+ módja a szódabikarbóna használatának a kertben

Ezért kellene mindig szódabikarbónát használnod a kertben is!

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A szódabikarbóna, azaz a nátrium-hidrogén-karbonát az egyik legnépszerűbb konyhai alapanyag, azonban egyre híresebb csodatevő szer nem csak a konyhában, a fürdőben is és akár hiszed akár nem, a kertben is nagy szükséged lehet rá! Ismerd meg a szódabikarbóna kevésbé ismert, ám legalább ennyire jótékony hatásait! 3 tuti tipp, amivel a szódabikarbónával csodát művelhetsz a kertben!

szódabikarbóna használata a kertben

Szódabikarbóna használata a kertben


A szódabikarbónát nem csak a konyhában és a lakás különböző pontjain használhatjuk, de a kertben is csodákat képes művelni, ezért érdemes megismerni jótékony hatásait. Nézzük!

1.    Szódabikarbóna a gombásodás ellen

A szódabikarbónával könnyen megálljt biztosíthatunk a gombáknak, bár a spórákat nem képes elpusztítani, de magát a kialakulást és a terjedést képes megfékezni. Négy liter vízhez használj négy evőkanál szódabikarbónát és töltsd be egy fújós flakonba. Így egyszerűbben alkalmazhatod a dísznövényeken és a zöldségeken egyaránt. Lisztharmatra is használhatjuk, ebben az esetben a 4 liter vízhez elég lesz 1 evőkanál szódabikarbóna, de adj még hozzá 1 evőkanál mosogatószert és 1 evőkanál növényi olajat.


2.    Szódabikarbóna gyomírtásra

A legtöbb gyomölő szer használata Európában már tiltott, és már a kerttulajdonosok is egyre inkább hajlanak a természetes megoldások felé. Szórj a járda szélére és a repedésekbe szódabikarbónát, hogy ne nőjön ki a gyom.


3.    Szódabikarbónával a rovarok ellen

A szódabikarbóna ráadásul tökéletes a kártevő rovarok ellen is, mint a hangyák, ezüstös pikkelyek, meztelen csigák és csótányok. Ezek a rovarok általában nem bírják a szódabikarbóna illatát és ízét, így ha megérzik, inkább visszafordulnak. Közvetlenül azonban sosem szabad a megóvni kívánt növényekre is szórni, ugyanis azzal kárt tehetünk bennük, ahogy a gyomokat, úgy azt is kiírthatjuk.


 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

leszálló fertőzés (deszcendáló fertőzés)

nyálkahártyával bélelt üreges szervekben a váladékok áramlásának irányában (pl. a... Tovább

radioaktív hulladék

olyan folyékony v. szilárd —>hulladék, amely —>radioaktív sugárzásra képes, és... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert