A tökéletes őszi programötlet: 5 magyar tó, amit körbe lehet sétálni, a panoráma lenyűgöző, tavi túrák Magyarországon

hirdetes

A tökéletes őszi programötlet: 5 magyar tó, amit körbe lehet sétálni

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Magyarország tele van csodaszép helyekkel, mesés tájakkal, és idillien szép, csillogós vízű tavakkal is, amik az őszi természet színeiben még mesésebben mutatnak. Őszi programot keresel? Miért nem sétálod körbe egyik csodálatos tavunkat? Mutatjuk, merre indulj!

Magyar tavak amiket körbe lehet sétálni

Magyar tavak, amiket körbe lehet sétálni

Csodaszép, ahogyan a víz kékjén megcsillan az őszi napfény, és a falevelek tükröződése.  Vétek lenne nem kihasználni a kora ősz napsütötte napjait, és egy ilyen élményben részesülni! Aktív kikapcsolódásra vágysz? Ne csak ülj, és andalogj, hanem sétáld is körbe a csodaszép tavakat!
Hazánkban csodaszép tavak vannak, amik ráadásul éppen ideális méretűek ahhoz, hogy egy őszi napon körbesétáljuk őket. Vannak kisebb, nagyobb távok is, így mindenki meg tudja találni a számára legideálisabb helyet. Megfelelő utak szegélyezik őket, és csodaszép kilátással örvendeztetik meg az arra járókat.  Vannak olyan tavak is, amik körül akadálymentes az út, így akár babakocsival, vagy kerekesszékkel is körbejárhatóak. 

Legszebb tavak, amiket körbe lehet sétálni: Deseda-tó

A Deseda-tó csodálatos, ezt az ott élők is jól tudják. Ez a természeti kincs Kaposvár területén található. Igazi tavi túrára készülhetnek az erre kanyarodók, ugyanis a tó körül 17 kilóméteres út fut körbe, vannak aszfaltozott részei, de nem végig fedi az utat. A közelben arborétum és természeti kincseket magában foglaló látogató központ is van, ami még emlékezetesebbé teheti a tavi túrát. 

hirdetes

Legszebb tavak, amiket körbe lehet sétálni: Tatai Öreg-tó

Hazánk egyik legszebb tava a Tati Öreg-tó, ami ősszel még szebb varázsában ragyog, de persze más évszakokban is remek választás. A parton rendes kiépített út vezet, ami aszfaltos, és teljesen akadálymentes. Aki körbe akarja sétálni ezt a tavat, az jó, ha tudja, hogy összesen 7 km hosszú. Gyerekeket is láttam már az úton, de érdemes erre készülni, hogy nem egy pár perces séta, bár a tó méretét látva ezt messziről is lehet sejteni.  Maga a tó is csodaszép, a természeti kincseket is lehet látni, de ajánlott a környező műemlékeket is megtekinteni, ha arra járunk. 

Legszebb tavak, amiket körbe lehet sétálni: Bánki-tó

hirdetes

Azoknak, akik csak egy könnyed, délutáni őszi sétát szeretnének tenni a természet lágy ölés, és közben vizslatni a különleges fényekben megcsillanó tó vizét, a Bánki-tavat ajánljuk. Itt nincsenek ’kemény’ kilométerek, mindössze 1 kilométer a teljes tókör, és babakocsival is járható, és van több pad is. 

Legszebb tavak, amiket körbe lehet sétálni: Vadása-tó

A mi csodás Őrségünk őrzi a nem kevésbé csodás Vadása-tavat, ami körül egy igen jó nevű út, a Rókalyuk-turistaút vezet. És nem véltetlen műve ez a sok különösen beszédes név! Tudni kell, hogy a környéken sok róka élt egykoron, akik lyukakat ástak a patak mentén, innen kapta a vad-ásta, azaz a Vadása nevet a tó, és a turista utat is hasonló okok miatt nevezték el így. A tó mesterségesen jött létre a Vadása völgyben, a Vadása patak vízének felhasználásával. Hegyhátszentjakabnál kell keresni az Őrség valóságos gyöngyszemének tartott kristálytiszta tavat, ami nem csak a turisták, hanem a fürdőzők és a horgászok kedvenc helye is. 

Legszebb tavak, amiket körbe lehet sétálni: Orfűi-tavak

A legszebb körbesétálható tavakat tartalmazó listánkról le nem maradhatnak le a csodálatos Orfűi-tavak, ami Pécs szomszédságában található. Pécstől egészen pontosan olyan 10 km-re északnyugat irányba található a mesterségesen létrehozott tórendszer, a Mecsek északi lábánál, ami ezekből a tavakból áll: Orfűi-tó, Pécsi-tó, Herman Ottó-tó, Kovácsszénájai-tó. Azért jó, hogy több tó van, mert így több túraútvonal közül is lehet itt választani. Például van a Pécsi-tó körül egy 6 kilométeres útvonal, ami csodaszép – mindenkinek ajánljuk. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-28

5 kihagyhatatlan gőzgombóc a városban, amit neked is meg kell kóstolni!

Budapesten több olyan hely is akad, ahol a legfinomabb gőzgombóc változatokat kóstolhatjuk meg. Fedezzük fel együtt ezeket az izgalmas helyeket, és próbáljuk ki mindet!

2023-11-17

Tízezreket spórolhatsz, ha most ültetsz és nem várod ki a tavaszt!

Az őszi ültetés előnyeit vesszük sorra, amelyek a növények egészséges fejlődése mellett még jelentős költségmegtakarítást is hozhatnak a kertészek számára

2023-11-16

Készíts otthon tökéletes sült gesztenyét, úgy ahogyan az adventi árusok csinálják!

Az igazán finom sült gesztenye titka az alapanyagok frissességében rejlik. De még mire kell odafigyelned? Készíts sült gesztenyét az adventi árusok tippjeivel

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-12-06

Milyen lehet egy gyönyörű borospincében telelni a Balatonnál?

Téli pihenés a Balaton nyugalmába: Fedezzük fel a Kislaki Bormanufaktúrát, ahol a minőségi borok és a vidéki elvonulás egészen egyedülálló élmény lehet telelésre.

2023-12-11

Környezetbarát Karácsony: természetes dekorációk és ajándékötletek

Miért ne lenne még több természetes karácsonyi díszünk, és miért ne ajándékoznánk egy picikét fenntarthatóbb módon? Mutatunk nagyon jó karácsonyi ötleteket!

2023-12-11

A tökéletes karácsonyi kompót receptje

A karácsony a különleges ízek ünnepe is szerintem. Ilyenkor érdemes olyan finomságokat is készíteni, mint például ez a mennyeien finom karácsonyi kompót.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gumiszalagos osztályozó

a vízszinteshez viszonyítva hegyesszöget alkotó síkban, két tengely között forgó... Tovább

Somacorn (Mv 293)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzásának ideje közepes. A kalászkapelyva nem, vagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Környezetgazdálkodás Környezetvédelem