notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ehhez hasonló gyümölcs fával még biztos nem találkoztatok!

Hirdetés

40 fajta gyümölcs terem ugyanazon a fán

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Sam Van Aken új szintre emelte a gyümölcsfák keresztezését, ugyanis egy olyan gyümölcsfát termesztett, amin negyven különböző csonthéjas gyümölcs terem. Ismerd meg te is közelebbről a csodafát, nekem muszáj szereznem egy ilyet, beleszerettem! 

Gyümölcsfa

Sam Van Aken, a Syracuse Egyetem professzora célja az volt, hogy létrehozzon egy teljesen egyedülálló hibrid fát, amivel lenyűgözi az egész világot. Terve sikerült is, a különleges fa 40 fajta különböző gyümölcsöt terem egyszerre. Távolról egy közönséges fának tűnik, közelről szemlélve viszont feltűnik a levelek, a virágok és ilyen tájt a gyümölcsök különbözősége. 

 

Sem elkezdte ötvözni a különböző fajtájú csonthéjasokat, hogy létrehozzon egy különleges fát. A sokféle csonthéjas gyümölcs genetikailag hasonlítanak, ezért egyetlen fába oltotta őket. Az eredmény pedig az lett, hogy ezeken a beoltott fákon összesen 40 fajta csonthéjas gyümölcs termett, amik között találunk őszibarackot, szilvát, sárgabarackot, nektarint, cseresznyét és mandulát is. Ez a fa maga a csoda, ráadásul amellett, hogy bőségesen ellátja a gazdákat gyümölcsökkel, gyönyörűen néz ki, főleg tavasszal.

Hirdetés

 

Sam Van Aken egy nap észrevette, hogy a környéken, ahol lakik, egyre kevesebb gyümölcsöt lehet kapni a boltokban és azok között sincs valami nagy választék. Később a New York államban található gyümölcsös tönkre is ment és az ott lévő gyümölcsfákat meg akarták semmisíteni. Sam Van Aken viszont úgy döntött, hogy nem hagyja ezt annyiban és megpróbálja megmenteni a gyümölcsfákat. A férfi egyébként nem volt teljesen laikus a mezőgazdaságot illetően, ugyanis egy pennsylvaniai farmon nőtt fel, ahol kitanulta a gyümölcsfák oltásának technikáját. Ezt a tudást használta fel arra, hogy megmentse a gyümölcsfákat.

Gyümölcsfa

Hirdetés

 

Viszont nemcsak a tény, hogy egy fa ennyi gyümölcsöt terem, hanem maga a fa látványa is lenyűgöző, különösen akkor, amikor tavasszal virágba borul. Mivel többféle gyümölcs is megterem rajta, ezért a lombja is legalább ennyire sokszínű. Elképesztő belegondolni, hogy egy darab ilyen fa negyven gyümölcsfát is pótolhat! Bár ezekből a szuperfákból egyelőre még igen kevés van, viszont sose lehet tudni, hogy mit hoz a jövő és mikor találkozunk hazánkban az első ilyen sokszínű fával, ami negyven gyümölcsöt terem egyszerre.

 

Mindesetre Sam Van Aken beleírta a nevét a mezőgazdaság történelmébe, mert ilyen fát még nem látott a világ. Egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy ezek a beoltott fák életképesek, a fréfi szerint pedig a termései is nagyon finomak. Mutatok egy angol nyelvű videót is, melyben maga az alkotó beszél a nem mindennapi csodafáról!

 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
622 902
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
622 902
Közösség

ivartalanítás

az ivarmirigyek műtéti eltávolítása (hímeknél a herélés, nőstényeknél a miskárolás).... Tovább

kopárosodás

a talaj eróziós lepusztulása, amit víz, szél v. a kettő együttesen válthat ki. A... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 135

Átlagos értékelés: 4.7

Növénytermesztés