notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hirdetés

Hidegen ajánljuk

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Az idei izgalmas év, az Uniós csatlakozás rengeteg kihívást és lehetőséget ígér a fuvarozási szektorban tevékenykedők számára is, különösen igaz ez a hűtőfuvarozást végzőkre.
Az idei izgalmas év, az Uniós csatlakozás rengeteg kihívást és lehetőséget ígér a fuvarozási szektorban tevékenykedők számára is, különösen igaz ez a hűtőfuvarozást végzőkre.

A mezőgazdasági termény-, és élelmiszerkereskedelem egyes szereplői már kötelezően alkalmazzák a HACCP rendszert, de ezen túlmenően is egyre fontosabbá válnak az élelmiszerhigiéniai szempontok, így az állandó hőmérsékleten történő szállítás is.
A növekedési várakozásokat támasztja alá az Unióban megfigyelhető tendencia, mely szerint a hűtőfuvarozás súlya a fuvarpiacon jócskán megnövekedett, hiszen az élelmiszer-termelés egész folyamatában meg kell tartani a biztonságos előállításhoz meghatározott követelményeket. Ennek értelmében a feldolgozási helyek, illetve a feldolgozási és felhasználási helyek közötti szállítás is az előírt higiénés körülmények között, szabályozott hőmérsékleten kell történjen.

Erősen növekedett ugyanakkor az új, hűtőfelépítményes tehergépkocsik piaca is, mivel a szigorú szabályozás betartása csak korszerű fuvareszközzel lehetséges, és a megrendelőnek sem közömbös, hogy áruját mivel szállítják.A magyarországi hűtős teherautóállomány meglehetősen elavult, ezen gépkocsik átlagéletkora messze meghaladja a normál felépítményes kocsikét. Könnyen belátható azonban, hogy az élelmiszerkereskedelem szereplői, élükön a Szuper- és Hipermarketekkel, hazánkban is egyre komolyabb elvárásokat támasztanak beszállítóikkal szemben, nemcsak a termékek minőségét, de a szállítás módját, ezen belül a szállítóeszközt illetően is.

Az Iveco a töretlen sikerű Eurocargo modellcsaláddal a középkategóriás teherautók piacvezetője évek óta, értékesítési eredményei Európa-szerte igen meggyőzőek.
Az Iveco Eurocargo jól ismert a hűtöttárú-szállítást végző felhasználók előtt is, hiszen számos meghatározó szereplő flottájában megtalálható (tejiparban: Danone, Északtej, Tolnatej, Jásztej, Naszájtej, Óvártej, Parmalat; húsiparban: Pápai Hús, Kométa, Sága Foods, vagy például a Fornetti, a Champignon Union).

Az Iveco piacvezetőként fontosnak tartja, hogy a fuvarpiac új kihívásaira felkészülten válaszoljon, sőt elébe menjen ezeknek, és olyan megoldást kínáljon a hűtős szállításban érdekelteknek is, amivel azok jelentős versenyelőnyre tehetnek szert.
Ennek érdekében partnerségre lépett a járműhűtés piacvezetőjével, a Thermo Kinggel. Ötvözve a két gyártó kimagasló szakmai tapasztalatait, egy olyan modellt kínálnak, mely a hűtőfuvarozás legnagyobb szeletét kitevő, 0- +5°C-os frissárus, 3,5 t hűtött rakomány szállítási igényének minden körülmények között megfelel.

A tavaly bemutatott, új Eurocargo modern fülkéjének kialakítása a legismertebb olasz formatervező cég, a Stile Bertone stúdió munkáját dicséri. A tervezés során a legfontosabb szempontok közé tartozott a vezető biztonsága és kényelme csakúgy, mint az erőt, dinamizmust sugárzó, esztétikus megjelenés, mely a tulajdonos vállalkozásának szakmai megítélésére is pozitívan hat.

A jól bevált Tector motorcsalád legerősebb négyhengerese dolgozik a járműben 170 LE-vel és 560 Nm-es nyomatékkal, melyet hatfokozatú váltómű és 17,5 collos kerekek közvetítenek a talajra. A biztonságos megállásról pedig ABS-sel szerelt tárcsafékek gondoskodnak.

Az egy méter alatti rakodómagasság ideális bejutást biztosít a 10 raklapos hőszigetelt felépítménybe, melynek hűtéséről Thermo King C300-as hűtőberendezés gondoskodik. Az előírt hőmérséklet tartásának dokumentálására igény szerint a regisztrálóegységek teljes választéka rendelkezésre áll. A csúszásmentes rakfelületű felépítmény természetesen megfelel a frissáruszállításra vonatkozó ÁNTSZ előírásoknak.
Érdemes tehát megfontolni az ajánlatot, és most megvásárolni a hűtőfelépítményes IVECO EUROCARGO MLC90E17 teherautót a Thermo King C300-as hűtővel 9.990.000 forintért, hiszen ezzel a járművel tulajdonosa nyugodtan állhat az új kihívások elé.


Hirdetés

Forrás: Agrárágazat

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
568 360
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
568 360
Közösség

ólommérgezés

többnyire míniumtartalmú, —>korrózió elleni alapozófesték lenyalása, a kohók... Tovább

ecetsavas erjedés

a —> si1óban végbemenő erjedési folyamat; az —>ecetsav-baktériumok, a Coli... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 183

Átlagos értékelés: 5.0