Ezek az ideális kutyafajták idősebbek, nagyszülők és kicsik, gyerekek mellé

hirdetes

Ezek a tökéletes kutyafajták a nagyszülők és a gyerkőcök számára

SFV
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A kutya az ember legjobba barátja – nem véletlenül halljuk gyakran ezt a mondatot. Mégis, nem mindegy, hogy ki milyen fajta mellett dönt, hiszen mint nálunk, az ebeknél is külön személyiségekről beszélhetünk.

Tökéletes kutyafajták nagyszülők és unokák mellé

Mindannyian tudjuk, hogy a kutya az ember legjobb barátja, de itt az ideje, hogy az „idősek társa” vagy „gyermekek játszótársa” szerepet is felvegyék. Kutatások szerint a kutyatartás csökkenti a vérnyomást, a stresszszintet és boldogabbá tesz, mindez jó hatással van az idősek egészségére is. A kutyák mindenféle fajtában, méretben megtalálhatóak. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány kutyafajtát, amelyek kiváló háziállatok lehetnek melletted.


Shih Tzu


A Shih Tzu, szokták hívni oroszlánkutyának is megjelenése miatt, barátságos kisméretű kutya, tökéletes idősek számára. Nem igényel sok testmozgást, de annál több törődést. Kis termetét nem szabad alábecsülni, nagyszerű házőrző szerepet is játszik. Bármilyen életstílushoz tud igazodni, így otthon fogja magát érezni akár nagy, akár kis helyen lakunk.

hirdetes


Bolognai pincs


Ha kis helyen élünk, a bolognai pincs az egyik legideálisabb választás. Természeténél fogva kicsi, csendes és nyugodt, nem lesz gond a zajjal. Könnyen nevelhetőek. Plüss-szerű bundájuk nem igényel sok karbantartást és ápolást.


Beagle


A fitt és egészséges test megőrzéséhez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás még az idősek számára is. Játékosak, és minden nap aktívvá tesznek az ilyen fajta kutyák. Viszonylag kevés ápolásra van szüksége, így pénztárcabarátnak is bizonyul. Mi lehet tökéletesebb egy nagyszülőnek? Egy kutya, akit imádni fog az egész család, még az unokák is. Bár kicsit zajos, de ezt a fajtát sok gondozási szakértő ajánlja idősek mellé barátságossága miatt.

hirdetes


Törpespicc


Lehet, hogy a törpespicc kisméretű, de hatalmas szíve. Ezt a bolyhos kiskutyát leginkább kis helyiségekben, például apartmanokban nevelik, és szeretettel töltik meg a lakást. Egy fillér sem kerül bele, hogy puha maradjon bundája. 

Ha ki szeretnénk képezni, és megtanítani neki aranyos trükköket, akkor is ideális, ugyanis okosak, és pillanatok alatt megtanulják őket.

Mégtöbb ideális kutyafajtáért az idősebb és a legapróbb korosztály számára olvass tovább!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vöröshagyma (Allium cepa L.)

a liliomfélék (Liliaceae) családjába tartozó, egyik legértékesebb zöldség-, ill.... Tovább

baromfiipari állatifehérje-liszt

a ->baromfifélék vágási melléktermékeiből főzéssel, zsírtalanítással, derítéssel és... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok