Így nevelj tulipánhagymát üvegvázában- tulipánhagyma vázában gyorsan és egyszerűen, tulipánhagyma nevelése

hirdetes

Ez valami csodálatod: Így nevelj tulipánhagymát üvegvázában gyorsan és egyszerűen

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A tulipánok annyira csodálatos virágok, hogy egyetlen tavasz sem telhet el nélkülük. És van egy remek hírünk arra az esetre is, ha neked nincsen hatalmas virágoskerted, amit teleültethetnél tulipánokkal. A tulipánok annyira bolondbiztosak, hogy akár talaj nélkül is nőhetnek egy vázában vízben. Hogyan?

Tulipánhagyma ültetése vázában

Tulipánok ültetése egyszerűen egy vázába

Szereted a tulipánokat, de nincs türelmed az ültetéshez, és ahhoz, hogy megvárd, amíg tavasszal kivirágoznak a hagymák? Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy van egy gyorsabb és egyszerűbb módja annak, hogy hamarabb élvezd a tulipánokat, mint ahogyan azok a szabadban természetes körülmények között nőnének. Ha te sem vagy az a hatalmas virággondozós, kertész típus, akkor is menni fog ez a módszer, amihez semmi másra nem lesz szükséged a tulipánhagymákon kívül, mint egy csinos kis üvegvázára! Mutatjuk is hogyan tudsz tulipánt termeszteni üvegvázában!

Alul mutatunk egy extra gyors verziót is, ha egyáltalán nincsen türelmed!

Hogyan neveljek vázában tulipánt hagymástól? – Mutatjuk lépésről lépsre!

Válassz nagyméretű tulipánhagymákat, és pihentesd!

Ősszel válassz nagy tulipánhagymákat a kertészetéből, vagy valamelyik virágboltból. Minél nagyobb a hagyma, annál nagyobb a virágzás. ha túl kicsik a tulipánhagymák, még az is lehet, hogy a végén nem leszel elégedett az eredménnyel. Ne feledd, hogy a hagymáknak meghatározott mennyiségű hideg-pihenési időre van szükségük. A legtöbb tulipánnak 12-15 hétre van szüksége. A hideg-pihenési idő az hagymacsomagon lesz feltüntetve, vagy utána is kérdezhetsz a kereskedésben, biztos segíteni fognak. Mindegyik fajta változhat, ezért mindig a fajtának megfelelően járj el. A tulipánhagymáknak tökéletes hely lehet a hűtőszekrény, ha nincsen más erre alkalmas hely, ahol megfelelő hőmérséklet van. De arra vigyázz, hogy vannak tényezők, például az almából kibocsátott gázok, amik megakadályozhatják a virágzást. Mindig tartsd be a hűtési időt, ami a leírásban szerepel, mert a túl kevés hűtés a virágzás elmaradásához vezethet! A tulipánhagymáknak általában hosszabb hideg időszakra van szükségük a virágzáshoz.

hirdetes

Tedd vázába a tulipánhagymákat!

Most, hogy készen állnak a hűtés utána a tulipánhagymák a virágzásra, vedd ki őket a hűtőszekrényből. keress egy magas vázát, néhány üveggyöngyöt és persze fogd a hagymákat. Helyezz egy-két marék üveggyöngyöt az üvegvázába. Rendezd el a hagymákat hegyes oldalukkal felfelé az üveggyöngyök tetejére. Helyezz még egy-két maréknyi üveggyöngyöt az tulipánhagymás közé és kész is a csodás kompozíció, vagy várjunk csak…mintha még hiányozna valami!

hirdetes

Locsold meg a tulipánokat!

Tölts vizet a vázába közvetlenül az hagymák alja alá. Nem szerencsés, ha víz hozzáér közvetlenül a hagymák aljához. Helyezd a tulipánokat vázástól, gyöngyöstül olyan helyiségbe, ahol erős, közvetett napfény éri, és figyelj rájuk A gyökerek az üveggyöngyökön keresztül lejutnak a vízbe. Ügyelj arra, hogy a víz mindig optimális szinten legyen.

Cserepes hagymákat is lehet vázába tenni!

Te még ennél is türelmetlenebb vagy, nem tudod megvárni a hűtési folyamat végét? Akkor is van egy remek ötletünk! Vásárolj cserepes hagymákat a virágboltból vagy kertészeti központból. Válassz olyanokat, amelyek még nem virágoztak. Ürítsd ki az edényt, és óvatosan rázd le az összes laza talajt a hagymákról, miközben védi a gyöngéd gyökereket. Öblítsd is le őket hideg víz alatt! Vágd le a gyökereket 2 hüvelyk hosszúra ollóval, és helyezd egy üvegvázába üveggyöngyökkel. Kövesd a fent felsorolt utasítások többi részét.
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-31

A nárcisz gondozása- 5 fontos tudnivaló a nárcisz megfelelő ápolásához

Bentre vagy kintre szeretnél nárciszt ültetni? Igazából mindegyig, néhány fontos információt mindenképpen tudnod kell a nárciszok gondozásával kapcsolatban.

2023-01-31

6 ok, amiért a nárciszhagymáid nem virágoznak- és a megoldás

Nárciszhagyma nem virágzik, mi a megoldás? Több oka is lehet annak, ha a nárciszhagymák nem virágoznak, mutatjuk mik azok, és hogy mit tudsz tenni ellene!

2023-02-01

Kerti sarkantyúka- a csodanövény, aminek minden kertben ott lenne a helye

Álmodni sem lehetne jobb kerti virágod a kerti sarkantyúkánál, nincs vele gond, mégis csodásan mutat, és még gyógyító hatása is van, az egész virág ehető!

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-02-03

Márciusi kerti előkészületek a veteményeskert számára

Márciusi kerti munkák, beleértve az elvetendő magvakat és a betakarítandó növényeket: mert itt az idő a kerti tevékenykedéshez, amit annyira vártunk mindannyian!

2023-02-03

Így ültesd át a boltban vásárolt cserepes koriandered – hosszabb ideig fog élni!

Tippek a boltban vásárolt koriander termesztéséhez és annak hosszabb életben tartásához. Használd ezt a technikát, hogy több termést hozzon neked a koriandered.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

konyhasó (nátrium-klorid, NaCl)

élettani szempontból fontos, vízben jól és könnyen oldódó vegyület. A növényi... Tovább

hímvessző előesése

az a rendellenesség, amikor a tasakból kioltott hímvesszőt az állat nem tudja visszahúzni. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert virág virágtermesztés