Színes őszi virágok: ezeket a virágok ősszel is színessé varázsolják a kerted- ősszel ültethető virágok

hirdetes

Őszi virágok: ezeket a virágok ősszel is színessé varázsolják a kerted

VN

Egy fényes és színes nyár után sem kell búslakodnunk, ugyanis kertünket telis-tele pakolhatjuk ősszel is csodaszép nagyon színes növényekkel. Mutatunk olyan színes virágokat, amik egy igaz színes tündérmesésé varázsolják a kerteteket még az őszi napokon is. Legyen neked a legszebb és legszínesebb kerted ősszel is!

Legszebb színes őszi virágok

Virágok ültetése ősszel?

Szeptember tulajdonképpen remek alkalom az ültetésre; a talaj még meleg, és elegendő esőnek kell lennie, hogy mindent beágyazódjon. Ahhoz, hogy a kertben megőrizzük a csodálatos, dús nyári színt, olyan őszi virágzó növények keverékét választanánk, mint a napfényt kedvelő kínai plumbago, ami egy csodálatos cserje kobaltkék virágokkal. Ezeket keverheted narancssárga Helenium autumnale 'Salsa'-val, hogy megmaradjon a nyár hangulata. De mutatjuk még ezen kívül is a legjobb őszi virágzó növényeket. Akár kezdő, akár tapasztalt kertész vagy, ezek az őszi növények segítenek a zöldterületek felvirágoztatásában. Néhány szívós kis növény és cserje ugyanis túléli a változó időjárást, bírja a hideget és a szelet, garantáltan felvidítja majd a borongós őszi napokat. Mutatjuk is a legszebb, legszínesebb őszi virágokat!

hirdetes

Az egyik legsezbb őszi virág: Sáfrány

A zordabb őszi időjárás kikényszeríti a sáfrányt a talajon keresztül, így tökéletes szívós növény a hidegebb időjáráshoz. Az ikonikus, csésze alakú virágok remekül mutatnak cserepekben és szegélyekben, de ültessük fák és cserjék alá, ahol megvédhetjük őket a heves esőtől.

Az egyik legsezbb őszi virág: Árvácska

Egész évben remek kertészeti alapanyag, az árvácska egyes fajtái leállítják a virágzást, amikor az idő igazán hidegre fordul. Ebben az esetben válasszkülönleges, télen virágzó árvácskákat, amelyek egészen késő tavaszig kitartanak, hogy felvillanjanak a színek a kertben.

Az egyik legsezbb őszi virág: Ciklámen

hirdetes

A növényvilág kedvelt hőse, a ciklámen ősztől tavaszig virágozható. Virágai piros, rózsaszín és fehér árnyalatúak, és fantasztikusan néznek ki cserépben vagy fák alá ültetve. 

Az egyik legsezbb őszi virág: Téli akonit

A boglárához hasonló megjelenésű téli akonit szép sárga virággal rendelkezik, és a legjobban alkalmas lombhullató fák és cserjék alatti termesztésre. A téli akonit kedveli a gazdag, nedves talajt a kert árnyékos részein.

Az egyik legsezbb őszi virág: Hanga

A szívós hanga gyakran megtalálható a lápokon, mivel sokoldalú növény, amely képes ellenállni a zord időjárásnak. A hanga élénk rózsaszín, fehér és lila szirmai azt jelentik, hogy ragyogó növény az alacsony növekedésű textúrákhoz, és cserépben is jól mutat.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-12-06

Hogyan vedd rá a karácsonyi kaktuszodat, hogy virágozzon? Íme a 3 titok!

A megfelelő feltételek mellett a karácsonyi kaktusz az ünnepek után újra virágozhat. Íme a titok, hogy mit kell tenned, a februári ismételt virágzáshoz.

2022-12-05

Amarillisz: az egyik legszebb hagyományos karácsonyi virág

A karácsonyi virágok csodálatosan kiegészítik a dekorációt, természetes téli szépséget hozva. Mutatjuk a legszebb karácsonyi virág, az Amarillisz gondozását.

2022-11-25

Rhipsalis fagyöngy kaktusz: Fagyöngy kaktusz termesztése

Kinek kellene egyszerű fagyöngy, amikor létezik ennél sokkal menőbb, sokkal extrább változatban is? Mutatunk mindent a fagyöngy kaktuszokkal kapcsolatban!

2022-11-03

Így őrizd meg a mikulásvirágok szépségét egész évben

Te tudtad, hogy mikulásvirágaidat életben tarthatod és virágozhatod egész évben is? Most le is rántjuk a leplet a titokról, hogy hogyan gondozd a mikulásvirágot.

2022-12-06

5 bevált módszer az orchidea életben tartásárához, virágoztatásához

Az orchideák nagyon csodás növények, amik csodássá varázsolhatják a lakásodat, csak néhány apróságra kell majd odafigyelned. Mutatjuk is az orchidea trükkjeit!

2022-11-07

A fagyöngy gondozása: hogyan neveljünk fagyöngyöt?

A téli ünnepek nem lennének ugyanolyanok a fagyöngy nélkül, maga a növény örökzöld, számos áttetsző fehér bogyóval, amit te is tudsz otthonodban nevelni!

2022-11-24

Ugye nem felejtetted el? – zárd el a kerti csapot, jönnek a fagyok!

Lehet sokan kapnak most a fejükhöz: tényleg, a csap! Bizony, nem szabad elfelejteni elzárni a fagyok előtt, nagy károkat okozhat, ha úgy hagyjuk. Mutatjuk, hogyan tedd ezt!

2022-11-23

Ezeket a kerti teendőket végezd el decemberben

Kerti feladatokból még decemberben sincsen hiány, hiszen, nem ez a leghidegebb és fagyosabb téli hónapunk, a cikkből kiderül, miket lehet még elvégezni idén!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Vásárosnaményi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Típus: államigazgatási szerv; Altípus: központi közigazgatási szervek helyi... Tovább

.../2006. (...) FVM rendelet

a növényvédõ szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezésérõl,... Tovább

Tovább a lexikonra
kert virág