Idén is arattak a tokaji borok

hirdetes

Tokaj az elsők között a Winelovers Wine Awardson

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Nem hiába lehetünk büszkék a magyar borokra és a magyar borvidékeinkre, hiszen nemzetközi szinten is hatalmas sikereket érnek el, és a külföldön is messze híresek Tokaj, a Balaton Felvidék, Villány és minden magyar borvidék zamatos és illatos boraikról. Idén első alkalommal rendezték meg a Winelovers Wine Awards-ot hagyományőrzés szándékával, ahol Tokaj rendesen vitte a prímet!

Tokaji lett a legjobb bor

Winelovers Wine Awards 2022


Idén első alkalommal rendezték meg június 20. és 22. között a Winelovers Wine Awards-ot, ahol a borvilág elismert és tekintélyes nemzetközi szakemberei zsűrizték a versenyre jelentkezők beküldött boraikat. A verseny zsűrizésére a Continental Hotel Budapesti épületében került sor, ahol többek között azt is vizsgálták, hogy a bor mennyire érezhető ki a szőlőfajta, a származás és hogy milyen a stílusa.


A versen ykeretein belül összesen 555 érmet osztottak ki Gold, Silver, Bronz és Commended kategória jelölésekben. Gold minősítést csak azok a borok kaphattak, amelyek elérték a 90-95 pontot a zsűrizés során, a Silver kategóriába a 87-90 pont közöttiek kerültek be.

hirdetes

Aranyérmesek a borok versenyén


A Gold helyezést és a 93 pont körüli eredményt kivétel nélkül az édesborok kapták, ahol Tokaj ténylegesen vitte a prímet, a legjobb borok közé sorolták be a Tokaji Pauleczki Vin Szőlőbirtok és Pincészet 1968-as évjáratú Esszenciáját, a Holdvölgy Culture 2017-esét, Breinterbach 6 puttonyos Tokaji Aszúját 2019-ből és a Pelle Pince 6 puttonyos Tokaji Aszúját 2019-ből. Azonban más borvidékeink is szépen szerepeltek, a Balatonfelvidékről a legjobb bornak a Badacsonyi Szeremley Birtok Késői szüretelésű 2005-ös Zeusz bora lett díjnyertes.


Az 555 kiosztott érem közül 62-en kaptak aranya helyezést, 137-en ezüstöt és 22 különdíjat is kiosztottak.

hirdetes

Legjobb magyar borok


A vörösborok közül a legjobbnak az Eszterbauer Borászat Grand Cuvée 2017 -es bora számított, 91 pontot kapott Maul Zsolt Prémium Winery Lator 2018-as, a Vesztergombi Pince Alpha 2017-es, és a Wunderlich Cassiopeia Cabernet franc 2012-ese.


A fehér borok közül pedig nem csak az édeseket pontozták, de szép számmal voltak száraz borok is. Ebben a kategóriában a tipikus magyar szőlőfajták vitték a prímet, a legjobbak között a Holvölgy 2018-as Intuition No3. Furmintja és a Kancellár Birtok 2018-as Juhfark szerepelt.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

lapálysertés

—>fajtajellegében, típusában és termelőképességében eltérő fajtákból álló... Tovább

Lenti Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Lenti Szabadság tér 9. 8960 Magyarország Telefon:... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek