+ módja a szódabikarbóna használatának a kertben

hirdetes

Ezért kellene mindig szódabikarbónát használnod a kertben is!

ZH

A szódabikarbóna, azaz a nátrium-hidrogén-karbonát az egyik legnépszerűbb konyhai alapanyag, azonban egyre híresebb csodatevő szer nem csak a konyhában, a fürdőben is és akár hiszed akár nem, a kertben is nagy szükséged lehet rá! Ismerd meg a szódabikarbóna kevésbé ismert, ám legalább ennyire jótékony hatásait! 3 tuti tipp, amivel a szódabikarbónával csodát művelhetsz a kertben!

szódabikarbóna használata a kertben

Szódabikarbóna használata a kertben


A szódabikarbónát nem csak a konyhában és a lakás különböző pontjain használhatjuk, de a kertben is csodákat képes művelni, ezért érdemes megismerni jótékony hatásait. Nézzük!

1.    Szódabikarbóna a gombásodás ellen

A szódabikarbónával könnyen megálljt biztosíthatunk a gombáknak, bár a spórákat nem képes elpusztítani, de magát a kialakulást és a terjedést képes megfékezni. Négy liter vízhez használj négy evőkanál szódabikarbónát és töltsd be egy fújós flakonba. Így egyszerűbben alkalmazhatod a dísznövényeken és a zöldségeken egyaránt. Lisztharmatra is használhatjuk, ebben az esetben a 4 liter vízhez elég lesz 1 evőkanál szódabikarbóna, de adj még hozzá 1 evőkanál mosogatószert és 1 evőkanál növényi olajat.

hirdetes


2.    Szódabikarbóna gyomírtásra

A legtöbb gyomölő szer használata Európában már tiltott, és már a kerttulajdonosok is egyre inkább hajlanak a természetes megoldások felé. Szórj a járda szélére és a repedésekbe szódabikarbónát, hogy ne nőjön ki a gyom.

hirdetes


3.    Szódabikarbónával a rovarok ellen

A szódabikarbóna ráadásul tökéletes a kártevő rovarok ellen is, mint a hangyák, ezüstös pikkelyek, meztelen csigák és csótányok. Ezek a rovarok általában nem bírják a szódabikarbóna illatát és ízét, így ha megérzik, inkább visszafordulnak. Közvetlenül azonban sosem szabad a megóvni kívánt növényekre is szórni, ugyanis azzal kárt tehetünk bennük, ahogy a gyomokat, úgy azt is kiírthatjuk.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Marcali Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Marcali Széchenyi u. 44. 8700 Magyarország Tovább

leukózis (leucosis)

mind a különféle emlősökben, mind madarakban a Retroviridae család Oncovirinae alcsaládjába... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert