Csodálatos kertet szeretnél egyszerűen? Ismerd meg a tündérkerteket

hirdetes

Tündérkertek – Hogyan varázsolhatjuk kertünket tündérkertté

TK, SFV

Manapság már több ember környezetében is megtalálható egy tündérkert. De mik is ezek és hogyan lehetséges kialakításuk – mitől is tündérkert egy tündérkert? Alábbi cikkünkben most mindent megtudhatsz róla.

Tündérkert

A tündérkertek manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Évszázadokon keresztül, az emberek el voltam ájulva a gondolattól, hogy a mágikus kis teremtések köztünk élnek, és varázslatot visznek kertünkbe. A bizonyíték létezésükre kicsit hiányos, viszont tarthatunk tündérkerteket udvarunkon, hogy részt vegyünk egy régi hagyományban, hogy lenyűgözzük és kedvükre tegyünk az apró lényeknek.


Mik is a tündérkertek?


Alapjában véve, egy miniatűr kertre kell gondolni olyan hozzáadott vonásokkal, amelyek a kertben lakó pici élőlény látszatát keltik. A legmegfelelőbb hely az ilyen koncepcióknak egy félreeső pontja az udvarunknak, ahol úgy érezhetnék az emberek, hogy véletlenül belebotlottak egy eldugott, mágikus területbe. De akár jól mutatnak az ilyen típusú kertek tárolókba ültetve is. A még mágikusabb hatás elérése érdekében rakhatunk bele csillogó, hóbortos tárgyakat is.

hirdetes


Tündérkert ötletek


Mielőtt elkezdjük építeni kiskertünket, érdemes időt szánni arra, hogy átgondoljuk, milyen fajta tündérkertet szeretnénk.
Az egyik legkedveltebb koncepció az erdős-fás stílusú kiskert. Ezeket leginkább fák tövében, udvarunk árnyékos területein helyezzük el, mintha egy erdei kunyhót készítenénk. Adhatunk hozzá erdei témájú kiegészítőket is növényeink mellé, például faleveleket vagy egy ajtó díszítést a fa törzsén.

hirdetes


Más tündérkerti ötlet lehet egy virágokkal díszített kert. Egy ilyen beállításban találhatunk például egy kis házikót, miniatűr kerttel, virágokkal és fűvel körülvéve, esetleg más hozzáadott, apró, mutatós dekorációval feldobva.


Még egy tündérkerti elképzelés, hogy egy udvaron lévő vízelem szélét alakítjuk át tündérlakká. Egy kis csónak vagy tutaj, amelyet a vízpart szélére parkolunk, vagy más odaillő díszelem is sugallhatja, hogy az apró nép beköltözött hozzád.

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-05

Ezt a 7 növényt nem kellene otthon tartanotok, ha gyerekek is vannak a háznál!

Ha vannak gyerekeid, tudod, milyen kíváncsiak tudnak lenni. Szeretik felfedezni környezetüket úgy, hogy megkóstolnak és szagolnak mindent, amit látnak.

2022-08-08

Melegebb és hűvösebb napokon is tökéletes kirándulási lehetőség a Balaton-felvidék középkori erődítményét meglátogatni!

A Balatoni felvidék nyugati részén, egy magányos hegycsúcs tetején találhatjuk az ország egyik legszebb középkori erődjét, a Sümegi várat. Kirándulás Sümeg

2022-08-05

Ez a legjobb idő a növények átültetésére! – Útmutató házi kertészeknek

A növények átültetése nagyszerű módja annak, hogy új életet adjunk kertünknek. De átültettél már egy növényt, és láttad, ahogy meghal? Mindenkivel előfordul!

2022-08-05

Unod a sima gyepet és amúgy is mindig kiszárad? Válassz inkább vadvirágos talajtakarót!

A gyönyörű pázsit minden otthon büszkesége. A pázsit egészségének megőrzése és jó megjelenése azonban sok munka lehet és még így is könnyen kiszáradhat.

2022-08-05

6 növény, amivel dúsíthatod a zöldségeskerted termését! – Nitrogén termelő növények

Próbáld ki a természetes tápanyagellátókat, és ültess nitrogéntermelő növényeket! Az egészséges talaj egészséges növényeket eredményez, hanyagold a vegyszert!

2022-08-05

Hogyan ültessünk zabot? – Zabültetés és gabonatermesztés a házikertben

A „vadzab elvetéséhez” nincs szükség 40 hektárra vagy nehézgépekre. Egy 20 x 50 méteres parcellán egy köböl zabot termeszthetsz! Így termessz zabot otthon!

2022-08-08

Éld át a kora-újkori Eger hangulatát! Vár a XXVI. Végvári Vigasságok!

Eger legkülönlegesebb korabeli programját idén is megrendezik, immár huszonhatodik alkalommal vehetünk részt a Végvári Vigasságokon az Egri Vár vendégségében!

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

További cikkek ebben a témában


sáncolás

kétféle céllal használatos —>meliorációs eljárás, lényegében iszapos vízzel való... Tovább

generálkivitelezés

olyan tevékenység, amelynél a generál- v. fővállalkozó felelős az építéssel kapcsolatos... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert