új állatkert, állatkert, új állatkert Magyarországon különleges programokkal

hirdetes

Új állatkert nyitotta meg kapuit Magyarországon!

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Kosdon, egy festői szépségű zsákfaluban található RoBirtok Élményközpont nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, Vác mellett. Szeptemberben a birtok mérföldkőhöz ért, hiszen megkapta az állatkert üzemeltetésére vonatkozó engedélyt!

új állatkert

Új állatkert nyílt Magyarországon


Magyarország új állatkertjének története egy festői kis zsákfaluban, Kosdon, hozta meg az élményt a látogatók számára. Az év számos időszakát magában foglaló RoBirtok Élményközpont eredeti célja az volt, hogy a vidéki élet, a hagyományok és a falusi ízek varázsát oszthassa meg a családokkal. Azonban a birtokon található állatok iránti szenvedély és az elkötelezettség az állatok iránt továbbfejlesztette a központot. Szeptemberben pedig egy fontos mérföldkőhöz érkeztek: az állatkert üzemeltetésére vonatkozó engedély megszerzésével lehetőség nyílt az állatvilág sokszínűségének és szépségének bemutatására. Ezzel a lépéssel a RoBirtokon új fejezet nyílt, amely lehetővé teszi az állatok iránt érdeklődők számára, hogy közelebbről megismerjék és találkozzanak az ott élő különböző fajokkal.

A RoBirtok és céljaik

A RoBirtok családi birtok és élményközpont alapvető célja az, hogy bemutassa a vidéki élet szépségeit és előnyeit a családok számára. A fő cél az, hogy az emberek megismerkedjenek az önellátó gazdálkodás, a magyar hagyományok és a falusi ételek újbóli értékelésének összetartó erejével.

hirdetes

A látogatók, szakképzett állatgondozók vezetésével, vezetett programok keretében találkozhatnak a birtokon élő állatokkal. Megtapasztalhatják a tehénfejést, közelebbről megismerhetik a dámszarvasokat, az emukat, az ormányos medvéket és a bárányokat. Bejárhatják a baromfiudvart, segíthetnek a mangalicák etetésében, simogathatnak nyuszikat és sétáltathatnak alpakákat, de akár lovaskocsikázást és lovaglást is kipróbálhatnak.

Ismerkedjetek meg a birtok állataival testközelből, kapcsolódjatok be az etetésekbe, próbáljátok ki a szalmaugrálót! De ha többre vágytok, akkor akár sétáltathattok alpakát is! 

A RoBirtok MÁRCIUS 25. ÉS OKTÓBER 15. KÖZÖTT SZOMBAT - VASÁRNAP 9:30-16:30 ÓRA KÖZÖTT LÁTOGATHATÓ, ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS MINDEN ESETBEN SZÜKSÉGES! Hétközben csak előre szervezett csoportokat fogadnak!

A RoBirtokon az 1 napos birtoklátogatás tehát 2024. márciusában indul újra! Viszont különleges programmal készülnek Decemberre!

December 2-3-9-10-én azonban ellátogat a RoBirtokra a Mikulás! Várnak mindenkit a RoBirtok állataival és manóival egy varázslatos délutánra!

A programon való részvételhez online bejelentkezés szükséges weboldalukon, amit IDE KATTINTVA érhetsz el!

hirdetes

A birtok közepén lévőn VENDÉGHÁZ egész évben üzemel! Ha szeretnétek több napra bekapcsolódni birtok életébe, ITT tudtok tájékozódni, foglalni.


A RoBirtok egész évben családi összejövetelek, gyerekzsúrok, céges programok helyszíne is. Kattints IDE a részletekért!

A RoBirtok fejlődése

A birtokon kezdetben csak háziállatok találhatók voltak, de az idő múlásával exotikus fajok is megjelentek. 2023 tavaszára a látogatható terület mérete megduplázódott, szeptemberben pedig fontos mérföldkőhöz érkezett a birtok: megkapta az állatkert üzemeltetési engedélyt, lehetővé téve, hogy további állatfajokat köszönthessenek az érdeklődők a területen.

A birtok a Naszály hegy oldalában helyezkedik el, meredek terepen. Az állatokhoz vezető utak térkövezettek és zúzott kővel szórtak, babakocsival nehezebben járható.

Most már a RoBirtokon 8 hektáron összesen 18 különböző állatfajjal találkozhatnak a látogatók, akik közül sokukat ténylegesen testközelből megfigyelhetik, megérintve, etetve és gondozva őket.

Forrás: Fotó forrása. RoBirtok.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2023-12-31

Mit kell tenni, ha a szelídgesztenyét megtámadja a gubacsdarázs?

A gubacsdarazsak könnyen kárt tehetnek a szelídgesztenye levelekben, de szerencsére van néhány bevált módszer, amelyekkel visszaállíthatod a szelídgesztenyéd egészségét.

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-02-12

5 legjobb tavaszi tyúk eleség, amitől egészségesebbek lesznek a tojások is

Tudtad, hogy a csirkék, és a tyúkok nemcsak hogy szeretik, hanem egyenesen imádják a zöldségeket. Ha tavaszi zöldségekkel eteted őket, akkor egészségesebbek...

2024-02-13

Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát!

A kerti sarkantyúka egy csodaszép növény, ami feldobaja a kerteket, na meg a csirkeólakat. Mutatjuk hogyan ültesd el, és etesd vele a csirkéket, tyúkokat.

2024-02-13

Így óvd meg a tyúkjaidat a rettegett madártetűatka ellen

A madártetűtatka sajnos rengeteg tyúkot megcélozza és folyamatosan figyelniük kell a tyúktartóknak, hogy nehogy végzetes legyen ez a jelenség.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fémek korrózió elleni védelme

a gyak.-ban alkalmazott fémek ált. olyan környezetben vannak, amely gyengébb v. erősebb... Tovább

9/2007. (II. 20.) FVM rendelet

a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv alapján a központi költségvetés, valamint az Európai... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok állattartás Állattenyésztés