Van egy rossz hírem: télen is aktív a vakond!

hirdetes

Van egy rossz hírem: télen is aktív a vakond!

Sokan úgy gondolják, hogy a vakond télen nem aktív, viszont ez korántsem igaz. Mostani cikkemben elmondom nektek, mire kell figyelnetek! 

Van egy rossz hírem: télen is aktív a vakond!

Nem áll meg az élet

Sokan úgy gondolják, hogy az őszi munkálatok elvégzése után nyugtunk lesz és megáll az élet a kertben, ez viszont nem igaz…Ha nincs fagy, ráadásul sokszor esik az eső, az megzavarja a talajlakók életét. A giliszták elkezdenek a felszínhez közelebb húzódni, hogy ki tudjanak menekülni a felgyülemlő talajvízből. Ennek (is) köszönhető, hogy a vakondok megélénkülnek és elkezdik feltúrni a környéket, vadászva kedvenc csemegéjükre. 

Örülhetsz, ha vakond van a kertedben

A vakond ott érzi magát a legjobban, ahol kiváló a talajélet, és ott jó a talajélet, ahol kiváló minőségű a talaj! Tehát, ha nálad megfordul a vakond, akkor büszke lehetsz, mert kiváló a talaj a kertben. A vakond gilisztákkal, rovarokkal, pajorokkal táplálkozik, amik a gyökérzónákban tanyáznak, felfalva a növények, valamint a gyep gyökereit. A vakond egyébként védett állatnak számít a természetben, ha jobban megnézzük, egy nagyon hasznos kis jószág, még akkor is, ha elcsúfítja a kertet a földbuckákkal. Ha téged mégis zavar a vakond jelenléte, akkor olvass tovább, elmondom, mit lehet tenni a jelenléte ellen. 

hirdetes

Vakondháló

Ez az, amit sokan még mindig nem ismernek, pedig az egyik legbiztosabb megoldás gyepünk megóvása érdekében. Ez a megoldás több szempontból is kiváló: gazdaságos, környezetbarát, és nem tudom eléggé hangsúlyozni: HATÁSOS!!!!! Gyeptelepítés előtt jelenti a legjobb megoldást, de kész gyepnél is alkalmazhatjuk, persze ilyenkor körülményesebb, ugyanis ilyenkor fel kell ásnunk a kertet, és újra füvesíteni, de megéri, ezt biztosíthatom. A vakondháló egy műanyag háló, amit a füvesített rész alá helyezünk. A vakondháló fektetését úgy kell elvégezni, hogy a vakond ne tudjon kibújni alatta. A csatlakozásoknál legalább 15-20 centiméter átfedés javasolt, méterenként pedig rögzítsük speciális szegekkel. Ezután a széleket levágjuk és jöhet a föld, nagyjából 10 centiméter vastagon.

hirdetes

Elektromos vakondriasztó

Bevallom őszintén, nem tudok erre a szerkezetre egyértelműen nemet mondani ugyanis 10 emberből 5 azt mondja, hogy neki bevált, 5 viszont azt, hogy kiröhögte a vakond. Azt tudom mondani, hogy egy próbát mindenképpen megér, ugyanis az ára nem olyan vészes, 4-5000 forintért már lehet kapni bármelyik gazdaboltban. A szerkezet 3-400 Hz frekvencián működik, ezek a hangimpulzusok irritálják a vakondot.

meineresterampe képe a Pixabay -en.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


41/2006. (V. 26.) FVM rendelet

az erdõrõl és az erdõ védelmérõl szóló 1996. évi LIV. törvény végrehajtásának... Tovább

lóbab (Vicia fába L.)

a pillangósok családjához tartozik. 100-110 cm mélyre lehatoló gyökérzete 50-60 cm-re terjed... Tovább

Tovább a lexikonra