Így vásárolj olcsóbban növényeket: spórolj a kertészeti dolgokon a hasznos, filléres tanácsaink segítségével!

hirdetes

7 hasznos pénzmegtakarítási tipp a növények vásárlásakor

NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Függetlenül attól, hogy virágokkal színesítenéd az udvarodat, buja növényzettel borítaná be teraszodat, vagy csak megtöltenél néhány cserepet, kedvenc növényeid vásárlása gyorsan összeadódik egy nagy összeggé. De lehetséges álmaid kertje anélkül, hogy a teljes fizetésedet elköltenéd rá. Ha ismered az alábbi növényvásárlási tudnivalókat pénzt takaríthatsz meg, amikor legközelebb kerti vásárlásra van szükséged. 

Spórolási tippek a kertben

1. Vásárlás előtt tanulmányozd a növényeket

Ha nem megfelelő növényeket vásárolsz a kertedbe, az pénzveszteséggel jár. Mielőtt elkezdenéd a vásárlást, meg kell határozni azokat a növényeket, amelyek strapabíróak lesznek a kertedben és jól érzik magukat a napfényben és a talaj típusában. Ezzel a lépéssel megóvhatod magad attól, hogy olyan növényeket vásárolj, amelyek valószínűleg elpusztulnak, mert nem felelnek meg a kerted adottságainak.

2. Vásárolj növényeket a helyi faiskolákból, kertészetekből

A helyi termelők gyakran olyan növényekre specializálódtak, amelyek jól teljesítenek a lakóhelyed talajában. Mindez azt jelenti, hogy a növényvásárlás a helyi faiskolákban és kertészetekben nemcsak jobb minőségű növényeket eredményez, amelyek a te kertedhez illeszkednek, de valószínűleg pénztárcabarátabb is, mintha egy nagy országos kereskedőn keresztül vásárolnál.

3. Gondosan időzítsd a növényvásárlást

A hozzáértő kertészek tudják, hogy a tavasz az év legdrágább időszaka a növényvásárlásra. Ez azért van, mert mindenki izgatottan várja, hogy a hosszú tél után a kertben dolgozhasson. De ha vársz a tavaszi őrületig, azt fogod tapasztalni, hogy sokkal drágább szinte minden, mint ősszel. Az őszi szezon végi kiárusítások lehetőséget kínálnak arra, hogy olcsóbban vásároljon növényt. A boltok ilyenkor próbálnak megszabadulni a készleteiktől a tél előtt, hogy megtisztítsák polcaikat a következő szezonra. Emellett az ősz kiváló időszak évelő növények, fák és cserjék ültetésére, ahogy az időjárás hűvösebbre fordul.

hirdetes

4. Vásárolj magokat és kisebb növényeket 

Vásárolj magokat és kisebb palántákat a pénztárcád érdekében, Igen, a nagyobb méretű növények azonnali kielégülést okoznak, de ha a kert költségvetését nézzük akkor a kívánt növények kisebb méretű vásárlása az egyik legjobb út. Lehet, hogy egy plusz szezon kell, amíg teljes pompájukban lesznek, de a nagyobb növények vásárlási költségének töredékéért több kertet is betölthetsz a kisebbekkel akár.

5. Keress osztható növényeket

Miután hazavitted a vásárolt növényeket a kertészetből, szétválaszthatod darabokra, így lényegében két (vagy több) növényt kaphatsz egy áráért. Ez a legjobban olyan egynyári és évelő növényekkel működik, amelyeknek több szára nő ki a cserépből.

hirdetes

6. Rakd el a magvakat

A növény természetes viselkedése az, hogy megpróbál többet termelni önmagából. Az egyik módja annak, hogy pénzt takaríts meg a növényvásárláson, ha hagyod ezt a folyamatot kiteljesülni. A dugványok, gumók, hagymák és rizómák gyűjtése és szaporítása a meglévő növényekről szintén jó módja annak, hogy minél többet szerezz be a szeretett növényekből anélkül, hogy vagyonokat kellene növényvásárlásra költeni.

7. Barátkozz más kertészekkel

A kertészek általában bőkezűek. Általában gyorsan adnak kertészeti tippeket és helyi növényismeretet , és szívesen adnak növényeket, magokat és palántákat. Valószínűleg vannak kertészcsoportok a közeledben vagy a közösségi felületeken, ahol tudtok egymással eszmét, magokat és palántákat cserélni. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Juxxin (RH 0156)

Kukorica Cél: szemes Leírás:A hímvirágzás ideje közepes, a bibe nagyon gyengén... Tovább

hímsteril törzs

többek között a kukoricahibrid előállításában használatos anyanövényként. Mivel... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek