Csodálatos kertet szeretnél egyszerűen? Ismerd meg a tündérkerteket

hirdetes

Tündérkertek – Hogyan varázsolhatjuk kertünket tündérkertté

TK, SFV
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Manapság már több ember környezetében is megtalálható egy tündérkert. De mik is ezek és hogyan lehetséges kialakításuk – mitől is tündérkert egy tündérkert? Alábbi cikkünkben most mindent megtudhatsz róla.

Tündérkert

A tündérkertek manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Évszázadokon keresztül, az emberek el voltam ájulva a gondolattól, hogy a mágikus kis teremtések köztünk élnek, és varázslatot visznek kertünkbe. A bizonyíték létezésükre kicsit hiányos, viszont tarthatunk tündérkerteket udvarunkon, hogy részt vegyünk egy régi hagyományban, hogy lenyűgözzük és kedvükre tegyünk az apró lényeknek.


Mik is a tündérkertek?


Alapjában véve, egy miniatűr kertre kell gondolni olyan hozzáadott vonásokkal, amelyek a kertben lakó pici élőlény látszatát keltik. A legmegfelelőbb hely az ilyen koncepcióknak egy félreeső pontja az udvarunknak, ahol úgy érezhetnék az emberek, hogy véletlenül belebotlottak egy eldugott, mágikus területbe. De akár jól mutatnak az ilyen típusú kertek tárolókba ültetve is. A még mágikusabb hatás elérése érdekében rakhatunk bele csillogó, hóbortos tárgyakat is.

hirdetes


Tündérkert ötletek


Mielőtt elkezdjük építeni kiskertünket, érdemes időt szánni arra, hogy átgondoljuk, milyen fajta tündérkertet szeretnénk.
Az egyik legkedveltebb koncepció az erdős-fás stílusú kiskert. Ezeket leginkább fák tövében, udvarunk árnyékos területein helyezzük el, mintha egy erdei kunyhót készítenénk. Adhatunk hozzá erdei témájú kiegészítőket is növényeink mellé, például faleveleket vagy egy ajtó díszítést a fa törzsén.

hirdetes


Más tündérkerti ötlet lehet egy virágokkal díszített kert. Egy ilyen beállításban találhatunk például egy kis házikót, miniatűr kerttel, virágokkal és fűvel körülvéve, esetleg más hozzáadott, apró, mutatós dekorációval feldobva.


Még egy tündérkerti elképzelés, hogy egy udvaron lévő vízelem szélét alakítjuk át tündérlakká. Egy kis csónak vagy tutaj, amelyet a vízpart szélére parkolunk, vagy más odaillő díszelem is sugallhatja, hogy az apró nép beköltözött hozzád.

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-27

Így gyűjtsük össze és tisztítsuk meg a tyúktojást

Ha vannak tyúkjaid akkor bizonyára rendszeresen gyűjtöd be a tojásaikat, ezért nem árt tudni, a pontos menetét ennek és a tisztításuk teljes folyamatát is!

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-01-30

Trombitafolyondár termesztése és gondozása

A trombitafolyondár (Campsis radicans) egy őshonos észak-amerikai növény, vörös, narancssárga virágai a nyári hónapokat teszik varázslatossá a házi kertben.

2023-01-30

Építsünk raklapból epertartót - csodásan mutat!

Csodálatos, hétvégi DIY projekt az epreid számára, amiket lassan de biztosan már lehet ültetni, gondozni: építsünk raklapból virágtartót az epreknek!

2023-01-31

Ezek a legjobb tippek a fa alá ültetéshez

A fa alatti növények remekül tudnak mutatni, feltéve, ha ki is bírják ott az árnyékos, száraz talajban sokáig: de ne aggódj, léteznek ilyen növények!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Párnafa

A párnafa a teraszdeszkák alatt, azokra merőlegesen futó alátétszerkezeti elem. Nagyban... Tovább

hallgatózás

->diagnosztikai vizsgáló eljárás, amely főként a has- és mellüregben keletkezett... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert