Top 5 szerencsehozó növény az új évre: ezek a legjobb szerencsehozó növények

5 szerencsehozó növény az újévre, ami pénzt hoz számodra

VN, NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Szeretnél szép növényeket csempészni az otthonodba, miközben nem csak az esztétikumot, komfortosságot emeled, hanem még egy kis jó szerencsére is szert tehetsz? Mutatunk 5 olyan növényt, ami szerencsét hozhat az újévre. Nyilvánvaló, hogy önmagában nincs olyan tudomány, amely alátámasztaná, hogy ezeknek az állítólagos szerencsés növényeknek vagyonnövelő erejük lenne, de ha hiszel az ilyesféle babonákban, lencsét is eszel, akkor szerezd be mindenféleképpen ezeket a szerencsehozó növényeket is!

5 legjobb szerencsehozó növény

#1. Szerencsehozó növény: Gumifa

Az Ázsiában – különösen Indiában, Malajziában és Jávában – őshonos guminövények lekerekített levelei vannak, amelyekről ismert, hogy a bőséget, a boldogságot és a gazdagságot szimbolizálják. A guminövényekről azt mondják, hogy eltávolítják a méreganyagokat és a negatív energiát a levegőből. Mi kell neki, hogy sok pénzt és szerencsét termeljen? Világos, közvetett napfény, jól vízelvezető talaj, és hetente-kéthetente jó öntözés.

#2. Szerencsehozó növény: Kígyó növény

Ha feledékeny növénymama vagy, akkor imádni fogod a kígyónövényt – más néven Sansevieria –, mert nagyon könnyű ápolni. A teljes napfénytől a gyenge fényig a kígyónövények szinte bárhol virágoznak, ráadásul csak három-négy hetente kell öntözni a kígyónövényt. Ez egy csodálatos növény, mivel éjszaka felszívja a méreganyagokat a levegőből, és oxigént szabadít fel, jó egészséget és pozitív energiát biztosítva a terében élőknek.

#3. Szerencsehozó növény: Jáde növény

A jáde növények apró, érme alakú leveleik miatt a pénzhez és a jó szerencséhez kapcsolódnak. A jáde növények pozsgás növények, amelyek dús leveleikben vizet tárolnak, így nem kell őket gyakran öntözni. Ezek a növények szeretik a közvetett, erős fényt, és azt, hogy a cserép jóval kiszáradjon a következő öntözés előtt.

#4. Szerencsehozó növény: Eukaliptusz

Terápiás tulajdonságai miatt az eukaliptusz illata az újrakezdéshez és a tisztításhoz kapcsolódik.  Profi tipp: Akassz fel néhány szárított eukaliptusz ágat a zuhany alá, hogy gyógyfürdői hangulatot alakíthass ki, és ezzel még jobb hangulatot teremts magadnak az újévben. Amint a fürdőszoba szép és párás lesz, az eukaliptusz felszabadítja mentás illatát. Mi imádjuk ezt a módszert, reméljük neked is tetszeni fog!

#5. Szerencsehozó növény: Szerencsehozó bambusz

Ééééés a végére hagytuk talán a legjobbat, amit mindenképpen be kell szerezned neked is az újévre! A Délkelet-Ázsiában és az afrikai trópusi esőerdőkben őshonos bambusz a szerencsét és a jólétet szimbolizálja a feng shuiban. Úgy tartják, hogy a növényhez kapcsolódó szerencsét az elrendezésben lévő szárak száma határozza meg. Például egy szár az egységet képviseli. Két szár jelképezi a szerelmet. Három szár a boldogságot, a gazdagságot és a hosszú életet jelenti. Hét szál pedig jó egészséget jelent.  A szerencsebambusz gondozása is egyszerű. Vízben vagy talajban is termeszthető – csak világos, közvetett fényre és meleg térre van szüksége a növekedéshez.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-18

Virágok, amelyek különösen jól bírják a nyári hőséget

Virágzó nyár: 5+1 virág, ami nem fél a hőségtől! Színes virágözön a nyárban? Válassz hőálló növényeket! Ismerd meg a legmegbízhatóbb virágokat a forró napokra!

2024-05-18

Füvesítés májusban: 5 tipp, hogy sikeres legyen

Füvesítés májusban: Ne add fel! 5 tipp a sikerhez! Májusban is gyönyörű gyepet varázsolhatsz kertedbe! Kövesd tippjeinket, és élvezd a zöldellő fű pompáját nyáron.

2024-05-17

Töltsd meg színekkel a kerted- kiváló növények júniusra!

Töltsd meg színekkel a kertedet! Cikkünk segít abban, hogy te is megtaláld a megfelelő növényeket kertedben, amiket még júniusban sem késő elültetned.

2024-05-16

Itt a spárgaszezon: Ezek a LEGFINOMABB spárgás ételek

Annyira vártuk és végre eljött: itt a spárgaszezon és vele együtt érkeznek az isteni spárgás ételek is, nekünk ezek a kedvenceink, készíts te is spárgás ételt!

2024-05-21

Paradicsomültetés: nagyapám fegyvere a bőséges terméshez

Még nagyapám tanította ezeket a csodás tippeket a paradicsomtermesztéshez és pedig megosztom veletek, hogy nektek is bőséges és zamatos legyen idén a paradicsom!

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2024-01-02

Agrárminisztérium: újra igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás, ezek a feltételek

A szőlősgazdáknak 2024. január 4-től ismét lehetőségük nyílik a támogatási kérelmek benyújtására a szőlő szerkezetátalakítási támogatás keretében.

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Catering

A catering szó egy angol kifejezés, elsődleges jelentése: tömeg-ellátás,... Tovább

86/2008. (VII. 5.) FVM rendelet

Jégesõ-elhárítási rendszer mûködéséhez nyújtott csekély összegû (de minimis)... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Házi kert