Ismerjétek meg ezeket a szárazságtűrő növényeket

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

10 gyógy-, és fűszernövény, ami a legnagyobb szárazságban is megél!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Szárazságtűrő növények bemutatása

Szárazságtűrő növények - Kakukkfű

Kevés növény tűri úgy a szárazságot, és kevésre van akkora szükség a konyhában, mint a kakukkfűre. Ez a szívós fűszernövény más, magasabb fűszerek között növöget, és csinosan szétterjed a kertben. A kakukkfűnek számos fajtája van, de mindegyik vígan elvan minimális öntözéssel vagy esővel. 5-9 USDA zónák között évelőként termeszthető.

Szárazságtűrő növények - Kasvirág

A kasvirág (vagy echinacea) egy nagyon népszerű gyógynövény, ami jól tűri majd a szárazságot kertedben. Gyakran termesztik virágágyásokban és gyógynövény-kertekben is, minimális vízigénye miatt azonban tényleg szinte bárhová elültetheted.

Habár legnépszerűbb fajtája a rózsaszín, valójában sok más színben is fellelhető, úgymint narancssárgában, aranyban, pirosban és fehérben is (beleértve ezek különböző árnyalatait). A kasvirág buzgón nő, ezért érdemes 2-3 évente szétválasztani, különben könnyedén elfoglalhatja az ágyást, ahová ülteted. USDA 4-8 zónákban évelőként termeszthető.

hirdetes

Szárazságtűrő növények - Orvosi körömvirág

Ha még több színt szeretnél vinni kerti ágyásaidba, akkor az orvosi körömvirág egy nagyszerű gyógynövény lehet számodra. Könnyű gondoskodni róla, és egyáltalán nem hatja meg a szárazság. Az orvosi körömvirág ráadásul a hűvösebb hőmérsékleteket is jól tűri, maghullató virágai pedig citrom- vagy narancssárga színekben pompázhatnak. A körömvirágot ajánlott gyakran szüretelni, hogy újra és újra virágba borulhasson. Lehetőleg reggel tedd ezt, mielőtt a virágok teljesen kinyílnának. 2-11 USDA zónák között évelőként termeszthető.

Szárazságtűrő növények - Rozmaring

hirdetes

A rozmaring egy népszerű, mediterrán fűszernövény, ami különösen meleg, száraz körülmények között érzi jól magát. Ha csak egy hasznos, szárazságtűrő növényt ültetnél kertedbe, valószínűleg ez a legjobb választás. A rozmaring egyenesen jobban nő, ha kevesebb vizet kap, ráadásul száraz talajban több íze is lesz. Ha tehát szárazság idején szüretelsz belőlük, majd kiszárítod őket, akkor igazán határozott ízű rozmaringgal fűszerezheted majd kedvenc fogásaidat!

Hűvösebb helyeken a rozmaring kevésbé teljesít jól, mert hiányoznak neki a melegebb körülmények. Azonban ha mégis szeretnél termeszteni belőle, akkor érdemes cserépbe ültetni, hogy melegebb helyre vihesd, amikor hűlni kezd a levegő. 9-es USDA zóna felett évelőként termeszthető.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes


hidegedzés

az őszi vetésű növények télállóságának élettani alapja. A kikelt gabonában a szövetek... Tovább

rablógazdálkodás

az a termelési mód, amely a temészetes erőforrások — főleg a termékenység... Tovább

Tovább a lexikonra