notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Selyemtyúkok bemutatása

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Kedvenc tollasaim – Bemutatom a selyemtyúkokat

Bohács Ádám - Kertépítő technikus
Ismerkedjetek meg a selyemtyúkokkal

Betegségek és egészségügyi problémák

A selyemtyúkok sajnos fogékonyak néhány egészségügyi problémára. Ilyen például a rühatka (Knemidocoptes mutans). Ez egy kellemetlen, aprótestű élősködő, amely gyakran támadja meg az olyan tollas lábú tyúkokat, mint amilyenek a selyemtyúkok is. Hogy elkerüld a fertőzéseket, tartsd tisztán tyúkjaid élőhelyét és biztosíts számukra jó minőségű homokfürdőt is, amiben megtisztálkohatnak.

Egy másik gyakori probléma a Marek-betegség, ami egy tyúkok között terjedő, fertőző vírusos megbetegedés. Sajnos gyógyír nincs rá, ezért megelőzéssel kell védekezni ellene. Biztosíts elegendő helyet tyúkjaidnak az ólban és az udvarukon is, és ne felejtsd el rendszeresen takarítani ezeket. A Marek-betegség ellen létezik védőoltás is, ha nagyon biztosra szeretnél menni.

hirdetes

Tenyésztés

A selyemtyúkok tenyésztése egy jövedelmező mellékfoglalkozás lehet, ugyanis az utóbbi időben megnőtt az igény ezekre a végtelenül díszes baromfikra. Érdemes persze előre felmérni az igényeket, de valószínűleg nem lesz gondod, ha szeretnél eladni néhány extra csibét vagy akár felnőtt madarat.

Alternatív tyúkfajták a selyemtyúkok helyett

Szultántyúkok

A selyemtyúkokhoz annyira egyedi megjelenésűek, hogy keresve sem találnál hozzájuk hasonló fajtákat. Kinézetre talán a szultántyúkok állnak hozzájuk a legközelebb. Ezek a fehér tollazatú tyúkok is egy látványos bojtot hordanak a fejükön, lábaikat pedig méretes tollak fedik. A selyemtyúkokkal ellentétben nem szeretnek kotlani, de ettől függetlenül szórakoztató, bájos madarak.

hirdetes

Cochin

A törp Chochin tyúkoknak ugyan nincsenek selymes tollaik, viszont természetükben nagyon hasonlítanak a gyengéd, szeretetteljes selyemtyúkokra. A tojók mellett nagyon szívesen kotlanak, és felelősségtudatosan, szeretettel viselik csibéik gondját. Baromfiudvarod kellemes tagjai lehetnek.

„Kopasznyakú” selyemtyúkok

Ez az angolban csak „Showgirl” néven ismert tyúkfajta az erdélyi kopasznyakú tyúkok és a selyemtyúkok keresztezésével jött létre. Jellegzetesen kopasznyakú megjelenésükön kívül nagyon sokban hasonlítanak a fajtiszta selyemtyúkokra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-04-03

A világ legcsodálatosabb házi szárnyasai – A A Sebright tyúk bemutatása

A Sebright tyúkok a legszebb házi szárnyasok között vannak, mostani cikkemben mindent elmondok nektek a Sebright tyúkokról, érdemes megismernetek őket!

2020-05-12

Nagy a baj, fogynak a verebek is – Így segíts rajtuk!

A verebek is hatalmas bajban vannak, éppen ezért fontos, hogy megvédjük a verebeket. Cikkünkben elmondjuk, mit tehettek ti is a verebek védelméért!

2020-04-10

Birkanyírás szakszerűen – A birkanyírás lépései

A birkanyírással fogunk foglalkozni mostani cikkünkben, mindent elmondunk a szakszerű birkanyírásról. Tartsatok velünk és tudjatok meg mindent a birkanyírásról!

2020-02-27

Elképesztő adat – 10 milliónál is több állattal kísérleteznek évente az EU-ban

Több mint 10 millió állatkísérletet végeznek el minden egyes évben az Európai Unió tagországaiban. A kérdés az, hogy szükség van-e ezekre az állatkísérletekre?

2020-03-12

10 hasznos tipp, amivel olcsóbb lehet a juhtartás!

Rengeteg pénzt spórolhattok meg a most bemutatott 10 tipp segítségével, mostani cikkemben elmondom, hogyan spórolhattok, ha juhokat tartotok!

2020-04-07

Filléres, bevált módszer a vakondok távoltartására – Készítsd el te is!

Vakon elleni szélforgó, készítsünk vakond ellen szélforgót, mostani cikkemben elmondom, hogyan tehetitek meg ezt könnyedén ti is. Ismerjétek meg a vakond elleni szélforgó működését!

2020-04-20

Ne bántsátok őket! – A hazai denevérek nem terjesztik a koronavírust!

Nagyon sok a tévhit, ezért vette kezdetét a denevérek elleni harc. Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a denevérek és a koronavírus kapcsolatáról!

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
766 419
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
4 514 393

lengőkéses vágószerkezet

vízszintes v. függőleges síkban forgó, a forgórészhez csuklósan kapcsolódó lengőkéssel... Tovább

izotóniás oldat (izoozmotikus oldat)

biológiai értelemben az olyan oldat, amelynek ozmózisos nyomása a sejten belüli ozmózisos... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állattenyésztés