Mikor lehet kivinni a szobanövényeket? A szobanövények kiültetése tavasszal- ezekre figyelj

Hamarosan kivihetjük a szobanövényeket- mikor és hogyan érdemes?

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Jön a tavasz, és remélhetőleg a meleg napok is, így itt az ideje törni a fejünket a kiültetési stratégián. Van egy két dolog, amire figyelni kell a kivitel kapcsán, és nem feltétlenül csak az, hogy biztosan elmúlik-e a fagy. A kiültetés eredményeként minden évben szobanövények ezrei pusztulnak el a túl sok napfénytől. Mire kell figyelned, hogy veled ez véletlenül se forduljon elő? Mutatjuk a kiültetés szabályait!

Szobanövények kiültetése tavasszal

Mire figyelj a szobanövények kiültetésénél?

Ha egy szobanövényt egy viszonylag sötét otthonból nagyon ragyogó napsütésbe viszünk, az súlyos levélégést okoz. A fényes nap kifehéríti a levél klorofillt, és a levelek túlmelegedését okozza. Egy óra intenzív fény olyan levélkárosodást okozhat, amely után hónapokig tart, amíg a növény felépül, és új leveleket növeszt. Ezt te sem szeretnéd? 

Kiültetéskor tedd árnyékba a szobanövényeket!

A szobanövények kihelyezésének legjobb módja, ha kivisszük őket a szabadba, és egy nagy fa vagy bokor árnyékába helyezzük őket. A legtöbb esetben egész nyáron árnyékban maradhatnak, és nagyon szépen éldegélnek. A napfényt kedvelő növényeket fokozatosan világosabb fénybe lehet vinni. De még egyszer: a kulcs a fokozatosság. Ne feledd, hogy a legintenzívebb nyári fényviszonyok délelőtt 10 és 15 óra között vannak. Korlátozd a szobanövények napközbeni megvilágítását, hogy jobban alkalmazkodjanak a szabadba.

A verandák és teraszok tökéletes helyek lehetnek a szobanövények számára

A tavaszi, nyári hónapokban szobanövényeket helyezzük el a verandákon és a teraszokon, ezek nemcsak tökéletes körülményeket adnak, hanem csodaszép lesz az összhatás is. Ezek a területek általában erős fényt biztosítanak, de ügyelj arra, hogy a növényeket ne tegye ki közvetlen napfénynek. A növényeknek idő kell, még alkalmazkodnak a körülményekhez: ahogy a növények alkalmazkodnak egy új helyhez, leveleik sárgává vagy világoszölddé válhatnak. . Amint alkalmazkodnak új otthonukhoz, a levelek normál sötét-középzöld színükre térnek vissza, és visszatérnek normál állapotba. Miután a szobanövényeknek volt idejük hozzászokni az erős fényhez a megfelelő táplálékról, trágyázásról is gondoskodni kell. Minden esetben tartsd be az ajánlott mennyiséget! 

Locsolási útmutató a szobanövények kiültetéséhez

Ilyenkor több vízre lehet, szükség- ezért figyelj oda az igényekre, és öntözd olyan gyakran, amilyen gyakran csak szükségét látod! A legtöbb cserepes növény akkor működik a legjobban, ha a talajt hagyjuk meglehetősen kiszáradni öntözés előtt. Ha vízre van szükség, annyit adjuk hozzá, amíg a víz ki nem folyik a tartály alján lévő lefolyónyíláson. Forró nyári napokon néhány naponta kell öntözni a növényeket. Ne feledd, hogy a beltéri növények növekedésének legfontosabb tényezője a megfelelő fény, a műtrágya és a csökkentett mennyiségű víz.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-24

Ültess májusban lila brokkolit, ami a zöldségeskerted királynője lesz

Ültess májusban lila brokkolit, ami a kerted királynője lesz, hiszen számos előnnyel rendelkezik, mutatjuk a legfontosabb infókat a lila brokkoliról, gyere!

2024-04-24

Ültess sarkantyúkát a zöldséges kertedbe és csoda történik

Ültess sarkantyúkát a veteményes kertedbe és valóban csoda fog történni, hiszen számos előnye van ennek a szuper kis növénynek, mutatjuk mik ezek pontosan!

2024-04-22

Magvetés gond nélkül: fedezd fel a titkos trükköt a tökéletes magvetéshez

Vessünk magot egyszerűbben, mint valaha! Mutatom a magvetés egyik könnyítését, a földkocka készítő csodás lehetőségét, használd te is bátran, segítek tippekkel!

2024-04-24

Ettől lesz garantáltan sikeres a magról történő növénytermesztés

Tippek a sikeres magról történő növénytermesztéshez: levegő, víz, fény. Fedezd fel a levegő, víz és fény fontosságát a magról történő növénytermesztéshez.

2024-04-09

Egy növény, amibe azonnal beleszeretsz: A hibiszkusz szaporítása dugványozással

A hibiszkusz egy csodás virág, melynek szaporítása dugványozással nagyon egyszerű. Jöjjön a hibiszkusz szaporítása dugványozással lépésről lépésre, kövesd!

2024-04-09

Ezeket a szobanövényeidet kell most kivinned

Itt a tavasz, a jó idő, az idő, amikor a természet is életre kell. Itt az ideje, hogy szobanövényeidet is kividd a napsütésre. Ezeket a szobanövényeket vidd ki!

2024-04-16

Csodaszép, egyszerűen gondozható: Így ültess margarétát!

A margaréta nem elég, hogy csodaszép, sokak legnagyobb kedvenc virága, számos néphiedelem kapcsolódik hozzá, gyógyhatása van. Nézd milyen egyszerű az ültetése!

2024-04-22

Miért sárgul az aloe vera? Íme a leggyakoribb okok

Miért sárgul az aloe vera? Mutatunk néhány lehetséges okot, valamint javasolt megoldás, amely segíthet helyreállítani a növény egészségét egy szempillantás alatt!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

haszonnövények

azok a növények, amelyek az ember számára (élelmezési, ip., esztétikai v. egyéb) értéket... Tovább

szájterpesztő

az állatok szájának kinyitása és hosszabb időn át való nyitva tartására szolgáló... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Kertészet kertfenntartás virág virágtermesztés