Te is készíthetsz otthon szivárvány színű rózsákat: íme az egyszerű trükk a szivárvány színű rózsákhoz

hirdetes

Te is készíthetsz otthon szivárvány színű rózsákat: íme az egyszerű trükk hozzá

VN, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

így készíthetsz otthon szivárvány színű rózsákat

A szivárványszínű rózsák elkészítése házilag

Ehhez a projekthez a következőkre lesz szükséged:
•    egy éles kés vagy más penge
•    kémcsövek vagy más, üvegből készült, vékony tárolók (amikbe beleállíthatod a rózsákat)
•    zárható műanyag tasakok (nem kötelező)
•    befőttesgumik (nem kötelező)
•    néhány szál fehér rózsa
•    ételszínezék
•    szűrt, tiszta víz

Ha mindent összegyűjtöttél, akkor íme maga a színes rózsák készítésének a folyamata lépésről lépésre:

1. Válassz rózsákat a színezéshez

Először is válassz néhány szép szál fehér rózsát, amiknek éppen most kezd nyílni a bimbója. Ha a bimbó túl szűk, akkor lehet, hogy sosem fog kinyílni, ha pedig már teljesen kinyílt, akkor nem biztos, hogy lesz elegendő ideje magába szívni a festékanyagot, mielőtt elhervadna.

2. Vágd rövidebbre a szárakat

Minden rózsaszálnak vágd rövidebbre a szárát, hogy egy friss „sebben” végződjenek. Ha a rózsaszálak hosszúak, akkor vágd vissza őket 20-30 cm-esre, hogy a festékanyagnak ne kelljen túl hosszú utat megtennie a szirmokig.

3. Öntsd ki az ételszínezéket

A festékanyagokat víz és ételszínezék összekeverésével készítheted el. Használj nagy mennyiségű (10-12 csepp) színezéket, hogy látszódjanak a szirmokban.

hirdetes
A teljes szivárványskála érdekében használj kék, zöld és citromsárga színeket. Ezek látványosan összekeverednek majd, miközben felszívódnak a szétválasztott szárrészekben, és így kölcsönöznek majd szivárványos megjelenést a rózsának.
Minden szín külön tárolóba kerüljön.

4. Vágd be és nyisd szét a szárakat

Ahhoz, hogy a rózsaszálak egyszerre több színt is magukba tudjanak szívni, a száraikat több kisebb ágra kell szétosztanod, hogy egyszerre márthasd őket egy-egy külön festékbe. Vágd be 7,5 centire a szárat az alulsó végétől és nyisd (ne tépd) óvatosan ketté azt ebben a hosszúságban. Összesen legfeljebb 3 vagy 4 ilyen gyökeret válassz szét, különben a rózsák túl gyengék lesznek, és nem élik túl a színezést.

5. Helyezd a rózsákat a festékekbe

A szétválasztott szárak minden „ága” egy-egy külön színbe kell, hogy kerüljön. Óvatosan húzd szét ezeket a szétnyitott részeket, hogy ne törd vagy szakítsd le őket a rózsáról, majd dugd őket az egymás mellé helyezett festékes tárolókba.

Igyekezz ne sokáig várni a szétvágás és a festékbe helyezés között, mert a rózsák sérült (szétvágott) szárai hamar kiszáradhatnak.
Ha a kémcsövek nem állnak meg maguktól, néhány befőttes gumival összeerősítheted azokat, majd behelyezheted őket egy nagyobb tárolóba.

hirdetes
Egy másik opció kémcsövek helyett zárható műanyag tasakokat használni, amiket aztán szintén összegumizhatsz és beállíthatsz egy nagyobb vázába.

6. Tedd a rózsákat napfénytől védett helyre

A rózsáknak ez után néhány napra lesz szükségük, hogy magukba szívják a festékes vizet. Ez idő alatt ne kerüljenek közvetlen napfénybe, mert ez felesleges stresszt okoz majd számukra.

7. Ne hagyd kiszáradni a rózsákat

Kezdődhet a türelmes várakozás. Meglehet, hogy a szirmok már egy-két órán belül is elkezdenek elszíneződni, de ha napokig, vagy akár egy hétig is így hagyod őket, akkor sokkal látványosabb eredményeket érhetsz el.

Ne felejtsd el újra és újra feltölteni alattuk a színes vizet, hogy bőven legyen mit felszívniuk, és persze, hogy ne száradjanak ki – ezek ugyan úgy élő rózsák, mint bármelyik másik, amit vázába helyezel.

8. Vágd le a szétnyitott szárrészeket

Miután elérted a kívánt hatást, vedd ki a rózsákat a vízből és vágd le a szétnyitott szárrészeket. Ez után helyezd őket friss (de már nem színes), szobahőmérsékletű ízbe, és élvezd a látványukat, míg el nem hervadnak!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-29

Hogyan lehet megszabadulni a lisztbogaraktól – 4 szakértő által jóváhagyott módszer ezeknek a növényi kártevőknek az írtására

A lisztesbogár a szobanövények gyakori támadója – íme, hogyan lehet gyorsan és vegyszerek nélkül megküzdeni velük és eltávolítani kedvenc növényeinkről!

2023-03-30

Mikor van szüksége egy hortenziának több tápanyagra? Hogyan és mikor kell tápozni?

Adj tápot ezeknek a gyönyörű hortenzia növényeidnek, amikor szükségük van rá, és jutalmul egy életerős, dús és ragyogó hortenzia bokrot kapsz majd ajándékul.

2023-03-30

7 különleges mezei virág, ami tökéletesen mutat a kertedben is

Mindig elvarázsol a pipacsos mező látványa? Akkor ezeket a csodaszép vadvirágokat imádni fogod, amiknek különleges formái, színei feldobják majd a kertedet!

2023-03-29

8 évelő gyümölcs és zöldség, amelyet csak egyszer kell elültetni

Több zöldség, illetve gyümölcs is évelő, ami azt jelenti, hogy csak egyszer kell elülteni, és évről évre terem. Mely gyümölcsök és zöldségek évelőek? Mutatunk..

2023-03-29

Mikor trágyázzuk meg a rózsát – szakértőink elmondják, hogyan lehet nagyobb, gyönyörű virágzást elérni

Ha pontosan tudjuk, mikor kell plusz tápanyaggal ellátni a rózsát, és a munkát a megfelelő időben végezzük el, akkor biztosan meg fogjuk aratni a jutalmunkat

2023-03-29

Ez a 6 legszebb húsvéti virág- nem is gondolnád, milyen különleges jelentéssel bírnak

Nem is gondolnád, hogy mennyi tavaszi virág kapcsolódik hagyományosan a húsvéti szezonhoz- itt vannak a legszebb húsvéti virágok és a mögöttük rejlő jelentés.

2023-03-29

9 tipp a társas zöldségek ültetéséhez a még több termés érdekében

A kísérőültetés egy természetes és organikus kertészeti technika, amely segít elűzni a kártevőket és még egészségesebb és több növényeket termeszteni a kertedben!

2023-03-30

Grill fűszernövénykert – melyek a legjobb fűszernövények a pácokhoz?

Lássuk, mely fűszernövények a legjobbak grillezéshez! Olcsó és praktikus megoldás ez a grillezés szerelmeseinek! Akár teraszon, erkélyen is kialakíthatod!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

nyerges ló

a —>nyereg alatt használt ló (hátasló) elnevezése. A kocsi elé fogott lovak közül a... Tovább

korai tenyésztésbevétel

az állatok tenyésztésbe állítása a tenyészérettség előtt. Túlzásba vitele káros, mert... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág