Már tavasszal foglalkozni kell a gyeppel: 5 lépés a pázsit tavaszi előkészítéséhez, tavaszi gyep előkészítéslépései

hirdetes

Már tavasszal foglalkozni kell a gyeppel: 5 lépés a pázsit tavaszi előkészítéséhez

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A tavasz létfontosságú időszak a pázsit számára. Kezd kibújni téli álmából, és megfelelő gondozást keres majd. Ugye segítesz gyepednek csodaszép fényben ragyogni? Ha szeretnéd, hogy egész évben ragyogó legyen a gyeped, akkor ezt az 5 dolgot kell tenned tavasszal vele!

Tavaszi gyep előkészítés 5 lépésben

Tavaszi gyomeltávolítás a gyepből

Vess egy pillantást a gyepre! Vannak kopasz foltok benne, üres területek? Ez rossz hír, hiszen vannak olyan kifejezetten gyepben megtelepedő gyomnövények, amik szeretik ezeket az üresen álló területeket. Miután megtelepedett egy gyom nehezebb kiirtani. A rákfű egy egynyári gyomnövény, amely könnyen felülmúlja a hűvös évszakos füveket. A legjobb hosszú távú megoldás a növekedés jelentős csökkentésére, ha a gyep sűrítésén dolgozunk egy szezonális, hosszú távú gyepápolási stratégiával. Minél vastagabb a pázsit, annál jobban gátolja a rákfű kelését és megtelepedését.

hirdetes

Tápanyag kell tavasszal a gyepnek

hirdetes

Ahhoz, hogy a gyep mély és erős, gyökereket nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű és típusú tápanyagot kapjon. Szerencsére a 18 szükséges tápanyag közül sok már könnyen jelen van a legtöbb talajban. (Kivétel a szokatlan talajtípusok, például a nagyon homokos, savanyú vagy lúgos talajok.) Emiatt már csak azzal kell foglalkoznunk, hogy a már kialakított pázsitot két makrotápanyagból (nitrogénből és káliumból) biztosítsuk a szükséges mennyiségbe, amelyek jellemzően nincsenek elég nagy mennyiségben jelen a talajban. Új gyephez a foszfort tartalmazó műtrágyát javasoljuk, mert ez serkenti a növekedést. Minden esetben vedd figyelembe a választott szérum konkrét felhasználási javaslatát!

Szeretnéd, hogy a te gyeped zöldebb legyen, mint a szomszédé? Lapozz, mert ezen kívül is van még pár gyepzöldítő praktikánk! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-05-31

Az 5 legszebb Dália fajta – Ha igazi különlegességet szeretnél a kertedbe

Ha érdekelnek a dáliák és szeretnéd megismerni az öt legszebb fajtájukat, akkor olvasd tovább ezt a cikket. Összegyűjtöttük az öt legszebb dáliafajtát!

2023-06-02

A zsálya pozitív hatásai, nem is hinnéd mennyi mindenre jó

A zsálya sokoldalú, egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak. Mutatjuk is a zsálya pozitív hatásait az egészségre!

2023-06-01

7 gyakori ok, amiért a muskátli levelei megsárgulnak

Miért sárgul a muskátli levele? Van, ami természetes folyamat és nem kell aggódnunk érte, de létezik olyan sárgulás is, amit orvosolni kell minél gyorsabban.

2023-05-31

Levendulatermesztési hibák – a 6 legnagyobb elkerülendő hiba a kertészek szerint

Ebben a cikkben felsorolunk hat olyan gyakori hibát, amelyeket érdemes elkerülni a levendulatermesztés során, ahogy egy kertészeti szakértő javasolja.

2023-05-31

Dobd fel a kertedet, készíts csodaszép kerti lámpásokat

Nyaranta elkel néhány olyan apróság, mint az alábbiakban bemutatott lámpások. Olyan kreatív ötleteket mutatunk neked, amik egy fillérbe sem kerülnek!

2023-06-06

A Balaton-felvidék csodaszép eldugott levendulásai- mintha tündérországban járnánk

A balaton-felvidék legszebb levendulásai: a mostani cikkünkben összegyűjtött páratlanul szép, és különleges lila levendulamezők téged is el fognak varázsolni.

2023-06-02

Így termessz fügét cserépben egyszerűen a teraszodon

Ha szereted a fügét, akkor érdemes neked is otthon, a teraszodról termeszteni kényelmesen cserépben. Megmutatjuk ehhez a szükséges tippeket és trükköket!

2023-05-20

Gondoltad volna? – ezek a lóhere és a pitypang előnyei a kertedben

Tudtad, hogy a gyomoknak is vannak előnyeik? Bizony, ezek a lóhere és pitypang előnyei; nézd meg a cikkben, hogy mik is a gyomoknak titulált növények előnyei!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vasaló

A hortobágyi pásztorok pihenőhelyén készített kalyiba; védelmül szolgál az időjárás... Tovább

aktivált iszap (eleveniszap)

a ->biológiai szennyvíztisztításban alkalmazott, szennyező anyagok elbontására alkalmas... Tovább

Tovább a lexikonra
Gyeptermesztés kert Kertészet