Éppen ezért érdemes csak olyan virágokat fogyasztanunk, amiket ismerünk, és amiket mi termesztünk – ezzel is elkerülve azt, hogy összetévesszük őket valamivel. Igyekezzünk elkerülni a virágboltokat, hiszen ott többnyire olyan szereket, vegyi anyagokat használnak a növényekhez, melyek egészségünkre kártékony hatással lehetnek. Ugyanez a helyzet a nagyobb kereskedésekből származó, esetleg az út mellett nőtt darabokkal is. Utóbbinál a benzingőz is negatív hatásokkal rendelkezhet.


Mindenképpen legyünk türelmesek, hiszen egyesével kell majd minden esetben a növényről leszednünk szirmait, azt megtisztítanunk, mielőtt azok tányérunkra kerülnének. Amennyiben allergiásak vagyunk, érdemes fokozatosan, óvatosan étrendünkbe illeszteni a virágokat, ugyanis ennek is lehetnek hátulütői – persze ez szervezetenként változó lehet, mégis érdemes óvatosabban megközelíteni őket.


Minden esetben csakis friss virágokkal dolgozzunk, valamint ennek az állapotnak a megőrzése érdekében tároljuk azokat nedves papírtörlőben, egy légmentesen elzárt, lehetőleg üvegedényben.

Milyen virágokat fogyaszthatunk?


-    Ánizs: mind virágai, mind levelei finom édesgyökér ízűek.
-    Angelika: színe a levendula-kéktől egészen a mély rózsáig terjedhet, fajtától függően – szintén édesgyökér-szerű ízük van.
-    Allium: az alliumcsalád (póréhagyma, vöröshagyma, fokhagyma) minden virága ehető és rendkívül ízletes!
-    Búzavirág: érdemes csak a szirmait fogyasztanunk, ugyanis a növény többi része kesernyés.
-    Rukkola: virágai rendkívül kicsik, melyek fehérek, sötétlila vagy sárga csíkozással, valamint ízük megegyezik a levelei ízével.
-    Méhbalzsam: piros virágai menta ízűek.
-    Bazsalikom: virágai többféle színben pompázhatnak, mindnek hasonló íze van, mint levelének, csak kevésbé karakteres.
-    Borágó: kék virága hasonló ízű, mint az uborka.
-    Gyermekláncfű vagy pitypang
-    Szegfű: szirmai édesek.
-    Körömvirág: virágának szirmai enyhén csípős, fűszeres ízvilággal rendelkeznek.
-    Krizantém: csak a szirmait fogyasszuk, kicsit kesernyések.
-    Napraforgó: íze az articsókáéhoz hasonlít.

 

 

 

#szavazas-213#