FRISS! Törvényi védelmet kapott a lócitrom!

FRISS! Törvényi védelmet kapott a lócitrom!

Franciaországban megunták az egyre inkább előkerülő konfliktusokat, és jóváhagyták a törvényt, amiben szerepel egy pár első ránézésre elég furcsa védelem, nézzük! 


FRISS! Törvényi védelmet kapott a lócitrom!

Bármennyire is furcsa, de igaz (és nemcsak Franciaországra…) a tény, hogy a városi nép kifogásolja a faluban lévő körülményeket, pedig jobb lenne, ha hozzászoknának, hogy a falusi turizmussal együtt jár a vidéki zaj és szag. Ilyen például a békabrekegés, vagy a kakaskukorékolás, a kutyaugatás, valamint természetesen ide tartozik az istállószag és a lócitrom átható szaga. A falvakba a városi népek pihenni járnak, akiknek jó része nem képes egy frekvencián rezegni a helyiekkel – kérdés, hogy mit vár az illető és minek megy oda, ha nem bírja…

Franciaországban nincs több vita

Franciaországban megunták a dolgokat, a szenátorok csütörtökön megadták végleges jóváhagyásukat a törvénye, amire nagy szükség volt a vidéken élők és az ott vakációzók között egyre rendszeresebbé váló konfliktusok miatt. Joel Giraud vidékügyi miniszter elmondta, hogy bizony el kell fogadni néhány kellemetlenséget annak, aki a vidéki turizmust választja. A törvényben szerepel például a tücskök ciripelése, a kakaskukorékolás, a tehenek nyakában szóló kolomp, valamint a traktorok kora reggeli zaja is. Elképesztő, hogy erre szükség volt, de mostantól mindezek Franciaország vidéki örökségének részét képezik. Erre pedig azért volt szükség, mert rendszeressé váltak az olyan perek például, amelyeket hangos állatok, vagy mondjuk templomharangok miatt indítottak. A következő oldalon folytatom! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


méhekre veszélyes növényvédő szerek

a növényvédő szerek méhekre kifejezetten veszélyesek, mérsékelten veszélyesek v. nem... Tovább

kakascímer (Rhinanthus)

a tátogatók (Scrophulanaceae) családjába tartozó nemzetség. Egyéves, ált. ágas szárú,... Tovább

Tovább a lexikonra