Top 5 szerencsehozó növény az új évre: ezek a legjobb szerencsehozó növények

hirdetes

5 szerencsehozó növény az újévre, ami pénzt hoz számodra

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Szeretnél szép növényeket csempészni az otthonodba, miközben nem csak az esztétikumot, komfortosságot emeled, hanem még egy kis jó szerencsére is szert tehetsz? Mutatunk 5 olyan növényt, ami szerencsét hozhat az újévre. Nyilvánvaló, hogy önmagában nincs olyan tudomány, amely alátámasztaná, hogy ezeknek az állítólagos szerencsés növényeknek vagyonnövelő erejük lenne, de ha hiszel az ilyesféle babonákban, lencsét is eszel, akkor szerezd be mindenféleképpen ezeket a szerencsehozó növényeket is!

5 legjobb szerencsehozó növény

#1. Szerencsehozó növény: Gumifa

Az Ázsiában – különösen Indiában, Malajziában és Jávában – őshonos guminövények lekerekített levelei vannak, amelyekről ismert, hogy a bőséget, a boldogságot és a gazdagságot szimbolizálják. A guminövényekről azt mondják, hogy eltávolítják a méreganyagokat és a negatív energiát a levegőből. Mi kell neki, hogy sok pénzt és szerencsét termeljen? Világos, közvetett napfény, jól vízelvezető talaj, és hetente-kéthetente jó öntözés.

#2. Szerencsehozó növény: Kígyó növény

Ha feledékeny növénymama vagy, akkor imádni fogod a kígyónövényt – más néven Sansevieria –, mert nagyon könnyű ápolni. A teljes napfénytől a gyenge fényig a kígyónövények szinte bárhol virágoznak, ráadásul csak három-négy hetente kell öntözni a kígyónövényt. Ez egy csodálatos növény, mivel éjszaka felszívja a méreganyagokat a levegőből, és oxigént szabadít fel, jó egészséget és pozitív energiát biztosítva a terében élőknek.

hirdetes

#3. Szerencsehozó növény: Jáde növény

A jáde növények apró, érme alakú leveleik miatt a pénzhez és a jó szerencséhez kapcsolódnak. A jáde növények pozsgás növények, amelyek dús leveleikben vizet tárolnak, így nem kell őket gyakran öntözni. Ezek a növények szeretik a közvetett, erős fényt, és azt, hogy a cserép jóval kiszáradjon a következő öntözés előtt.

hirdetes

#4. Szerencsehozó növény: Eukaliptusz

Terápiás tulajdonságai miatt az eukaliptusz illata az újrakezdéshez és a tisztításhoz kapcsolódik.  Profi tipp: Akassz fel néhány szárított eukaliptusz ágat a zuhany alá, hogy gyógyfürdői hangulatot alakíthass ki, és ezzel még jobb hangulatot teremts magadnak az újévben. Amint a fürdőszoba szép és párás lesz, az eukaliptusz felszabadítja mentás illatát. Mi imádjuk ezt a módszert, reméljük neked is tetszeni fog!

#5. Szerencsehozó növény: Szerencsehozó bambusz

Ééééés a végére hagytuk talán a legjobbat, amit mindenképpen be kell szerezned neked is az újévre! A Délkelet-Ázsiában és az afrikai trópusi esőerdőkben őshonos bambusz a szerencsét és a jólétet szimbolizálja a feng shuiban. Úgy tartják, hogy a növényhez kapcsolódó szerencsét az elrendezésben lévő szárak száma határozza meg. Például egy szár az egységet képviseli. Két szár jelképezi a szerelmet. Három szár a boldogságot, a gazdagságot és a hosszú életet jelenti. Hét szál pedig jó egészséget jelent.  A szerencsebambusz gondozása is egyszerű. Vízben vagy talajban is termeszthető – csak világos, közvetett fényre és meleg térre van szüksége a növekedéshez.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-30

Így lehet ingyen akár több 100 monstera növényed is! – Elég ezt az 5 egyszerű lépést követned!

Ha monsterákkal szeretnéd telepakolni otthonod, nincs szükség rá, hogy újat vásárolj. Egyetlen egészséges növénnyel sok monstera növényt termeszthetsz!

2023-03-30

Mikor van szüksége egy hortenziának több tápanyagra? Hogyan és mikor kell tápozni?

Adj tápot ezeknek a gyönyörű hortenzia növényeidnek, amikor szükségük van rá, és jutalmul egy életerős, dús és ragyogó hortenzia bokrot kapsz majd ajándékul.

2023-03-29

Kezdő kertészként is nevelhetünk sikeresen bazsalikomot – A Thai Bazsalikom termesztésének fortélya

A thai bazsalikom magról, dugványról vagy átültetéssel is termeszthető, és a kertben napos helyen virágzik. Akár kezdő kertészként is könnyen termesztheted.

2023-03-29

A quinoa termesztése – minden, amit tudnod kell erről a népszerű szupergabonáról

Fedezd fel, hogyan termeszthetsz quinoát egy népszerű és egyben laktató szuperételért, amely szívós, szárazságtűrő, fehérjében gazdag és könnyen gondozható!

2023-03-30

Mit ültessek áprilisban? A legtöbb zöldséget most kell elültetned, de pár gyümölcsöt is!

Milyen zöldségeket kell már áprilisban elültetni? Sorra szedtük neked ebben a cikkben, hogy pontosan milyen zöldségeket, gyümölcsöket ültess áprilisban!

2022-12-13

5 újévi fogadalom kertészeknek 2023-ra

Ez egy új év – és egy vadonatúj tenyészidőszak. A kertészetben is új lehetőségek várnak ránk, mutatjuk miket lesz érdemes megfogadnod az új évben kertészként!

2023-02-10

5 titkos tipp a tulipánok hosszantartó virágzásához

Megosztunk veletek néhány trükköt, amik segítenek majd a tulipánok hosszantartó virágzásába, így te is sokáig gyönyörködhetsz majd kerted legszebb ékeiben idén!

2023-01-12

1977 óta 2022 volt az első orvvadászat-mentes év a Kaziranga Nemzeti Parkban

2022-ben egyetlen orrszarvú sem veszett el orvvadászat miatt a Kaziranga Nemzeti Parkban, ami 1977 óta ez az első a védett természetvédelmi területen.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Gombaölo Amistar Xtra

Strobilurin és triazol típusú hatóanyagok új kombinációja a szélesebb hatásspektrum, a jobb... Tovább

vakuólum

a citoplazmában levő, —>membránnal határolt hólyagszerű üreg, a növényi sejtek... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Házi kert