300 forint a kilója a meggynek – Mutatjuk a legjobb szedd magad meggyföldeket!

hirdetes

300 forint a kilója a meggynek – Mutatjuk a legjobb szedd magad meggyföldeket!

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az eper- és a cseresznyeszezon után elkezdődtek az ország meggyföldjein is a szedd magad akciók. A fajták érésének időpontjától függ a kertészeteket nyitási időpontja is. Ezek a legjobb meggyföldek az országban, van ahol csak 300 forint kilója a meggynek!

szedd magad meggy

Szedd magad meggyföldek


A hazai meggytermés idén a jelenlegi kilátások alapján körülbelül 15-20%-kal lesz alacsonyabb a tavalyi meggyterméshez képest, ami tavaly 64 ezer tonnás betakarított termést jelentett. Van némi bizonytalanság azonban a becslésekben, ami pozitív és negatív irányban egyaránt változott azáltal, hogy rendkívül heterogén a termés mind fajtánként, mind termesztőkörzetenként. Úgyhogy irány a szedd magad meggyföld! 

Hol szedhetünk meggyet?

A változékony időjárás nem befolyásolja a szedd magad meggy akciókat a meggyföldeken, ahol ráadásul piaci árnál lényegesen olcsóbban juthatunk a szezon kedvenc gyümölcséhez.

Amit fontos tudnod mielőtt szedd magad meggyszedésre mész

Bárhová is megyünk meggyet szedni, érdemes előre tájékozódni az adott kertészetnél a nyitvatartásról és az árakról. Ugyanis nagyon könnyen előfordulhat, hogy előző nap mielőtt mennénk, már leszedték az utolsó érett szemeket a kertészet fáiról, de akár az időjárási viszonyok is befolyásolhatják a meggyföldek vagy kertészetek nyitvatartását. 

Amennyiben erre a térkére kattintasz, akkor megtalálod a hazai szedd magad meggyföldek teljes listáját, ahol a kínálatról, a kertészetek nyitvatartásáról, valamint elérhetőségeikről is tájékozódhatsz.


Ne felejtsd el, hogy a Facebookon is érdemes követni azokat a kertészeteket, amelyeket meglátogatnánk, ugyanis általában itt mindig friss és fontos információkat osztanak meg.

300 forint kilója a meggynek a Sárosdi meggyföldön

hirdetes

A legfrissebb Facebook bejegyzések szerint Sárosdon igen kedvező áron juthatunk a szezon kedvenc gyümölcséhez, ugyanis 300 forintos áron szedhetjük a meggy kilóját, de hasonlóan olcsó áron szedhetünk magunknak meggyet Tökön is, itt 500 forintért adják kilóját a meggynek.

Az önellátás és a helyi gyümölcsfogyasztás előnyei

Az élelmiszer-vásárlás módja és forrása jelentős hatással van az egészségünkre, a környezetre és a közösségeinkre. Az utóbbi években egyre növekvő népszerűségnek örvend a gyümölcsök és zöldségek közvetlenül a földeken vagy helyi gazdálkodóktól történő beszerzése. Az áruházi vásárlás helyett a saját magunk által szedett gyümölcs kiválasztása számos előnnyel jár. 

Ezért vásárolj inkább szedd magad földeken!

A saját magunk által szedett gyümölcsök garantálják a frissességet és az optimális érettséget. Az áruházakban kapható gyümölcsök hosszabb utat tesznek meg a termelőtől a polcokig, és gyakran különböző feldolgozási és tartósítási eljárásokon esnek át.

