4 Gyönyörű téli bogyós cserje – Beszínezik a szürke téli kertet

hirdetes

4 Gyönyörű téli bogyós cserje – Beszínezik a szürke téli kertet

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Ezek a mesés téli bogyókkal rendelkező cserjék nemcsak a hideg hónapokban hoznak színt és életet a kertedbe, hanem praktikus választások is, amelyekkel könnyedén gondoskodhatsz kerted szépségéről és a téli madarak élvezetes jelenlétéről. Hozzák a természet varázsát a kerted közelébe, még a hideg időben is.

téli bogyós cserjék

Gyönyörű téli bogyós cserjék


A hideg hónapokban a gyönyörű téli bogyók élettel tölthetik meg kertedet, színes kontrasztot teremtve a szürke és fehér környezetben. Ezek a bogyós cserjék nemcsak szemet gyönyörködtetőek, hanem a hideg időjárással is könnyen megbirkóznak, így télen is virágzanak. Hagyd, hogy ezek a cserjék adják meg a kertednek azt a varázslatos atmoszférát, amely télen is élvezhető.

Emellett a téli bogyókkal díszített cserjék nemcsak esztétikai értékkel bírnak, hanem kerted élővilágának is kedveznek. Az apró madarak számára ideális búvóhelyet nyújtanak, hozzájárulva ezzel a kert biodiverzitásához. Az összhangban élő növények és madarak teszik még varázslatosabbá kertedet, amely télen is vibrál az élettel és a színekkel. Hagyd, hogy ezek a cserjék ne csak látványukkal, hanem a hozzájuk vonzódó madarak trilláival is gazdagítsák kerted hangulatát a hideg hónapok során.

hirdetes

1.    Tűztövis


 

Az örökzöld tűztövis nemcsak szép, de rendkívül praktikus is. Ideális sövénynek, de akár edényekben is nevelhető, tökéletesen illik teraszod díszítéséhez. A kis madarak szeretik felkeresni, így egy kis madáretetőhelyként is szolgálhat. Ültetéskor biztosíts neki napos vagy félárnyékos helyet.


2.    Kínai Lilabogyó

Ez a bokros növény lenyűgöző lila bogyóival kitűnik a téli kertben. A kínai lilabogyó lombhullató, és kb. 1,5-2 méter magasra nő. Kiváló választás napos vagy félárnyékos területeken, és gyönyörű színével feltűnővé teszi a kertedet.


3.    Kínai Dérbabér

A közepes termetű kínai dérbabér örökzöld cserje, amely piros terméseivel vonzza a tekintetet. Kiválóan nevelhető dézsában is, így teraszodon is helyet kaphat. Az optimális fényigényéhez tápanyagban gazdag, jól szellőző talajt válassz. A kínai dérbabér igazi szépség és praktikum kombinációja.

hirdetes


4.    Madárbirs

Az alacsony termetű madárbirs egy igénytelen, örökzöld cserje, amely télen is ragyogó színekkel díszíti kertedet. Az apró, rikító színű bogyók nemcsak esztétikusak, hanem vonzzák is a téli madarakat.

Használhatod talajtakaróként vagy térelválasztóként is. Ültetéskor biztosíts számára napos és félárnyékos területet.


Bontakoztasd ki kerted téli szépségével ezekkel a bogyós cserjékkel, és élvezd a természet varázsát még a hideg hónapokban is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-02-15

Még most is ültethetsz tulipánt, jácintot, és nárciszt tavaszra balkonládába

Bár az olyan hagymás virágokat, mint a jácint, nárcisz, vagy a népszerű tulipán, még ősszel kell elültetni, nekünk van egy trükkünk a tavaszi ültetéshez!

2024-02-15

Ezeket a virágokat ültesd tavaszi balkonládádba

A balkonládák tavasszal sem maradhatnak üresen! Milyen virágokat érdemes ültetni a tavaszi balkonládákba? Már mutatjuk is a mi kedvenceinket, amiket idén sem...

2024-02-13

Március elején ébresszük fel rózsáinkat téli álmukból

Kettőt pislogunk és itt a március, ideje a rózsáinkkal is foglalkozni és megmetszeni őket alaposan az alábbi tanácsok segítségével!

2024-02-12

A tavasz legszebb virága- bemutatjuk a gyöngyvirágcserjét

A gyöngyvirágcserje, egy könnyen termeszthető, strapabíró lombhullató cserje, mely gyönyörű rózsaszín, fehér virágokkal teszi kellemesebbé a tavaszi kerteket.

2024-02-13

Ez az 5 legjobb növény a csirkéknek – ültesd el ezeket te is tavasszal!

A tavasz tökéletes időszaka arra, hogy finom ételeket ültessünk csirkéknek. Mutatunk is egy listát azokról a növényekről, amikért valósággal rajonganak a csirkék.

2024-02-06

Csak „Csodarét”-ként emlegetik a helyet, ahol hatvanezer egyhajúvirág nyílik ki

A most bemutatott hely még éppen hazánkon belül található, de annyira szép, hogy még a határt is érdemes lenne átlépni miatta! Több ezer különleges virág!

2024-02-22

Nem csak szép, de jól alkalmazkodik is: ismerd meg az erdei tündérfürtöt

Az erdei tündérfürtöt csak imádni lehet: jól alkalmazkodik, szereti az árnyékos helyeket és nem igényel nagy törődést, legyen neked is erdei tündérfürtöd!

2024-02-06

Ezeknek az egynyári virágoknak a magját februárban kell elültetni!

Felhívjuk minden kertész figyelmét arra, hogy a február egy nagyon rövid hónap, egyet-kettőt pislogunk, és már véget is ér, pedig sok mindent most kell ültetni!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

freemartin [e. frímartin]

normális okokra visszavezethető eredetű, interszexuális fenotípusú, de nőstény genotípusú... Tovább

kiegészítő talajművelő gépek

a talajművelés alapvető művelete a szántás, eszköze az eke; a szántott talaj további... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert kert Kertészet kertfenntartás növény Növénytermesztés