Színes őszi virágok: ezeket a virágok ősszel is színessé varázsolják a kerted- ősszel ültethető virágok

hirdetes

Őszi virágok: ezeket a virágok ősszel is színessé varázsolják a kerted

VN, NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egy fényes és színes nyár után sem kell búslakodnunk, ugyanis kertünket telis-tele pakolhatjuk ősszel is csodaszép nagyon színes növényekkel. Mutatunk olyan színes virágokat, amik egy igaz színes tündérmesésé varázsolják a kerteteket még az őszi napokon is. Legyen neked a legszebb és legszínesebb kerted ősszel is!

Legszebb színes őszi virágok

Virágok ültetése ősszel?

Szeptember tulajdonképpen remek alkalom az ültetésre; a talaj még meleg, és elegendő esőnek kell lennie, hogy mindent beágyazódjon. Ahhoz, hogy a kertben megőrizzük a csodálatos, dús nyári színt, olyan őszi virágzó növények keverékét választanánk, mint a napfényt kedvelő kínai plumbago, ami egy csodálatos cserje kobaltkék virágokkal. Ezeket keverheted narancssárga Helenium autumnale 'Salsa'-val, hogy megmaradjon a nyár hangulata. De mutatjuk még ezen kívül is a legjobb őszi virágzó növényeket. Akár kezdő, akár tapasztalt kertész vagy, ezek az őszi növények segítenek a zöldterületek felvirágoztatásában. Néhány szívós kis növény és cserje ugyanis túléli a változó időjárást, bírja a hideget és a szelet, garantáltan felvidítja majd a borongós őszi napokat. Mutatjuk is a legszebb, legszínesebb őszi virágokat!

hirdetes

Az egyik legsezbb őszi virág: Sáfrány

A zordabb őszi időjárás kikényszeríti a sáfrányt a talajon keresztül, így tökéletes szívós növény a hidegebb időjáráshoz. Az ikonikus, csésze alakú virágok remekül mutatnak cserepekben és szegélyekben, de ültessük fák és cserjék alá, ahol megvédhetjük őket a heves esőtől.

Az egyik legsezbb őszi virág: Árvácska

Egész évben remek kertészeti alapanyag, az árvácska egyes fajtái leállítják a virágzást, amikor az idő igazán hidegre fordul. Ebben az esetben válasszkülönleges, télen virágzó árvácskákat, amelyek egészen késő tavaszig kitartanak, hogy felvillanjanak a színek a kertben.

Az egyik legsezbb őszi virág: Ciklámen

hirdetes

A növényvilág kedvelt hőse, a ciklámen ősztől tavaszig virágozható. Virágai piros, rózsaszín és fehér árnyalatúak, és fantasztikusan néznek ki cserépben vagy fák alá ültetve. 

Az egyik legsezbb őszi virág: Téli akonit

A boglárához hasonló megjelenésű téli akonit szép sárga virággal rendelkezik, és a legjobban alkalmas lombhullató fák és cserjék alatti termesztésre. A téli akonit kedveli a gazdag, nedves talajt a kert árnyékos részein.

Az egyik legsezbb őszi virág: Hanga

A szívós hanga gyakran megtalálható a lápokon, mivel sokoldalú növény, amely képes ellenállni a zord időjárásnak. A hanga élénk rózsaszín, fehér és lila szirmai azt jelentik, hogy ragyogó növény az alacsony növekedésű textúrákhoz, és cserépben is jól mutat.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

légkör (atmoszféra)

a Földet gömbhéjszerűen körülvevő, több ezer kilométer vastag, fölfelé ritkuló... Tovább

hemofiluszok okozta betegségek

e baktériumok okozta betegségeknek főként sertésben és tyúkban van jelentőségük. 1.... Tovább

Tovább a lexikonra
kert virág