notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Töltött káposzta – kuglóf ruhában! Ott a helye a karácsonyi asztalon!

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Töltött káposzta – kuglóf ruhában!

A töltött káposzta a magyar konyha egyik legjellegzetesebb téli étele, így viszont még biztosan nem készítetted el, Meseszép, és istenien finom, mindenkinek ajánlom! 

Töltött káposzta

Más a dizájn, de az ízek ugyanazok, lényegében elkészítjük a saját jól bevált töltelékünket, ki hogy szereti a káposztában a gombócot. Természetesen ez alapján a recept alapján is meg lehet csinálni, de ez pont az az étel, hogy ahány ház, annyi szokás!  

Tehát az alap egy “rendes” hagyományos töltött káposzta, csak éppen itt egy kuglóf formába rakjuk a gombócokat, ügyesen összeigazgatjuk őket, majd betakargatjuk a levelekkel, azt is ráigazgatjuk és így tálaljuk. Nagyon látványos, érdemes meglepni a vendégeket, vagy a családot egy ilyen “kuglóffal”! A következő oldalon megosztom veletek a tökéletes receptet hozzá! 

Töltött káposzta

Megmossuk a rizst, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját. Óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket. A megmaradt káposztaleveleket feldaraboljuk (ha ezt a kuglófosat csináljuk, akkor hagyjunk a végére is, amivel “bevonjuk”!), és a lábas aljára halmozzuk, a megmosott füstölt bordaszéllel együtt. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 2-3 nagyobb káposztalevéllel betakarjuk, és felfőzzük.

hirdetes


Kb. 30-35 perc alatt fő meg (ez a hústól is függ). Ha megfőtt, rántást készítünk: kevés olajat hevítünk, 2-3 evőkanál lisztet pirítunk benne, majd a tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele, hogy szép színe legyen, majd 2 evőkanál tejfölt is belekeverünk. A káposzta levéből annyit teszünk hozzá, hogy kb. egyforma meleg legyen (hőkiegyenlítés), rászűrjük a káposztára, és ha felforrt, el is zárhatjuk.

hirdetes
Töltött káposzta


A töltelékhez:

  • 1 kg darált sertéscomb
  • őrölt feketebors
  • pirospaprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 30-40 dkg rizs

Valamint:

  • 1 közepes fej savanyú káposzta
  • füstölt bordaszél (vagy egyéb füstölt husi, ki mit szokott beletenni, ha tesz)
  • kevés olaj vagy zsír
  • 2-3 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • 2 evőkanál tejföl

Az elkészítését a következő oldalon találhatod! 

Forrás: azutcahangja.blogspot.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
28 872
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 923 961

vagyonérdekeltség

a vagyon gyarapításához és megőrzéséhez fűződő közvetlen gazdálkodói érdek. Egynemű a... Tovább

magtisztítási melléktermékek

a gyommagvak és a tisztított tétel aszott v. törött magvai. Felhasználhatóságuk... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek