A szilva jótékony hatásai

hirdetes

Régen minden kertben ott volt – A csodálatos szilvafa

Bohács Ádám - Kertépítő technikus, AN
Ezért kellene nektek is több szilvát fogyasztani

Modern módszerek a szilva felhasználására

A feldolgozott, boltban kapható cukrok megjelenésével az embere új lehetőségeket kaptak gyümölcseik házi tartósítására. Lássuk, hogy mi mindent készíthetsz szilváidból a „modernebb” módszerekkel.

Készíts szilvalekvárt

A lekvárok hasonlóan készülnek, mint a fent említett gyümölcsvajak, annyi különbséggel, hogy plusz cukrot és más hozzávalókat is felhasználnak hozzá. Természetesen szilváidból is készíthetsz kiváló minőségű házi lekvárt.

Készíts darabos szilvalekvárt

A darabos szilvalekvár nem más, mint szilvaszeletekkel készült szilvalekvár. Ehhez elég csak félbe vágnod szilváidat, és csak addig főzni őket magas hőfokon, amíg a pektin nem aktiválódik, és sűrűsíti be a keveréket. Ez általában 15 perc forralás után történik meg. A darabos szilvalekvár elkészítésekor nem javasolt citromot használni, mert attól a szilvaszeletek hamarabb lebomlanak.

hirdetes

Készíts szilvazselét

A szilvazselé általában szilvaléből készül, tehát először ki kell facsarnod hozzá gyümölcseidet.

hirdetes

Főzz be szilvalevet

Ha már kifacsarod szilváid leveit a zselékészítéshez, néhány adagot érdemes befőzésre is félretenni. A megfelelően befőzött szilvalé akár egy évig is felhasználható marad, és rostokkal illetve antioxidánsokkal látja majd el szervezetedet!

Készíts szilvabefőttet

Apropó befőttek: természetesen szilvabefőttet is készíthetsz terményeidből. Nézz utána egy jó receptnek és kövesd szigorúan!

Fagyaszd le szilváidat

A befőzés hosszadalmas feladat, és sok odafigyelést igényel, de szerencsére a fagyasztóban is tartósíthatod érett szilváidat. Nincs más dolgod, mint fagyasztó tasakokba helyezni őket, és már mehetnek is a jégre, ahol egy évig maradnak felhasználhatók.

Készíts szilvapürét

Ha kimagozod szilváidat és bedobod őket egy konyhai mixerbe, akkor könnyedén készíthetsz magadnak egy adag friss szilvapürét. Ezt lefagyasztva tárolhatod, ha nem szeretnéd azonnal felhasználni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


fénygyapjú

a selyemre emlékeztető, élénk fényű, hosszú, durva (30—40 um vastagságú), jól... Tovább

országos előrejelzés

az —>előrejelzésnek az a formája, mely az ország nagyobb területeire (tájegységekre) v.... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcs