Így nevelj tulipánhagymát üvegvázában- tulipánhagyma vázában gyorsan és egyszerűen, tulipánhagyma nevelése

Ez valami csodálatod: Így nevelj tulipánhagymát üvegvázában gyorsan és egyszerűen

VN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A tulipánok annyira csodálatos virágok, hogy egyetlen tavasz sem telhet el nélkülük. És van egy remek hírünk arra az esetre is, ha neked nincsen hatalmas virágoskerted, amit teleültethetnél tulipánokkal. A tulipánok annyira bolondbiztosak, hogy akár talaj nélkül is nőhetnek egy vázában vízben. Hogyan?

Tulipánhagyma ültetése vázában

Tulipánok ültetése egyszerűen egy vázába

Szereted a tulipánokat, de nincs türelmed az ültetéshez, és ahhoz, hogy megvárd, amíg tavasszal kivirágoznak a hagymák? Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy van egy gyorsabb és egyszerűbb módja annak, hogy hamarabb élvezd a tulipánokat, mint ahogyan azok a szabadban természetes körülmények között nőnének. Ha te sem vagy az a hatalmas virággondozós, kertész típus, akkor is menni fog ez a módszer, amihez semmi másra nem lesz szükséged a tulipánhagymákon kívül, mint egy csinos kis üvegvázára! Mutatjuk is hogyan tudsz tulipánt termeszteni üvegvázában!

Alul mutatunk egy extra gyors verziót is, ha egyáltalán nincsen türelmed!

Hogyan neveljek vázában tulipánt hagymástól? – Mutatjuk lépésről lépsre!

Válassz nagyméretű tulipánhagymákat, és pihentesd!

Ősszel válassz nagy tulipánhagymákat a kertészetéből, vagy valamelyik virágboltból. Minél nagyobb a hagyma, annál nagyobb a virágzás. ha túl kicsik a tulipánhagymák, még az is lehet, hogy a végén nem leszel elégedett az eredménnyel. Ne feledd, hogy a hagymáknak meghatározott mennyiségű hideg-pihenési időre van szükségük. A legtöbb tulipánnak 12-15 hétre van szüksége. A hideg-pihenési idő az hagymacsomagon lesz feltüntetve, vagy utána is kérdezhetsz a kereskedésben, biztos segíteni fognak. Mindegyik fajta változhat, ezért mindig a fajtának megfelelően járj el. A tulipánhagymáknak tökéletes hely lehet a hűtőszekrény, ha nincsen más erre alkalmas hely, ahol megfelelő hőmérséklet van. De arra vigyázz, hogy vannak tényezők, például az almából kibocsátott gázok, amik megakadályozhatják a virágzást. Mindig tartsd be a hűtési időt, ami a leírásban szerepel, mert a túl kevés hűtés a virágzás elmaradásához vezethet! A tulipánhagymáknak általában hosszabb hideg időszakra van szükségük a virágzáshoz.

Tedd vázába a tulipánhagymákat!

Most, hogy készen állnak a hűtés utána a tulipánhagymák a virágzásra, vedd ki őket a hűtőszekrényből. keress egy magas vázát, néhány üveggyöngyöt és persze fogd a hagymákat. Helyezz egy-két marék üveggyöngyöt az üvegvázába. Rendezd el a hagymákat hegyes oldalukkal felfelé az üveggyöngyök tetejére. Helyezz még egy-két maréknyi üveggyöngyöt az tulipánhagymás közé és kész is a csodás kompozíció, vagy várjunk csak…mintha még hiányozna valami!

Locsold meg a tulipánokat!

Tölts vizet a vázába közvetlenül az hagymák alja alá. Nem szerencsés, ha víz hozzáér közvetlenül a hagymák aljához. Helyezd a tulipánokat vázástól, gyöngyöstül olyan helyiségbe, ahol erős, közvetett napfény éri, és figyelj rájuk A gyökerek az üveggyöngyökön keresztül lejutnak a vízbe. Ügyelj arra, hogy a víz mindig optimális szinten legyen.

Cserepes hagymákat is lehet vázába tenni!

Te még ennél is türelmetlenebb vagy, nem tudod megvárni a hűtési folyamat végét? Akkor is van egy remek ötletünk! Vásárolj cserepes hagymákat a virágboltból vagy kertészeti központból. Válassz olyanokat, amelyek még nem virágoztak. Ürítsd ki az edényt, és óvatosan rázd le az összes laza talajt a hagymákról, miközben védi a gyöngéd gyökereket. Öblítsd is le őket hideg víz alatt! Vágd le a gyökereket 2 hüvelyk hosszúra ollóval, és helyezd egy üvegvázába üveggyöngyökkel. Kövesd a fent felsorolt utasítások többi részét.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-16

Csodaszép, egyszerűen gondozható: Így ültess margarétát!

A margaréta nem elég, hogy csodaszép, sokak legnagyobb kedvenc virága, számos néphiedelem kapcsolódik hozzá, gyógyhatása van. Nézd milyen egyszerű az ültetése!

2024-04-09

Egy növény, amibe azonnal beleszeretsz: A hibiszkusz szaporítása dugványozással

A hibiszkusz egy csodás virág, melynek szaporítása dugványozással nagyon egyszerű. Jöjjön a hibiszkusz szaporítása dugványozással lépésről lépésre, kövesd!

2024-04-09

Ezeket a szobanövényeidet kell most kivinned

Itt a tavasz, a jó idő, az idő, amikor a természet is életre kell. Itt az ideje, hogy szobanövényeidet is kividd a napsütésre. Ezeket a szobanövényeket vidd ki!

2024-04-08

Sokan itt rontják el: Ezért nem szabad visszametszeni az elnyílt tulipánokat!

Sokan elrontják, és levágják az elnyílott tulipánok levelét, ezzel pedig súlyos hibát követnek el, mutatjuk miért. Így gondozd a tulipánokat elnyílásuk után!

2024-04-18

Így ültesd a muskátlit az ablakba, hogy több virágot hozzon!

A muskátlik (Pelargonium) kedvelt növények az ablakokban, erkélyeken, és nem igényelnek túl sok speciális gondozást, de ezeket a tanácsokat tartsd be!

2024-04-16

Ez az 5 legjobb fűszernövény, ami elriasztja a kártevőket

Ültessünk fűszernövényeket a kertünkbe, és űzzük el a kártevőket vegyszerek nélkül! Vegyszermentes kártevőriasztás a kertben: ízletes fűszernövényekkel! I

2024-04-16

Soha nem fogod elhinni, hogy mennyi uborkát lehet termeszteni ezzel a trükkel!

Fedezd fel az uborka termesztés trükkjeit, amellyel bőséges termést érhetsz el! Tanulj a vetéstől a kiültetésen át a gondozásig és a kártevők elleni védekezésig.

2024-04-16

Egy kertész szerint ezt kell tenned, ha a paradicsom palántád lábszáras lett

Sokatok már nevelgetni a paradicsom palántáit és észrevehetitek, hogy lábszáras lehet néhány növény, de van rág megoldás, kövessétek ezeket a tippeket ti is!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kofuna

serkentő és tápláló hatású szervestrágyaszer. 70% szőlőtörkölyt, 20% baromfitrágyát... Tovább

inger

az élő szervezetet érő hatás, amelyre az jellegzetes reakcióval (reflex) válaszol. Az ingerek... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert virág