Így készítsd elő a trambulinod alatt a talajt!

hirdetes

Trambulin vásárlásán gondolkodsz? Így készítsd elő a talajt a biztonságos ugráláshoz!

c
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A trambulinok rendkívül népszerűek a kisgyermekes családok körében, de sokan akár edzéssegítő eszközként is használják. De mire kell ügyelned a trambulin megvásárlása után, az összeszereléskor? Mutatjuk, hogy készítsd elő a talajt trambulinodnak! 

Trambulin talaj előkészítése

Trambulin vásárlás tudnivalók: így válaszd ki a tökéletes ugrálót!

A trambulinra első sorban gyerekjátékként gondolunk, hiszen a legtöbben a kicsiknek szereznek be otthonra egy ilyen ugrálót… Nem is csoda, a gyerekek imádják! Ráadásul sokkal egészségesebb szórakozás, mint számos kedvelt gyerekjáték – a mozgás segítségével levezethetik a gyerekek végtelen energiáikat, ráadásul a gyermekkori elhízás ellen is küzd. De nem csak kisgyermekes családok kertjében találkozhatunk trambulinokkal. Sokan felnőttként is használják ezt a szerkezetet, hiszen a rugalmas ugrálófelület kiváló lehetőséget biztosít a kíméletes, mégis nagyon hatékony mozgásformának: hiszen a trambulinon való ugrálással akár 1000 kalóriát is elégethetsz óránként! 

Mindegy, hogy a gyereknek vagy önmagadnak vásárolsz trambulint, a biztonság mindig fontos tényező marad. Az ugrálók esetében jobb erre fokozottan ügyelni, és egy valóban minőségi darabot választani – hiszen azon felül, hogy ezek stabilabbak, sokkal tartósabbak is, így hosszú távon jóval költséghatékonyabb is! 


A TacticSport kínálatában szereplő óriástrambulinok, kifejezetten a Capetan márkával jelzett darabok kiváló minőséggel kerültek előállításra, és bátran ajánlom mindenkinek otthoni használatra is. IDE kattintva több méretben érhetsz el óriástrambulinokat, amiket azonnal, raktárról ki is szállítanak neked! 

Ha már meg van a trambulin: hogyan helyezzük el a kertben?

hirdetes

Persze a biztonság nem csak a minőségen, de a felhasználáson is múlik. A trambulin összeszerelése, elhelyezése nem igényel szaktudást, azonban egy kis figyelmet igen. A megfelelő, stabil és egyenes talajfelület kötelező elem, hiszen még a legjobb minőségű trambulint is kár érheti, ha egyenetlen talajon éri terhelés. 

Az alábbiakban bemutatom, én hogy készítettem elő a kertem a trambulin fogadására! 

Találd meg a trambulin helyét! 

Az, hogy hova fogod elhelyezni a trambulint, meghatározza azt is, hogy mekkora átmérőjű ugrálót választhatsz. A tökéletes területet úgy érdemes megválasztani, hogy a trambulin minden oldalán legyen legalább 0,5-1 m távolság más tárgyaktól, kerítéstől a biztonságos ugrálás érdekében. 


Amennyiben bokron vagy fa állja útját a trambulin telepítésének, azt érdemes már a trambulin vásárlásakor eltávolítani, hogy a talajnak legyen ideje tömörödni az érintett területen.
 

Milyen legyen a talaj a trambulin alatt?

hirdetes

Alapvetően nincs sok elvárás azzal szemben, hogy milyen talajfelületet használhatsz a trambulin alatt. A fű is tökéletesen megteszi, nincs feltétlen szükség pódium építésére, ha csak nem szeretnétek kifejezetten. Ráadásul a trambulin nem fogja károsítani a gyepet – csupán azokon a területeken okozhat bajt, ahol a láb éri a földet. Ezt a károsodást is elkerülheted, ha kb. havonta egy pár centit elmozdítod a trambulint, így nem egy helyre fókuszálódik a terhelés. 


Arra azonban mindenképp ügyelj, hogy a kiválasztott terület teljesen lapos, egyenletes legyen! Ha a trambulin billeg, a lábak nem illeszkednek tökéletesen, az nem csak balesetveszélyes lehet, de a trambulinod is tönkre teheti. Ha úgy látod, a talaj egyenletlen, azt bizony ki kell javítani – de ehhez elég a földet egyenletesre döngölni.


Mi legyen a trambulin felett?

Nos, lehetőleg semmi. Az ugrálásnak tér kell, így nem érdemes fa alá, vagy épp tető alá tenni a trambulint – ha csak az nem elég magas ahhoz, hogy semmiképp se zavarjon. A trambulinra takarófólia is kapható, ezzel megelőzheted, hogy az időjárás viszontagságai rongálják – bár a kültéri óriástrambulinok ezeknek nagyrészt tökéletesen ellenállnak.

A trambulin összeszerelése

Ha már minden készen áll, és meg is érkezett a csomagod, kezdődhet az összeállítás! Egy minőségi trambulinhoz összeállító útmutatót is kapsz, de mindenképp azt javaslom, hogy előbb a lábakat rakd össze – és helyezd el a keretet arra a helyre, ahova tervezted – így jobban átlátod majd, hogy valóban megfelelő helyet választottál-e, és még könnyedén arrébb mozgathatod.
Ezt követően az útmutató alapján már könnyedén összeszerelheted a trambulint – és ne feledkezz meg a védőhálóról sem!

Jó ugrálást, kellemes szórakozást kívánok! 
 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

hidroglóbusz

gömb alakú, 50-500 m3 űrtartalmú, 15-40 m névleges magasságú víztartály, amelynek hengeres... Tovább

járvaszecskázó

takarmánybetakarító gép, amely három munkát végez; kaszál, szecskáz, ill. aprít és a... Tovább

Tovább a lexikonra