Szarvasbőgés-hallgató túrák Gemencben 2022: Szarvasbőgés-hallgató túrákat szervez a Gemenc Zrt.

hirdetes

Hallgasd meg az igazi szarvasbőgést szervezett túrákon!

VN

Elkezdődött a gímszarvasbikák bőgése a gemenci erdőben, a Gemenc Zrt. erdei vasúttal szervez kirándulást a bőgéstől leghangosabb erdőrészekhez - közölte az erdőgazdaság az MTI-vel. Gondolj csak bele micsoda élmény ez kicsiknek és nagyoknak is egyaránt. Egy kellemes őszi természetjárásnál egyébként sem sok jobb van, na de ez még annál is szebb, jobb, érdekesebb, különlegesebb, és mindenekelőtt feledhetetlenebb lesz!

Szarvasbőgés-hallgató túrák 2022

Szarvasbőgés-hallgató túrák

A természet iránt érdeklődők a hétvégén, pénteken és szombaton vehetnek részt - ahogy közleményükben írták - az "igazi szarvasbőgés-hallgató túrákon", a kirándulás minden alkalommal este fél hétkor a pörbölyi Ökoturisztikai Központtól indul, túravezetőkkel. Nem kell nagy természetjárónak, szarvasbőgés szakértőnek sem lenni, a teljesen laikus természetkedvelőket is várják, mindenkihez szól ez a szuper program. Lesz mesélés, felkészítés is, a szervezők nagyon jól felkészültek!
    

Szarvasbőgés-hallgató túrák és érdekességek

A résztvevők megelőzően a Gímvallatás elnevezésű agancs- és bőgőkürt-bemutatón megtudhatják azt, hogy mit olvasnak ki a szakemberek a hullajtott agancsokból, hányféle bőgő hangot lehet hallani az erdőben, valamint hogy hogyan élnek a gímszarvasok. A bemutatón láthatók lesznek az elmúlt években gyűjtött legérdekesebb hullajtott agancsok, és megszólaltatják a bőgőkürtöt is. A program része a Legenda és valóság - A gemenci csodaszarvas című interaktív kiállítás. Fontos figyelembe venni, hogy ez egy természetjáró program, a bőgés intenzitása esténként változó, és az sem valószínű, hogy közelről megcsodálhatóak lesznek a szarvasok, mindenki ennek a függvényében induljon el. Ennek ellenére, szerintünk mindenképpen egy felejthetetlen programról lesz szó! 

hirdetes
hirdetes

A szarvasbőgés-hallgató túrákon gyerekek is részt vehetnek?

Mint megjegyezték, az erdőgazdaság gyermekeknek általában nem ajánlja a részvételt, mivel a több órás kirándulások csak akkor eredményesek, ha a látogatók végig csendben figyelnek. Ezt mindenki vegye figyelembe! Az iskolás gyerekek esetében, ez már talán nem jelent problémát, hiszen nekik figyelmesen, csendben kell ülniük a tanórákon. Azonban van egy nagyon jó hírünk! A Gemenc Zrt. ugyanakkor fontosnak tartja a természet megszerettetését, megismertetését és a természetvédelmi szemléletformálást, ezért egy alkalommal, szeptember 10-én külön túrát szervez gyermekeknek az erdei vasút egyik megállójánál, Lassiban, ahol kézműves foglalkozások is várják a csendes hallgatózást hamar megunó kicsiket - írták a közleményben. A részleteket a Gemenc Zrt. oldalán találjátok!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

nyersfehérje

a takarmányok N-tartalmú anyagainak összefoglaló elnevezése. A ny.-tartalmat úgy határozzák... Tovább

Magyar Tudományos Akadémia Mezõgazdasági Kutatóintézete

Kutatóintézet A Magyar Tudományos Akadémia Mezõgazdasági Kutatóintézete egymásra épülõ,... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok