a kiszáradt kert megelőzése

hirdetes

Hogyan kezeld a szárazságot a kertben

Szeder
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A hosszú, csapadék nélküli meleg idő arra emlékeztet bennünket, hogy a víz értékes áru. Amikor a szárazság aszályossá válik, és a tömlőcsövek tilalmát bevezetik, kulcsfontosságú a vízfelhasználás csökkentése és a használt víz okos felhasználása. Sok mindent megtehetünk, hogy felkészüljünk az aszályos időszakokra, ilyen például az esővíz megőrzése, talajtakaró ágyások és szegélyek, valamint a szárazságtűrő növények kiválasztása.

A szárazság kezelése

Tartsd kordában a szárazságot és hagyd, hogy a pázsit barna legyen

Az egészséges gyökérrendszerrel rendelkező pázsit kibírja az aszályos időszakokat. Amikor a fű megbarnul, úgy tűnik, hogy az egész pázsit kihalt, de amint visszatér az eső, helyreáll. Ha a pázsit még mindig zöld és aktív növekedésben van, a fűnyírási rendszer módosítása segíthet. Emeld meg a vágási magasságot, és hagyd, hogy a nyesedék leessen (állítsa be a fűnyírót úgy, hogy lehetőleg kicsire vágja a vágást).

Az ősz, amikor a kiszáradt pázsit újra zöldellni kezd, a helyreállítás ideje. Adj lendületet a pázsitjának ősznek akciótervünk segítségével.<

Útmutató a nyári öntözéshez, hogy a kerted szárazságát kézben tartsd

Érdemes 3-4 naponta öntözni a növényeket így gyökereiket mélyebbre eresztik és ellenálóbbak lesznek Mulcs szórása a növények köré Időzített öntözőrendszer, hogy a távollétünkben is kézben tartsuk a dolgokat

hirdetes

Egy edényben növekvő növények öntözése A növények szárazságtűrő képessége rendkívül eltérő lehet. Részesítsd előnyben a kevésbé beépült növényeket és azokat, amelyek a stressz egyértelmű jeleit mutatják. Ezen túlmenően érdemes tudni, hogy mely növényeknek kell rendszeres öntözés, és melyek képesek nélkülözni azt.

A nyári növények öntözéséhez:

Érdemes megjegyezni, hogy a virágok kevesebb nektárt termelnek aszály idején, így a növények öntözése segít abban, hogy a méhek és más beporzók ne szenvedjenek hiányt semmiben sem.

Hatékony öntözés? Az milyen?

A 10 naponkénti jó áztatás sok növény számára elegendő szárazság idején. Általában jobb, ha ritkábban öntözik, de ha igen, akkor alaposan öntözzük. Gyompalánta kihúzása Tarts lépést a gyomlálással A gyom egyszerűen minden olyan növény egy ágyásban, szegélyben vagy cserépben, amelyet nem szándékosan ültetettél el, és amelyet nem szeretnél ott tudni, hogy a kívánt összképbe belerondítson. A gyomnövények versenyeznek a kultúrnövényekkel a nedvességért, a fényért és a tápanyagokért, így a gyomlálási rutin betartása segít abban, hogy a víz oda kerüljön, ahol a legnagyobb szükség van rá.

hirdetes

Készítsd fel kerted a jövő aszályaira, hogy a szárazságot kézben tarthasd

Ha idén elkapott a meleg időjárás, és a növényeid megviseltek, ne ess kétségbe. Minimalizáld a jövőbeli aszályok által okozott károkat megelőző intézkedésekkel:

  • Takaríts meg és tárolj esővizet a kertedben
  • Takaríts meg vizet szerves anyagokkal való talajtakarással
  • Nézd meg, hol kell felhordani a talajtakarót
  • Válasz szárazságtűrő növényeket a termesztéshez
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

trauma

Erőművi (mechanikai) behatásra létrejövő sérülés (pl.... Tovább

hát

az állat törzsének mar és az ágyék között levő szakasza, a mellkas felső része. Alapját... Tovább

Tovább a lexikonra
kert