Így nevelj egészséges, finom fűszernövényeket - 3 szuper ötlet cikkünkben

hirdetes

3 tipp – így legyenek egészséges fűszernövényeid

TK, SFV

A fűszernövények gondozásával kapcsolatban nehéz akadályba ütközni – még elhelyezésük kapcsán is, hiszen akár beltérben is lehetséges nevelésük. Mégis egy-két dologra nem árt odafigyelni velük kapcsolatban, amennyiben szeretnénk egészséges, finom és természetesen szép fűszernövényeket nevelni! Ezzel a 3 tippel ugyanakkor biztos lehetsz benne, hogy fűszerkerted idén is csodás lesz majd!

Fűszerkert készítése

Amennyiben valaki szeretne elkezdeni kertészkedni, nagyobb eséllyel a fűszernövények felé fog először nyúlni – és ez egyáltalán nem véletlen! Ezeket a növényeket bárki tudja termeszteni, hiszen nem számítanak igényeseknek, arról nem is beszélve, hogy amennyiben valaki szeret a konyhában sürögni, forogni, így a legkönnyebb módon juthat hozzá tökéletes alapanyagokhoz ételeihez.


Mégis érdemes néhány dologra odafigyelni velük kapcsolatban is – így tényleg gyerekjáték lesz majd saját fűszereinket nevelni. Ennek az 5 egyszerű tippnek a kapcsán szó esik majd a kert tájolásáról, elhelyezéséről, illetve arról is, hogy honnan érdemes ezen növényeket beszerezni – hiszen ez is kulcsfontosságú!

hirdetes


Hogyan kezdj neki?


Amennyibe egy fűszernövénykert kialakításában gondolkozol, elsősorban érdemes tisztában lenni növényeid igényeivel – vannak ugyanis, akik jobban igénylik a tápozást, és vannak, akik nem feltétlenül szorulnak rá nagyobb mértékben a tápanyagpótlásra. Ha a növényeink már kifejlődtek, és a szüretelésükre kerül a sor is érdemes figyelnünk, valamint a legfontosabb – tudnod kell, hogy mennyire napsütötte vagy éppen mennyire árnyékos helyet válassz növényednek. Természetes arról sem szabad elfeledkezni, hogy amennyiben szabadtéren alakítjuk ki kertünket, milyen tájolást biztosítsunk neki, amennyiben pedig cserépben fog majd megtörténni nevelésük, hol helyezkedjenek el majd balkonodon.

hirdetes


Ezekről mind szó fog esni cikkünkben, nézzük tehát, hogyan lesz gyerekjáték a fűszernövények gondozása, nevelése, ami által majd saját, ízletes hozzávalókat kaphatsz ételeid tökéletesítéséhez!

 

 

Amennyiben érdekelnek ötleteink, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-04

Júliusi trükkök a mennyei paradicsom termésért

Kíváncsi vagy hogyan tehetsz hozzá a paradicsomod fejlődéséhez júliusban, hogy igazán mennyei legyen a termés? Mutatjuk júliusi paradicsom termelés tippjeinket

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

2022-07-04

Milyen gyakran és mennyit érdemes locsolnunk a veteményeskertben?

Mennyi vízre van szüksége a házikertünknek? Mennyi kell, amikor eső is van és mennyi, amikor az nincs? Mostani cikkünkben segítünk, hogy Te is ki tudd számolni!

2022-06-30

Legyen Neked is gyönyörű beporzó-kerted!

Szeretnél gyönyörű lepkéket és egyéb hasznos rovarokat csalogatni a kertedbe? Hozz létre beporzókertet őshonos növényekből és teremts otthont a beporzóknak!

2022-06-30

10 szobanövény, amely segít megküzdeni a magas páratartalommal

Fullasztóan meleg, párás az idő a lakásodban? Ezek a növények igazán szeretnének nálad lakni és megszabadítani a párától, hiszen nekik éltető táplálék!

2022-07-03

Rózsavíz készítése házilag: három pofonegyszerű módszer

A rózsavizet nemcsak napjainkban, de már évezredek óta rendkívüli csodaszerként emlegetik. Mutatjuk, hogyan készíthetsz Te is otthon saját rózsavizet!

2022-07-04

Az egész országban elkezdett terjedni ez a mérgező növény! Jobb az elővigyázatosság!

A nyarat legszívesebben végig a Balaton partján töltenénk, azonban egyre gyakrabban találkozhatunk a Balaton-felvidéken a most virágzó mérgező növénnyel

További cikkek ebben a témában


fejhetőség

a tejtermelő képesség kibontakozását befolyásoló egyik legfontosabb tulajdonság,... Tovább

savanyúfüvek

a ->gyep kevésbé értékes összetevői. Alaktanilag abban térnek el az—>édesfüvektől,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek kert Kertészet Növénytermesztés