Így nevelj egészséges, finom fűszernövényeket - 3 szuper ötlet cikkünkben

hirdetes

3 tipp – így legyenek egészséges fűszernövényeid

TK, SFV
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A fűszernövények gondozásával kapcsolatban nehéz akadályba ütközni – még elhelyezésük kapcsán is, hiszen akár beltérben is lehetséges nevelésük. Mégis egy-két dologra nem árt odafigyelni velük kapcsolatban, amennyiben szeretnénk egészséges, finom és természetesen szép fűszernövényeket nevelni! Ezzel a 3 tippel ugyanakkor biztos lehetsz benne, hogy fűszerkerted idén is csodás lesz majd!

Fűszerkert készítése

Amennyiben valaki szeretne elkezdeni kertészkedni, nagyobb eséllyel a fűszernövények felé fog először nyúlni – és ez egyáltalán nem véletlen! Ezeket a növényeket bárki tudja termeszteni, hiszen nem számítanak igényeseknek, arról nem is beszélve, hogy amennyiben valaki szeret a konyhában sürögni, forogni, így a legkönnyebb módon juthat hozzá tökéletes alapanyagokhoz ételeihez.


Mégis érdemes néhány dologra odafigyelni velük kapcsolatban is – így tényleg gyerekjáték lesz majd saját fűszereinket nevelni. Ennek az 5 egyszerű tippnek a kapcsán szó esik majd a kert tájolásáról, elhelyezéséről, illetve arról is, hogy honnan érdemes ezen növényeket beszerezni – hiszen ez is kulcsfontosságú!

hirdetes


Hogyan kezdj neki?


Amennyibe egy fűszernövénykert kialakításában gondolkozol, elsősorban érdemes tisztában lenni növényeid igényeivel – vannak ugyanis, akik jobban igénylik a tápozást, és vannak, akik nem feltétlenül szorulnak rá nagyobb mértékben a tápanyagpótlásra. Ha a növényeink már kifejlődtek, és a szüretelésükre kerül a sor is érdemes figyelnünk, valamint a legfontosabb – tudnod kell, hogy mennyire napsütötte vagy éppen mennyire árnyékos helyet válassz növényednek. Természetes arról sem szabad elfeledkezni, hogy amennyiben szabadtéren alakítjuk ki kertünket, milyen tájolást biztosítsunk neki, amennyiben pedig cserépben fog majd megtörténni nevelésük, hol helyezkedjenek el majd balkonodon.

hirdetes


Ezekről mind szó fog esni cikkünkben, nézzük tehát, hogyan lesz gyerekjáték a fűszernövények gondozása, nevelése, ami által majd saját, ízletes hozzávalókat kaphatsz ételeid tökéletesítéséhez!

 

 

Amennyiben érdekelnek ötleteink, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-25

Okos ötletek az olcsó kertészkedéshez – így legyél költséghatékony!

A kertészkedés sem tartozik mára a legolcsóbb hobbik közé, de vannak szuper költséghatékony tippjeink, amik segíthetnek pénztárcabarátabbá varázsolni!

2023-01-26

Konténerkertészet: ültetési útmutató és segítő tippek!

Ha régóta érdekel a konténerkertészet, vagy szeretnéd megtudni, mi is ez pontosan, akkor kövesd pontos útmutatási és karbantartási tippjeinket a cikkben!

2023-01-25

Így tisztítsuk meg az eperágyásokat februárban

A késő téli időszak, azaz a február hónapja tökéletes alkalom az eperágyások megtisztítására és rendberakására, segítünk benne, hogyan érdemes nekiállni!

2023-01-25

A vakond lett az év emlőse

A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az AM és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.

2023-01-26

DIY virágföld: 6 házi készítésű virágföldkeverék recept

Könnyen tudsz te magad is DIY, azaz házi készítésű virágföldet gyártani otthon és még olcsóbban is meg fogod úszni: kövesd a leírásainkat és tippjeinket!

2023-01-23

A leggyakoribb növénybetegség – Mi okozza a gyökérrothadást?

A gyökérrothadás egy nagyon veszélyes és gyakori betegség, egy olyan fertőzés, ami szó szerint az alapoktól elpusztíthatja a növényt. Hogyan előzheted meg?

2023-01-23

Ez a szobanövények leggyakoribb betegsége- Így vedd észre és kezeld hatékonyan!

A gyökérrothadás, vagy szárrothadás a szobanövények egyik leggyakoribb betegsége, ami kezdetben észrevétlenül is felléphet. Hogyan vedd észre, és hogyan kezeld?

2023-01-20

Egy üres borosüveg segítségével locsolhatod a növényeidet, amíg távol vagy

Biztosan veled is előfordult már, hogy távol voltál , és egy-két locsolás kimaradt a növényeidnek, egy borosüveg segítségével könnyen orvosolható ez a probléma.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Tocada (LP 1124.8.98)

Tavaszi árpa Cél: sörárpa Leírás:A fajta növekedési típusa korai fejlõdési stádiumban... Tovább

viselkedés (magatartás)

Az állatok környezetükkel különböző tevékenységekben megnyilvánuló állandó... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek kert Kertészet Növénytermesztés