Szarvasbőgés Gemenc - Megkezdődött a minden évben sokat vár szarvasbőgés, aminek a gemenci erdő is otthon ad, ráadásul egy túra keretein belül mi magunk is részesei lehetünk ennek!

hirdetes

Megkezdődött a szarvasbőgés: augusztus 25-től indulnak a gemenci túrák

NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Egy varázslatos időszak kezdődött Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejében, ahol a természet rajongói és kíváncsi látogatók részesei lehetnek egy páratlan élménynek. Augusztus 25. és szeptember 9. között megnyílnak a Gemenc Zrt. ajtai a gímszarvasok bőgésének, a természetvédelmi megismertetésnek és a kulináris élvezeteknek. Az alábbiakban betekintést nyújtunk a program részleteibe és lehetőségeibe.

gemenci szarvasbőgés

A gímszarvas bikák bőgése

Ebben az időszakban a Gemenc erdő rengetege a gímszarvasok nászát hirdető bikáinak különleges nászdalaival lesz megtöltve. A szerelem és hódolat hangjai megremegtetik az erdőt, és a látogatók egyedi lehetőséget kapnak arra, hogy közelről hallgathassák a bikák bőgését. A vadállomány zavarása nélkül vezetett túrák során részesei lehetnek ennek a különleges természeti jelenségnek.

Szarvasbőgés Gemenc

A Gemenc Zrt. felkészült szakemberei és túravezetői kíséretében várják az érdeklődőket. A túrák 18:30-kor indulnak a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából, Pörbölyről. Mielőtt az erdő mélyére vezető utazás megkezdődne, a látogatók 17:00-kor a Gímvallatás programon részt vehetnek. Itt bemutatják a hullajtott agancsokat és bőgőkürtöket, és lehetőség nyílik például a szakemberek kérdéseire válaszolva megismerkedni a gímszarvasok életmódjával és az erdő hangjaival.
A Gímvallatás után 17:40-kor az "Legenda és valóság – A gemenci gímszarvas" című interaktív kiállításra kerül sor, ahol még mélyebben belemerülhetnek a látogatók a gímszarvasok világába és történetébe.

hirdetes

A gemenci szarvasbőgés sok más programmal is vér

Az igazi kaland azonban a kisvasúttal történő utazás során érkezik el. A csoportok 18:30-kor indulnak, hogy eljussanak az erdő "leghangosabb" részébe, ahol a bikák bőgését a legintenzívebben lehet hallani. Az erdő mélye titkokat és varázst rejteget, és ez a túra lehetőséget ad arra, hogy közelebb kerüljünk hozzá.

Kulináris élmények és gyermektúra Gemencen

Akik különleges élményekre vágynak, választhatnak a túrához egy kulináris élményekkel teli vacsorát is. Az ízek és a természet együttes élvezetét nyújtva még feledhetetlenebbé tehetik az estét.

Bár a program minden érdeklődőnek kinyitja az erdő ajtaját, a gyerekek számára a túrák hossza és a csendes figyelem fenntartása miatt általában nem ajánlott. De a Gemenc Zrt. fontosnak tartja a fiatalok természet iránti érdeklődésének kialakítását is, így külön a gyermekeknek szánt túrát szerveznek szeptember 9-én. A gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, így a tanulás és a szórakozás egyszerre kap helyet.

hirdetes

A gemenci szarvasbőgés túrára bejelentkezés szükséges

A túrákra való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, hiszen a helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. A részletekért és a bejelentkezési lehetőségekért látogassák meg a Gemenc Zrt. hivatalos honlapját.

Gemenci szarvasbőgés augusztus 25 és szeptember 9 között

Az augusztus 25. és szeptember 9. közötti időszakban a Gemenc erdő megelevenedik a gímszarvasok bőgésének varázsával és az ökoturisztikai programok izgalmaival. Ez az élmény egyedülálló lehetőséget nyújt mindazoknak, akik a természet szerelmesei, és akik meg szeretnék tapasztalni, milyen titkokat rejt az erdő mélye. A Gemenc Zrt. gondoskodik arról, hogy a látogatók a természet szépségét és törékenységét még mélyebben megértsék és megszeressék ezen a lenyűgöző kalandon keresztül.

forrás: https://www.travelo.hu/
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

infravörös sugarak

olyan erős felmelegítő hatású elektromágneses sugarak, amelyek hullámhossza 0,76 nm-nél... Tovább

felületi öntözés

az olyan öntözési mód, amelynél az öntözővíz a talaj felszínén mozogva jut el a talaj... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok