Télen virágzó növények

hirdetes

Télen virágzó növények

Vannak olyan növények, amelyeknek nem okoz gondot a téli időjárás, sőt, még a havazás sem, ugyanis a hótakaró alatt is kivirulnak, nézzük, mik díszítik a kertet télen!

Télen virágzó növények

Jázmin

Egész pontosan a téli jázmin, ami szétterülő ágrendszerrel megáldott cserje, csillagalakú levelekkel. Virágai szintén csillagalakúak, citromsárgák, amik decembertől egészen áprilisig virítanak.  

Arvácska 

A kerti árvácska (Viola x wittrockiana) az ibolyafélék családjába és az ibolya nemzetségbe tartozó háromszínű árvácska illetve más ibolyafajok keresztezésével létrejött kertészeti hibrid növényfaj. A kerti árvácska a 10-20 centiméteres magasságot éri el, egészen a fagyokig nyílik, de igazán tavasszal varázsolja csodálatosan széppé, színessé a kertet. Általában júniusra tehető a vetése, és többszöri áttűzdelés után kerül sor kiültetésére, október környékén.

hirdetes

Hunyorfélék

Elsőként a fekete hunyor fehér virágaiban gyönyörködhetünk, sokszor már decemberben. Kicsivel később jelennek meg a pirosló hunyor virágai, majd jön a téltemető néven is ismert fekete hunyor. Azért kapta ezt a nevet, mert sárga virága a tél enyhülésével jelenik meg. 

Hangafélék

Legismerteb télen virágzó növény a csarab, valamint az erika – érdekesség, hogy a legtöbben nemhogy összekeverik őket, hanem azt mondják, hogy a két növény ugyanaz. A hangafélék virágbimbói ősszel jelennek meg és november környékén már virágoznak is. Hosszan virágoznak, sokáig díszítenek, igénytelenek, de azért a nagy mínuszokban érdemes egy kicsit behozni őket, vagy letakarni száraz lombbal. 

hirdetes

Hagymások

A sáfrányok a legismertebbek a kora tavaszi hagymások közül – már januárban gyönyörködhetünk benne, még a alól is kibújik. Érdemes megemlíteni még a virágot és a tavaszi tőzikét, amik üde színfoltjai a télnek. 

Bangitafélék

Az illatos bangiták a legismertebbek, mivel ezek virágoznak a leghamarabb – elsőként a rózsás bangita hozza a vrágokat, január végétől kezdi meg díszítését. Nem sokkal utána érkezik a kikeleti bangita, ami bővebben virágzik. 

Myriams-Fotos képe a Pixabay -en.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Keszthelyi Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Keszthely Deák F. u. 47. 8360 Magyarország Telefon:... Tovább

114/2008. (IX. 5.) FVM rendelet

A mezõgazdasági üzemek korszerûsítéséhez, fejlesztéséhez nemzeti hatáskörben nyújtott... Tovább

Tovább a lexikonra