A földeken történő gyümölcsválogatás lehetőséget ad arra, hogy közvetlenül hozzáférjünk az egészséges táplálékhoz. Az áruházakban értékesített gyümölcsök gyakran hosszabb ideig vannak tárolva, míg eljutnak a vásárlókhoz, ami a tápanyagok elvesztéséhez vezethet. A friss gyümölcsben található vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok értékes táplálékforrást jelentenek számunkra, és hozzájárulnak az egészséges életmód fenntartásához.

hirdetes

A helyi gyümölcsfogyasztás környezetbarát alternatívát kínál az áruházi vásárlás helyett. Amikor saját magunk szedjük a gyümölcsöt a földeken, csökkentjük a szállítás környezeti hatásait. Az áruházakban kapható gyümölcsök jelentős távolságokon utaznak, mielőtt a polcokra kerülnének, ezáltal sok energiát és erőforrást igényelnek a szállításuk során. Emellett gyakran csomagolásba helyezik őket, ami további hulladékot eredményez.

A saját magunk által szedett gyümölcsök esetén nincs szükség hosszú távolságok megtételére, így csökkentjük a szénlábnyomunkat és a környezeti terhelést. Ráadásul, amikor helyi gazdálkodóktól vásárolunk, támogatjuk a helyi gazdaságot és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokat.
A gyümölcsszedés örömteli és interaktív tevékenység, amely lehetőséget ad arra, hogy közelebb kerüljünk a természethez és jobban megértsük az élelmiszerek eredetét. A saját kezünkkel szedett gyümölcsöket valószínűleg nagyobb értékeléssel fogyasztjuk el, mert tudjuk, hogy mennyi munka és gondoskodás szükséges ahhoz, hogy az asztalunkra kerüljenek.

Emellett a gyümölcsszedés remek lehetőség a családi és baráti közösségek számára, hogy együtt töltődjenek fel a természetben. A közös tevékenység összehozza az embereket, erősíti a kötelékeket és emlékezetes élményeket teremt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-06

5 Kihagyhatatlan magyar természeti csoda télre

A hideg hónapokban is érdemes felfedezni a természet varázslatait, és Magyarország bővelkedik olyan természeti csodákban és különlegességekben, amik télen is lenyűgözőek.

2023-12-05

Műfenyő vagy vágott fenyő? – Ez egy teljes tévhit!

A Karácsonyfa-vásárlás kapcsán felmerülő dilemmát érintve Kovács Erik, a Klímapolitikai Intézet kutatója cáfolja a műfenyő környezetbarátságával kapcsolatos tévhiteket.

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-12-05

Tudtad hogy ezekben a magyar fürdőkben gyulladáscsökkentő gyógyvízben lehet fürdeni?

Felfedezzük azokat a kivételes fürdőket, ahol nemcsak kellemesen pihenhetünk, de a gyulladáscsökkentő gyógyvíz áldásos hatásaival is gondoskodhatunk egészségünkről.

2023-12-05

Télen gólyát látunk? Ezt kell tenni!

Amikor gólyákkal találkozunk télen, fontos megértenünk, hogyan segíthetünk nekik, és mikor hagyjuk őket békén. Ezt kell tenni ha télen gólyát látunk itthon!

2023-12-05

Így teleltesd olyan profin a muskátlidat, mint egy kertész

Így teleltesd könnyedén és szakszerűen a muskátlidat, pont úgy, mint egy profi kertész! Most megmutatjuk, mi a pontos menete, kövesd te is a lépéseket a cikkben!

2023-12-05

Hogyan teleltessem a leanderemet megfelelően? - a kertész válaszol

A kertész szakértőnk most válaszol a fontos kérdésre és elmondja, hogyan teleltessük a leander növényünket, megoszt ehhez számos, hasznos tippet, kövesd te is!

2023-12-05

A citromfa egyszerű teleltetése lépésről lépésre

Ha olyan szerencsés vagy, hogy van otthon citromfád, akkor a tél neki nem barátja, ideje megóvnod őt a fagyoktól, mégpedig ezeknek a tippeknek a segítségével!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

sávos művelés (szalagos művelés)

többnyire a lejtős területen használatos eljárásrendszer. A kapásnövények 12—50 m... Tovább

Téti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal A hivatalhoz tartozó települések:  Árpás, Csikvánd,... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert kert Kertészet