosítsam a kertben az újságpapírt, főleg az ólom tartalma miatt, elég káros lenne, de mint kiderítettem, a ma gyártott újságok már nem tartalmaznak ólmot, így semmi akadálya a felhasználásának! Meg is mutatom egy díjnyertes kertész remek ötletét!

Ekképpen is felhasználható az újságpapír

Sokan ódzkodnak attól, hogy az újságpapírt bármilyen módon felhasználják, főleg a kertben, pedig rengeteg előnye van, főleg azért, mert manapság már minden percben bedobnak valamilyen szórólapot a postaládánkba, szóval ingyen hozzájuthatunk. Sokan, köztük én is azért féltem a papírtól, mert sok ideig ólmot tartalmazott a nyomott újság, és ez nagyon károsan hatna a talajéletre.

 

Újságpapír felhasználása

 

Viszont kiderült, hogy most már nem használnak ólmot egyáltalán, így az akadály megszűnt, nyugodtan felhasználhatjuk az újságpapírt akár a kertünkben is. Kérem, hogy mindenki gondolja át a dolgokat, nem lenne jobb mindent újrahasznosítani? Sokan kidobálják a szemétbe - jobb esetben -, sokan a szemetes mellé dobják véletlenül vagy szánt szándékkal az újságpapírokat, remélem, akik minket olvasnak, mindannyian fogékonyak legalább egy kicsikét, és tesznek azért, hogy tisztább, élhetőbb világ legyen körülöttünk, megértik azt, hogy spórolni jó dolog, az újrahasznosítás szintén jó. A most következő öko-trükk egy neves külföldi szakembertől származik, én már kipróbáltam és nagyon tetszik, ajánlom nektek is! Nézzük, hogy miről van szó!

Hirdetés

 

Kevin Jacobs díjnyertes kertész most egy olyan ötletet mutat be, amely kitűnő gyomszabályzó, nem is környezetromboló, és olcsó is. Ez pedig az újságpapírral történő mulcsozás, azaz talajtakarás.

 

Újságpapír felhasználása

 

Ha egy kertészkedésre alkalmas földterület nem volt korábban gyomirtókkal kezelve, akkor bizony tavasszal sok kis nemkívánatos növény fog előbukkanni. De ha van pár régi újságunk, akkor megoldható a probléma, és ezzel termékenyebbé tesszük a talajt is, és a kiadásainkon is faraghatunk. Nézzük, mit kell tennünk! Először jó alaposan locsoljuk meg a földterületet, majd helyezzük rá a gyomokra a papírokat, utána is szükség lesz az öntözésre, érdemes szórófejes locsolót használni, mintha zuhanyoznánk, úgy nedvesítsük be az újságokat. Ezután mintegy 7 cm vastagságú falomb mulcsot kell elteríteni a területen.

Hirdetés

 

Így használd fel az újságpapírt te is

 

A papír egy idő után komposztálódni kezd, amelynek a giliszták is fognak örvendeni, és ez azért jó, mert ezen élőlények nagyban hozzájárulnak a talaj gazdagításához, termékennyé tételéhez. Ha nincs kellő mennyiségű újságpapírunk, de van sok kartonpapír, akkor az is megfelel a célnak.

 

Forrás

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
768 939
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 482 021
Közösség

ellenanyagok (antitestek, immunglobulinok)

a bulinokhoz tartozó, sajátságos szerkezetű fehérjék, amelyek a szervezetben antigén... Tovább

egyszikűek (Monocotyledonopsida)

zárvatermők törzsének egyik osztálya. Jellemzőjük a —>szárban szórtan elhelyezkedő... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 121

Átlagos értékelés: 5.0

Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások