Használj szódabikarbónát a kertben, szinte minden problémártmegold!

hirdetes

Kertünk titkos fegyvere: a szódabikarbóna

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A szódabikarbóna jótékony hatásai a háztartásban már eléggé elterjedtek, de nem csak a lakásban, hanem a kertben is egy igazi csodaszer lehet! A legtöbb növényvédőszer és rovarírtó nem csak drága, de hihetetlenül felesleges is, és még az élővilágra is káros hatással van. Ismerd meg a nátrium-hidrokarbonát, azaz a szódabikarbóna jótékony hatásait a kertben, és ápold a növényeidet fillérekből! 

szódabikarbóna a kertben

Szódabikarbóna használata a kertben


A szódabikarbóna nem csak a konyhában lehet nagy segítségünkre, a kertben is számtalan jótékony hatását ismerhetjük meg használatának. Válaszd a boltban a drága növényápolók és rovarírtók helyett a szódabikarbónát, csak arra figyelj, hogy ne nátrium-KARBONÁTOT, azaz a mosószódát emeld le a polcról, hiszen ez nem segíteni fog, hanem épp ellenkezőleg, elpusztítja a növényeket a lúgos összetétele miatt. Tehát ami a kert csoda fegyvere az a nátrium-HIDROKARBONÁT, azaz a közismert nevén a szódabikarbóna.

hirdetes

Szódabikarbóna jótékony hatása a kertben


A szódabikarbóna több megbetegedés ellen védi a növényeket, mint például a lisztharmattól és a szürkerothadás ellen is., mivel természetes gombaölő, ezért az ilyen típusú megbetegedések megelőzésére is nyugodtan alkalmazhatjuk. A gombás betegségek nagyon gyorsan szaporodnak a számukra megfelelő környezetben és ráadásul más növényekre is átterjednek, ezért a szaporodásukat minél előbb meg kell akadályozni.

hirdetes

Így használd a szódabikarbónát a kertben


Fél liter vízhez a fertőzés súlyosságától függően, adjunk 2-5 evőkanál szódabikarbónát és töltsük bele a keveréket egy szórófejes flakonba. Naponta többször permetezzük meg vele a növény beteg részeit, és ezt addig alkalmazzuk, amíg a fertőzés meg nem szűnik. Persze érdemes elkülöníteni a beteg növényt az egészségesektől, ezzel is megelőzve a továbbterjedést. A növény azon részeit, amik már erősen fertőzöttek, ajánlott még a kezelés előtt eltávolítani.

Lapozz tovább, ha kíváncsi vagy mire jó még a szódabikarbóna a kertben!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2024-01-18

Mikor kezdjük el a gyümölcsfák lemosó permetezését?

A gyümölcsfák lemosó permetezése a tél végén egy fontos feladat, ezért összegyűjtöttük nektek, mik a lépései ennek a tél végi tevékenységnek!

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2024-01-03

Ennek az 5 népszerű növénynek a magját már januárban el kell vetned

Vannak növények, melyeknek magjait már most el kell vetni, hogy később élvezni tudjuk a virágot, vagy termést. Januárban ültetendő virágokat mutatunk.

2024-01-02

Agrárminisztérium: újra igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás, ezek a feltételek

A szőlősgazdáknak 2024. január 4-től ismét lehetőségük nyílik a támogatási kérelmek benyújtására a szőlő szerkezetátalakítási támogatás keretében.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

explóziós mechanizmus

növények spóráinak, virágporának (pollen), magvainak a kiszóródása, ill. elterjesztése.... Tovább

kincstárjegy

olyan értékpapír, amelyet az állami költségvetés bocsát ki rövid v. középlejáratú... Tovább

Tovább a lexikonra
Kertészet Növényvédelem permetezés Talajművelés