Mikor lehet kivinni a szobanövényeket? A szobanövények kiültetése tavasszal- ezekre figyelj

hirdetes

Hamarosan kivihetjük a szobanövényeket- mikor és hogyan érdemes?

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Jön a tavasz, és remélhetőleg a meleg napok is, így itt az ideje törni a fejünket a kiültetési stratégián. Van egy két dolog, amire figyelni kell a kivitel kapcsán, és nem feltétlenül csak az, hogy biztosan elmúlik-e a fagy. A kiültetés eredményeként minden évben szobanövények ezrei pusztulnak el a túl sok napfénytől. Mire kell figyelned, hogy veled ez véletlenül se forduljon elő? Mutatjuk a kiültetés szabályait!

Szobanövények kiültetése tavasszal

Mire figyelj a szobanövények kiültetésénél?

Ha egy szobanövényt egy viszonylag sötét otthonból nagyon ragyogó napsütésbe viszünk, az súlyos levélégést okoz. A fényes nap kifehéríti a levél klorofillt, és a levelek túlmelegedését okozza. Egy óra intenzív fény olyan levélkárosodást okozhat, amely után hónapokig tart, amíg a növény felépül, és új leveleket növeszt. Ezt te sem szeretnéd? 

Kiültetéskor tedd árnyékba a szobanövényeket!

A szobanövények kihelyezésének legjobb módja, ha kivisszük őket a szabadba, és egy nagy fa vagy bokor árnyékába helyezzük őket. A legtöbb esetben egész nyáron árnyékban maradhatnak, és nagyon szépen éldegélnek. A napfényt kedvelő növényeket fokozatosan világosabb fénybe lehet vinni. De még egyszer: a kulcs a fokozatosság. Ne feledd, hogy a legintenzívebb nyári fényviszonyok délelőtt 10 és 15 óra között vannak. Korlátozd a szobanövények napközbeni megvilágítását, hogy jobban alkalmazkodjanak a szabadba.

hirdetes

A verandák és teraszok tökéletes helyek lehetnek a szobanövények számára

A tavaszi, nyári hónapokban szobanövényeket helyezzük el a verandákon és a teraszokon, ezek nemcsak tökéletes körülményeket adnak, hanem csodaszép lesz az összhatás is. Ezek a területek általában erős fényt biztosítanak, de ügyelj arra, hogy a növényeket ne tegye ki közvetlen napfénynek. A növényeknek idő kell, még alkalmazkodnak a körülményekhez: ahogy a növények alkalmazkodnak egy új helyhez, leveleik sárgává vagy világoszölddé válhatnak. . Amint alkalmazkodnak új otthonukhoz, a levelek normál sötét-középzöld színükre térnek vissza, és visszatérnek normál állapotba. Miután a szobanövényeknek volt idejük hozzászokni az erős fényhez a megfelelő táplálékról, trágyázásról is gondoskodni kell. Minden esetben tartsd be az ajánlott mennyiséget! 

hirdetes

Locsolási útmutató a szobanövények kiültetéséhez

Ilyenkor több vízre lehet, szükség- ezért figyelj oda az igényekre, és öntözd olyan gyakran, amilyen gyakran csak szükségét látod! A legtöbb cserepes növény akkor működik a legjobban, ha a talajt hagyjuk meglehetősen kiszáradni öntözés előtt. Ha vízre van szükség, annyit adjuk hozzá, amíg a víz ki nem folyik a tartály alján lévő lefolyónyíláson. Forró nyári napokon néhány naponta kell öntözni a növényeket. Ne feledd, hogy a beltéri növények növekedésének legfontosabb tényezője a megfelelő fény, a műtrágya és a csökkentett mennyiségű víz.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-05-27

Ismerd meg a kerti Holdviolát – Nem csak a neve miatt olyan különleges

A holdviola (Lunaria annua), más néven ezüstvirág vagy pénzvirág, egy varázslatos növény, amely különleges és megkapó szépséggel bír. Ismerd meg közelebbről!

2023-05-27

Dzsungel a nappalidban – így gondozzunk aszparáguszt

Az aszparágusz (Asparagus setaceus) leveleinek és finomágú hajtásainak köszönhetően tökéletes díszítőelem lehet otthonodban, ha dzsungel hangulatot teremtenél.

2023-05-27

A szagosbükköny (Japanese Sweet Pea) virágok varázsa és gondozása

A szagosbükköny (Lathyrus odoratus), más néven Japanese Sweet Pea, lenyűgöző virág, amely színpompájával és kellemes illatával elvarázsolja kerted hangulatát

2023-05-26

Ezek a legjobb évelő növények agyagos talajú kertekbe

Az agyagos talaj nem mindig egyszerű dolog a kertészkedésben, de nincs semmi sem veszve, ha a kertedben ilyen talaj van: ezek a virágok kifejezetten kedvelik!

2023-05-26

5 trópusi virág, ami cserépben teraszon, gangon is termeszthető

Számos trópusi virág van, amelyek cserépben is jól fejlődnek: Íme öt gyönyörű trópusi virág, amelyeket Magyarországon is termeszthetsz cserépben a teraszon.

2023-05-23

Ezt az 5 csodaszép nyári virágot júniusban is elöltetheted

Virágot szeretnél ültetni még a nyárra? Milyen virágokat ültess júniusban? Mutatjuk a legszebb júniusi virágokat, amik kerted valóságos ékei lehetnek!

2023-05-25

Az eper pozitív hatásai - Mire figyelj az epervásárlásnál

Ebben a cikkben felfedezzük az eper pozitív hatásait, és megosztunk néhány hasznos tippet az epervásárláshoz, hogy a legjobb minőségű epreket választhasd.

2023-05-27

5 tipp, amitől kevesebb gaz nő a fű között

Néhány egyszerű tipp segítségével csökkentheted a gazok számát a gyepen. Íme 5 tipp, amit követve kevesebb gaz nő a fű között, és szebb lesz a kerted.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

aciditás (savasság)

oldatok savas kémhatasának —>hidrogénion-koncentrációval kifejezhető mértéke.... Tovább

Rovarölo Confidor 200 OD

Rovarölő permetezőszer burgonyában burgonyabogár, levéltetvek, őszibarackban levéltetvek,... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Kertészet kertfenntartás virág virágtermesztés