Használj szódabikarbónát a kertben, szinte minden problémártmegold!

hirdetes

Kertünk titkos fegyvere: a szódabikarbóna

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A szódabikarbóna jótékony hatásai a háztartásban már eléggé elterjedtek, de nem csak a lakásban, hanem a kertben is egy igazi csodaszer lehet! A legtöbb növényvédőszer és rovarírtó nem csak drága, de hihetetlenül felesleges is, és még az élővilágra is káros hatással van. Ismerd meg a nátrium-hidrokarbonát, azaz a szódabikarbóna jótékony hatásait a kertben, és ápold a növényeidet fillérekből! 

szódabikarbóna a kertben

Szódabikarbóna használata a kertben


A szódabikarbóna nem csak a konyhában lehet nagy segítségünkre, a kertben is számtalan jótékony hatását ismerhetjük meg használatának. Válaszd a boltban a drága növényápolók és rovarírtók helyett a szódabikarbónát, csak arra figyelj, hogy ne nátrium-KARBONÁTOT, azaz a mosószódát emeld le a polcról, hiszen ez nem segíteni fog, hanem épp ellenkezőleg, elpusztítja a növényeket a lúgos összetétele miatt. Tehát ami a kert csoda fegyvere az a nátrium-HIDROKARBONÁT, azaz a közismert nevén a szódabikarbóna.

hirdetes

Szódabikarbóna jótékony hatása a kertben


A szódabikarbóna több megbetegedés ellen védi a növényeket, mint például a lisztharmattól és a szürkerothadás ellen is., mivel természetes gombaölő, ezért az ilyen típusú megbetegedések megelőzésére is nyugodtan alkalmazhatjuk. A gombás betegségek nagyon gyorsan szaporodnak a számukra megfelelő környezetben és ráadásul más növényekre is átterjednek, ezért a szaporodásukat minél előbb meg kell akadályozni.

hirdetes

Így használd a szódabikarbónát a kertben


Fél liter vízhez a fertőzés súlyosságától függően, adjunk 2-5 evőkanál szódabikarbónát és töltsük bele a keveréket egy szórófejes flakonba. Naponta többször permetezzük meg vele a növény beteg részeit, és ezt addig alkalmazzuk, amíg a fertőzés meg nem szűnik. Persze érdemes elkülöníteni a beteg növényt az egészségesektől, ezzel is megelőzve a továbbterjedést. A növény azon részeit, amik már erősen fertőzöttek, ajánlott még a kezelés előtt eltávolítani.

Lapozz tovább, ha kíváncsi vagy mire jó még a szódabikarbóna a kertben!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-23

A leggyakoribb növénybetegség – Mi okozza a gyökérrothadást?

A gyökérrothadás egy nagyon veszélyes és gyakori betegség, egy olyan fertőzés, ami szó szerint az alapoktól elpusztíthatja a növényt. Hogyan előzheted meg?

2022-12-29

Figyelem: módosulnak a gazdaságátadás és a földszerzés szabályai

Törvénymódosítás szab határt az osztatlan közös tulajdonban álló területek öröklés miatti további aprózódásának elkerülése céljából. Mutatjuk a részleteket!

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2022-08-04

Gyomok a járda között? Így szabadulhatsz meg tőlük mindörökre!

A járdafelületek perzselőek és szárazak, különösen nyáron, ami jellemzően azt jelenti, hogy semmi sem maradhat meg alattuk, persze a gaz ennek is ellentmond!

2022-05-13

Így használd a forró vizet a gyomok ellen

Van egy szuper tanácsunk neked: számos gyomot eltüntethetsz kertedből, ha tudod, hogyan használj ellenük némi forró vizet. Íme minden, amit tudnod kell erről!

2020-08-03

A szőlő augusztusi növényvédelme

A szőlő nyári, augusztusi növényvédelme, most mindent megtudhattok a szőlő nyári növényvédelméről! Olvasd el Te is cikkünket a szőlő növényvédelméről.

2022-11-14

Kifagyhat a fű? 3 olcsó módszer a fű kifagyásának megakadályozásához

Hogyan nem fagy ki a fű? Ha az udvarodon új fű van, és az előrejelzések szerint fagy várható, kövesd az alábbi tippeket, hogy megelőzd, hogy megfagyjon!

2022-11-24

A homokos talaj feljavításának a titka

Természetesen nem minden talaj egyforma, vannak olyan területek, ahol homokos lehet a talaj. Mit lehet ezzel kezdeni? Hogyan lehet feljavítani a homokos talajt?

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Ledec (S 2263)

Cukorrépa Cél: rizománia toleráns Leírás:Monogerm, diploid hibrid, a csíranövény... Tovább

virág

V.-rügyből v. vegyes rügyből (->rügy) fejlődő, módosult levelekből álló, korlátolt... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet Növényvédelem permetezés Talajművelés