Mikor lehet kivinni a szobanövényeket? A szobanövények kiültetése tavasszal- ezekre figyelj

Hamarosan kivihetjük a szobanövényeket- mikor és hogyan érdemes?

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Jön a tavasz, és remélhetőleg a meleg napok is, így itt az ideje törni a fejünket a kiültetési stratégián. Van egy két dolog, amire figyelni kell a kivitel kapcsán, és nem feltétlenül csak az, hogy biztosan elmúlik-e a fagy. A kiültetés eredményeként minden évben szobanövények ezrei pusztulnak el a túl sok napfénytől. Mire kell figyelned, hogy veled ez véletlenül se forduljon elő? Mutatjuk a kiültetés szabályait!

Szobanövények kiültetése tavasszal

Mire figyelj a szobanövények kiültetésénél?

Ha egy szobanövényt egy viszonylag sötét otthonból nagyon ragyogó napsütésbe viszünk, az súlyos levélégést okoz. A fényes nap kifehéríti a levél klorofillt, és a levelek túlmelegedését okozza. Egy óra intenzív fény olyan levélkárosodást okozhat, amely után hónapokig tart, amíg a növény felépül, és új leveleket növeszt. Ezt te sem szeretnéd? 

Kiültetéskor tedd árnyékba a szobanövényeket!

A szobanövények kihelyezésének legjobb módja, ha kivisszük őket a szabadba, és egy nagy fa vagy bokor árnyékába helyezzük őket. A legtöbb esetben egész nyáron árnyékban maradhatnak, és nagyon szépen éldegélnek. A napfényt kedvelő növényeket fokozatosan világosabb fénybe lehet vinni. De még egyszer: a kulcs a fokozatosság. Ne feledd, hogy a legintenzívebb nyári fényviszonyok délelőtt 10 és 15 óra között vannak. Korlátozd a szobanövények napközbeni megvilágítását, hogy jobban alkalmazkodjanak a szabadba.

A verandák és teraszok tökéletes helyek lehetnek a szobanövények számára

A tavaszi, nyári hónapokban szobanövényeket helyezzük el a verandákon és a teraszokon, ezek nemcsak tökéletes körülményeket adnak, hanem csodaszép lesz az összhatás is. Ezek a területek általában erős fényt biztosítanak, de ügyelj arra, hogy a növényeket ne tegye ki közvetlen napfénynek. A növényeknek idő kell, még alkalmazkodnak a körülményekhez: ahogy a növények alkalmazkodnak egy új helyhez, leveleik sárgává vagy világoszölddé válhatnak. . Amint alkalmazkodnak új otthonukhoz, a levelek normál sötét-középzöld színükre térnek vissza, és visszatérnek normál állapotba. Miután a szobanövényeknek volt idejük hozzászokni az erős fényhez a megfelelő táplálékról, trágyázásról is gondoskodni kell. Minden esetben tartsd be az ajánlott mennyiséget! 

Locsolási útmutató a szobanövények kiültetéséhez

Ilyenkor több vízre lehet, szükség- ezért figyelj oda az igényekre, és öntözd olyan gyakran, amilyen gyakran csak szükségét látod! A legtöbb cserepes növény akkor működik a legjobban, ha a talajt hagyjuk meglehetősen kiszáradni öntözés előtt. Ha vízre van szükség, annyit adjuk hozzá, amíg a víz ki nem folyik a tartály alján lévő lefolyónyíláson. Forró nyári napokon néhány naponta kell öntözni a növényeket. Ne feledd, hogy a beltéri növények növekedésének legfontosabb tényezője a megfelelő fény, a műtrágya és a csökkentett mennyiségű víz.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-06-11

Ezek a muskátli leggyakoribb betegségei, így kerüld el őket

Ismerd meg a muskátlik leggyakoribb betegségeit és tanuld meg, hogyan védekezhetsz ellenük! Ezzel a tudással muskátlijaid egészségesek és gyönyörűek maradnak!

2024-06-29

3 egyszerű tipp a körömvirág felhasználásához - Egészséges és kreatív megoldások

A körömvirág nemcsak kertjeinket szépítheti csodaszép sárgás-narancssárgás szirmaival, hanem rendkívül egészséges és sokoldalúan felhasználható növény is.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

2007. évi XVI. törvény

egyes agrár tárgyú törvények módosításáról   Az állattenyésztésrõl... Tovább

elektromos kerítés (villanykarám, villanypásztor)

fémhuzalból készült kerítés, amelyben áram kering. Az elektromos kerítést érintő... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Kertészet kertfenntartás virág virágtermesztés