Tavaszi zöldség gyümölcs ültetés: 12 zöldség és gyümölcs, amiket tavasszal érdemes elültetni

hirdetes

12 zöldség és gyümölcs, amiket tavasszal érdemes elültetni

VN
12 zöldség és gyümölcs tavaszra

Fokhagyma (Allium sativum)

A fokhagymát nagyon egyszerű megtermeszteni, ráadásul a mellett, hogy egészséges, még rovarriasztónak is kiváló. Általában ősszel szokás elültetni, de kora tavasszal sem késő elkezdeni foglalkozni vele. A gerezdeket nagyjából 5 cm mélyre ültesd, egymástól 10 cm távolságra. Amikor aztán tavasszal virágkezdemények jelennek meg rajtuk, csípd le ezeket, hogy a palánták a termések növesztésére összpontosíthassák az erőforrásaikat.

Burgonya (Solanum tuberosum)

A burgonya egy meglepően szívós növény, ami akár 1-2 enyhébb fagyot is képes átvészelni. Ennek köszönhetően már kora tavasszal is bátran elültethetők. Érdemes odafigyelni rá, hogy laza, savas talajba kerüljenek, különben a termések eldeformálódnak majd.

hirdetes
Az ültetéshez vágj darabokra egy burgonyát, és a „szemükkel” (a hajtásokkal) felfelé helyezd őket a talajba. Amikor a száruk eléri a 20 cm magasságot, vigyél fel egy extra réteg talajtakarót köréjük. A napfény zölddé és keserűvé teszi a burgonyákat, ezért kell alaposan letakarni őket.

Vöröshagyma (Allium cepa)

A vöröshagymákat komposzttal dúsított talajba érdemes ültetni a tavasz során. A gumókat nagyjából 15 cm-re helyezd egymástól, és a továbbiakban biztosíts nekik rendszeres vízutánpótlást, hogy nagyra nőhessenek.

hirdetes

Málna (Rubus idaeus)

A málna nem csak finom, hanem tele van antioxidánsokkal és különféle vitaminokkal is. Habár nyáron is el lehet ültetni őket, a kora tavasszal ültetett málnák hozzák a legízletesebb terméseket. Fontos észben tartani, hogy gyökereik hajlamosak a kirohadásra, szóval a legjobb, ha emelt ágyásokba, gazdag, jó vízelvezetésű talajba ülteted őket. Egy adag trágya vagy komposzt segít majd, hogy jobban érezzék magukat.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-11

Ezt látod a paradicsomod alján? Akkor azonnal cselekedned kell!

A szárazság és a tomboló hőség nem csak minket, de a növényeinket is megviseli, ami nem csak a kókadozó levelekben mutatkozik meg. Paradicsom csúcsrothadás

2022-07-21

Miért fehéredik ki a cukkini levele? – Ez a 3 oka lehet!

Mik is lehetnek a cukkini leveleinek kifehéredésének okai? De ami még fontosabb mi lehet rá a megoldás? Fehér foltok a cukkini levelein - Mit tegyünk?

2022-07-31

Hogyan állítsuk meg az invazív növények terjedését?

Kezdenek teret hódítani a kertedben a nem őshonos növények? Mutatunk néhány módszert amivel lelassíthatod, megállíthatod és akár meg si előzheted a terjedésüket!

2022-07-04

Júliusi trükkök a mennyei paradicsom termésért

Kíváncsi vagy hogyan tehetsz hozzá a paradicsomod fejlődéséhez júliusban, hogy igazán mennyei legyen a termés? Mutatjuk júliusi paradicsom termelés tippjeinket

2022-06-22

Mi a teendő, ha túl sok paradicsom terem?

A paradicsomok nagyon sokoldalúak, felhasználhatók szószokban, salátákban, levesekben és egyéb formákban is. Íme néhány tipp a paradicsomok felhasználásához!

További cikkek ebben a témában


vonalon járás

Az állat lábnyomai párhuzamos egyenes mentén helyezkednek el,a lábszerkezet szabályos, a... Tovább

fenológia

ökológiai tudományterület; a növények és az állatok egyedfejlődésében az egymás után... Tovább

Tovább a lexikonra
Gazdaság gyümölcs Házi kert Növényvédelem Paradicsom Zöldség