Így nevelj egészséges, finom fűszernövényeket - 3 szuper ötlet cikkünkben

hirdetes

3 tipp – így legyenek egészséges fűszernövényeid

TK, SFV
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A fűszernövények gondozásával kapcsolatban nehéz akadályba ütközni – még elhelyezésük kapcsán is, hiszen akár beltérben is lehetséges nevelésük. Mégis egy-két dologra nem árt odafigyelni velük kapcsolatban, amennyiben szeretnénk egészséges, finom és természetesen szép fűszernövényeket nevelni! Ezzel a 3 tippel ugyanakkor biztos lehetsz benne, hogy fűszerkerted idén is csodás lesz majd!

Fűszerkert készítése

Amennyiben valaki szeretne elkezdeni kertészkedni, nagyobb eséllyel a fűszernövények felé fog először nyúlni – és ez egyáltalán nem véletlen! Ezeket a növényeket bárki tudja termeszteni, hiszen nem számítanak igényeseknek, arról nem is beszélve, hogy amennyiben valaki szeret a konyhában sürögni, forogni, így a legkönnyebb módon juthat hozzá tökéletes alapanyagokhoz ételeihez.


Mégis érdemes néhány dologra odafigyelni velük kapcsolatban is – így tényleg gyerekjáték lesz majd saját fűszereinket nevelni. Ennek az 5 egyszerű tippnek a kapcsán szó esik majd a kert tájolásáról, elhelyezéséről, illetve arról is, hogy honnan érdemes ezen növényeket beszerezni – hiszen ez is kulcsfontosságú!

hirdetes


Hogyan kezdj neki?


Amennyibe egy fűszernövénykert kialakításában gondolkozol, elsősorban érdemes tisztában lenni növényeid igényeivel – vannak ugyanis, akik jobban igénylik a tápozást, és vannak, akik nem feltétlenül szorulnak rá nagyobb mértékben a tápanyagpótlásra. Ha a növényeink már kifejlődtek, és a szüretelésükre kerül a sor is érdemes figyelnünk, valamint a legfontosabb – tudnod kell, hogy mennyire napsütötte vagy éppen mennyire árnyékos helyet válassz növényednek. Természetes arról sem szabad elfeledkezni, hogy amennyiben szabadtéren alakítjuk ki kertünket, milyen tájolást biztosítsunk neki, amennyiben pedig cserépben fog majd megtörténni nevelésük, hol helyezkedjenek el majd balkonodon.

hirdetes


Ezekről mind szó fog esni cikkünkben, nézzük tehát, hogyan lesz gyerekjáték a fűszernövények gondozása, nevelése, ami által majd saját, ízletes hozzávalókat kaphatsz ételeid tökéletesítéséhez!

 

 

Amennyiben érdekelnek ötleteink, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-10-03

5 Októberi fesztivál a Balatonon, amelyek felturbózzák az utószezonos programokat!

Az őszi hónapok nem csak a falevelek gyönyörű színeiben pompáznak a Balaton körül, hanem számos izgalmas fesztivál is várja a látogatókat az utószezonban!

2023-10-03

Ezeket a tipikus tulipánhagyma ültetési hibákat sokan elkövetik ősszel

Mikor kell ültetni ősszel a tulipánokat, mennyire mélyre kell őket ültetni a földbe, milyen távol egymástól, mennyit kell locsolni, kell egyáltalán locsolni?

2023-10-04

Így juthatnak busás támogatáshoz a gazdák - Segítség a gabonaválságban

A magyar mezőgazdaság számára elérhetővé vált egy kamattámogatással segíti a gazdálkodókat az ukrán gabonaválság miatti piaci nehézségek kezelésében.

2023-10-03

Itt van az őszi metszési időszak: Ezeket a metszési hibákat kerüld el!

Az őszi metszés kritikus időszak a kert gondozásában, amely meghatározza a növények fejlődését a következő évszakokban - kerüld el ezeket a metszési hibákat!

2023-10-03

Tulipánok kombinálása más növényekkel: Így alkosd meg a tökéletes tavaszi kerted még ősszel

Milyen növényekkel, virágokkal érdemes társítani a tulipánokat? Hova és mikor érdemes őket ültetni a legszebb tavaszi mesekert érdekében? Mutatjuk a választ!

2023-10-03

Sosem hallottál még szarvasbőgést? Mutatjuk a legjobb szarvasleső helyeket!

Magyarország gazdag szarvaspopulációval büszkélkedhet, és számos helyen lehetőség nyílik megcsodálni és meghallgatni a különleges szarvasbőgés rivalizálást

2023-10-03

A Keszthelyi-hegység romantikus várromja | Holdfényes túra Rezi várához

A Rezi vár nem csak egy történelmi helyszín, hanem egy romantikus éjszakai kalandra is hív. Könnyen megközelíthető romjainál páratlan a kilátás a Balatonra

2023-10-03

Imádod a Horrorokat? Akkor Ezt a 6 Horrorfilmes Helyszínt Imádni Fogod!

Most azoknak a filmeseknek és horror rajongóknak állítunk össze egy listát, akiknek az ijesztő filmek keltik fel a fantáziáját. Horrorfilmes helyszínek itt!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

terelőgát

Olyan 10-15 cm magas,40-60 cm széles, géppel készített földtöltés,amely a sávos... Tovább

gejzíres szárítás

gabonafélék és egyéb magvak olyan szárítási módja, amelynél a hengeres v. a fordított... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek kert Kertészet Növénytermesztés