Víziprogramok Szegeden és környékén 2022

Legjobb programok a Tiszán – Fedezd fel Magyarország legszebb tájait!

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Magyarország sokkal többet rejteget magából, mint amit elsőre képzelünk róla, Szeged élete például már az ősidők óta összefonódott a vízzel. Nem csak a Balatonon és környékén várnak remek szabadidős elfoglaltságok, de a Tisza mentén is találhatunk remek kikapcsolódási lehetőségeket izgalmas programokkal vegyítve.

programok a Tiszán

1.    Tiszai sétahajózás

Szegeden lehetőségünk van az egyik legjobb víziprogramra, ami biztosan felejthetetlen élmény lesz, akár egyedi járatra jelentkezünk, akár egy különjárathoz kapcsolódnánk fel. Szeged egy egészen más szemszögből csodálhatjuk meg és a Maros torkolatát is láthatjuk a városnéző szegedi sétahajózás során, de több hajó hosszabb túrára is indul, így lehetőségünk van a szomszédos városokat is megtekinteni a Tiszáról.

A sétahajózás általában a Roosevelt-téri kikötőből indul és egy órát vesz igénybe, és az útvonal folyamán érinti Szeged belvárosa mellett mind a 2 hidat, majd egészen a Maros torkolatáig halad, ahol visszafordul. A visszaút során érinti az árvízi emlékművet és a Boszorkányszigetet, majd visszatér a kikötőbe.

Ha inkább luxus körülmények között hajóznánk, próbáljuk ki a sokkal kényelmesebb, tágasabb Pontoon Boat hajókat.

2.    Kajakozás és vízitúrák a Tiszán

Ha inkább egyedül vágnánk neki a Tisza felfedezésének, akkor csak egy kajakbérlésre lesz szükségünk, már ha nincs sajátunk, de mivel Szeged egy víziváros, erre egyre több lehetőségünk van. A vízitúra során elképesztő természeti csodákat fedezhetünk fel a kis torkolatokban, amiket se gyalog a partról nem láthatunk, se a nagy hajókról. Ha úgy gondoljuk szükségünk van egy vezetőre is a túrához, akkor erre több lehetőségünk is van, például jelentkezhetünk egy néhány órás vízitúrára Algyőről vagy Makóról indulva, vagy az MVM SZEGED Vízisport Egyesület egy- vagy kétnapos kenutúráira is benevezhetünk. Az egyesület több programot is indít, van itt Tisza-átúszás, Vízivándor tábor gyerekeknek és még az osztálykirándulások megszervezését is vállalják. 

Ha valami különlegesre vágynánk akkor lehetőségünk van sárkányhajót is bérelni, amibe többen is elférünk. A sárkányhajó egy olyan kenu típus, ami Dél-Kínából származik és az országban csak kevés helyen lehet kipróbálni!

3.    Mediterrán strand

Szegeden egy igazi mediterrán hangulatú beach-elésben lehet részünk, ha ellátogatunk a Lapos Beachre, ahol százötven napozóágy várja a pihenni vágyókat. Érdemes a strand területén található Garden Bisztrót is kitalálni, mert jobbnál-jobb halételeket és grillfogásokat kínálnak.

4.    Buli a Tiszán


Este elmennétek egyet bulizni a haverokkal? Nincs is erre jobb lehetőség, mint a TiszaDOKK, ami hasonló a belvárosi megfelelőjéhez, de mégis más hangulat veszi körül a helyet. Nappal a kellemes kikapcsolódás garantált a dokkon, éjszaka pedig fergeteges bulikat tartanak itt. 

A tökéletes kiülős stég a városban a Garden Stég, hiszen ahogy a neve is árulkodik a stégen konkrétan egy kertet alakítottak ki, amiben helyezkedik ez a étterem és a pub.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vérvétel

Vér nyerése diagnosztikai célból (vérvizsgálathoz,szerológiai próbáhoiz) v.esetleg... Tovább

csonttörés

a csontok folytonosságának megszakadása, amely lehet teljes (két v. több darabra törik a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek